Aussie IT-jobb teller en femtedel

Antall ledige stillinger for IT-roller har falt med 22 prosent de siste 12 månedene, med denne måneden registrert et fall på 1, 9 prosent.


IKT-jobbtrender i Australia.
(Kreditt: Phil Dobbie / ZDNet Australia)

Imidlertid vil jobbsøkere med databasestyring, nettverksadministrasjon / engineering, business intelligence eller virtualisering ferdigheter fortsatt finne etterspørsel, ifølge Jonathan Chapman, assosiert direktør ved bemanningsleverandøren Robert Half Technology.

"IT-fagfolk med disse etterspurte ferdighetene vil være i en langt sterkere posisjon til å flytte til mer attraktive arbeidsgivere og fylle ledige stillinger i markedet, " sa han.

Bedrifter leter også utenlands for å fylle ledige stillinger, med tall som ble gitt ut tidligere i år fra Institutt for innvandring og statsborgerskap som viser at IT 457 visum bevilget i de ni månedene til slutten av mars har økt med 50, 8 prosent år fra år, fra 3820 til 5750.

Peoplebank-administrerende direktør Peter Acheson sa at han definitivt har sett en nedgang i antall stillinger siden november, og det var da bekymringene i eurosonen begynte å synke inn.

"Den europeiske gjeldskrisen påvirker tydelig arbeidsmarkedet, " sa han. "Jeg forventer at det kommer til å bli en tøff økonomi de neste månedene."

Acheson sa at frem til det tidspunktet var mange IT-ferdigheter, inkludert SAP-spesialister, Java-programmerere og forretningsanalytikere, stramme.

Han synes det er rettferdig at IT-bransjen fortsetter å snakke og handle om kompetansemangel, til tross for fall i ledige stillinger, fordi det ikke vil kreve mye for etterspørselen for å overgå tilbudet igjen; spesielt siden han tror at flere baby boomers vil droppe ut av markedet innen 2014-15. Han sa også at mens noen stater opplever fallende etterspørsel, andre, som Vest-Australia, fremdeles synes det er veldig vanskelig å skaffe kandidater.

Phil Dobbie tar tak i tallene på søsternettstedet ZDNet Australia, og han påpeker hvorfor det kan være en god ide å flytte til Perth. Men det skal ikke være noen overraskelse for nå at Vest-Australia blomstrer, og at det sør-østlige landet ikke er det.

ZDNet Australias Suzanne Tindal bidro mye til denne rapporten.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com