Autodesk's Memento bringer gjenstander inn i en digital 3D-virkelighet

De eldste steinredskapene kjent for vitenskapelig oppdagelse går 3, 3 millioner år tilbake. Oppdagelsen av verktøyene, sammen med mange andre arkeologiske funn i Øst-Afrika, ble gjort av Leakey-familien, som har vært arkeologer i tre generasjoner.

Dr Louise Leakey (Bilde: Leveres)

Imidlertid har de fleste av funnene deres sittet bak et glassvindu i et kenyansk museum. Den eneste måten noen noensinne kunne se disse gjenstandene på, var å besøke museet.

Dr. Louise Leakey, som har arbeidet med familiens arv i dag, har jobbet med Autodesk siden 2011 for å finne en måte å bringe gjenstandene til et internasjonalt publikum.

Tatjana Dzambazova, Autodesk-teknisk hvisker og produktsjef for reality capture og digital fabrication, forklarte at løsningen på dette var å lage et virtuelt laboratorium som ville gjøre 3D-modeller av fossilene tilgjengelige for lærde, lærere og andre forskere på nettet. Modellene vil da være tilgjengelige for visning og 3D-utskrift.

Mens det var en idé i lang tid, var muligheten til å lage en online versjon av et museum umulig på grunn av teknologibegrensninger, sa Dzambazova. Hun sa at mens det var programvare tilgjengelig for å skanne bilder og lage 3D-modeller, ble det ofte designet og brukt av arkitekter, ingeniører, spillprodusenter og industridesignere i tankene, noe som betyr at de ofte var kostbare og vanskelige å bruke.

Dzambazova sa at det andre problemet var at for akademia som hadde råd til de dyre verktøyene, var det ikke skalerbart.

"Vi har å gjøre med tusenvis av arkitekter, men de har bare tilgang til én skanner, og det er komplisert. I prosessen med å lage nyttige kopier som du kan skrive ut eller du kan dele på nettet, inntil nylig, trengte du å bruke fem eller seks forskjellige verktøy, ingen av dem laget med arkeologer eller forskere i tankene; de ​​var mer verktøy for ingeniører, "sa hun.

Gjennom årene sa Dzambazova imidlertid at med teknologi som blir mer tilgjengelig, har nye typer skannere og enheter gjort det mulig å digitalisere 3D-skanning raskere, og uten en dyr prislapp.

For å utfylle de nyere skannerne, designet Autodesk Memento, programvare som lar brukere konvertere bilder eller skanner til 3D-modeller som kan vises på nettet og til og med 3D-utskrift.

"Vi ønsket å gjøre prosessen for å lage digitale gjenstander veldig enkel, slik at noen som en forsker eller en kurator fra et museum kan bruke den, og så kan de digitalisere dataene og bruke disse dataene til å enten utdanne, dele ideer eller fabrikere til lag kopier, "sa Dzambazova.

Ved hjelp av Autodesks Memento har Leakey siden kunnet konvertere bilder av fossiler til digitale modeller, noe som gjør det tilgjengelig på nettet slik at det kan vises, zoomes, sammenlignes og til og med lastes ned til 3D-utskrift eller transformeres til pappreplikater.

Dzambazova sa at å gi verden tilgang til en database med gjenstander gir nye bruksmuligheter, for eksempel å endre måten elevene lærer i klasserommet.

"Ideen er at utdanning kan bli mer opplevelsesrik. I stedet for å åpne boka og se hva forskjellen er, vil studentene kunne se på 3D-trykte gjenstander, " sa hun.

Autodesk har også inngått et samarbeid med Smithsonian for å designe en lignende plattform, Smithsonian X 3D, som ble lansert i november i fjor. Brukere kan ta digitale turer på plattformen, slik at de kan få tilgang til informasjon og videoer om gjenstandene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com