Astrofotografering: Den ultimate geekhobbyen

Jeg har alltid elsket astronomi, og selv om jeg aldri har forfulgt det vitenskapelig, fra en fans synspunkt, antar jeg at du kan si, jeg blir aldri lei av å se på de fantastiske bildene som er tatt fra NASAs Hubble- og Spitzer-teleskoper. Jeg tror imidlertid ikke at jeg skjønte hva flotte fotografier amatører kan ta fra sin egen hage med utstyr som ikke krever budsjettet til et nasjonalt støttet romprogram!

Astrofotografering må være den ultimate geekhobbyen - å kombinere lokkingen av dyp plass, interesse for vitenskap og utstyr - mye kult utstyr - så enkelt som dine midler vil tillate, eller så kompliserte og dyre som du vil gjøre den. Jeg fant tre astrofotografer som gikk med på å la meg bruke bildene sine - noen eksperimentelle og noen veldig dyktige - og opprettet et astrofotograferingsgalleri for å gi deg en smakebit på hva som er mulig fra din egen hage. Stjernestier på nattehimmelen, full solformørkelse, måneskudd og objekter i dype rom er alle inkludert.

Selv lysforurensede byer teller deg ikke nødvendigvis; to av de tre fotografene befinner seg i svært folkerike områder: Geert Vanhauwaert bor i Santiago, Chile og Narayan Mukkavilli bor i Sydney, Australia. Den tredje er Oklahoman Thomas Shahan. Selvfølgelig er de fleste astrofotografer også villige til å reise rutinemessig for å fange akkurat de rette skuddene fra mørke rom og lokale observatorier.

Råd til nybegynnere

Da jeg spurte om råd for begynnende astrofotografer, sa Shahan: "Les, les og les litt mer. Astrofotografering kan bli ganske komplisert, men i kjernen er det en ganske enkel prosess - kos deg og ikke bekymre deg for å prøve å få spektakulære bilder med en gang - det tar tid. "

Sydney-baserte Mukkavilli sa at han startet astro-imaging i 2004 med et ETX 70-teleskop som kostet under $ 200, og et modifisert webkamera (du kan se noen av hans tidligste forsøk her). Da han fortsatte å lære og få erfaring, la han til og oppgraderte oppsettet: "Jeg kjøpte da et dedikert Astro Imaging-kamera - et Orion Deep Space Imager I, og resultatene ble en betydelig forbedring, selv med det lille $ 200-teleskopet mitt .

"Oppmuntret fulgte jeg den naturlige progresjonen til mest amatør astroimagers ved å kjøpe en Canon DSLR - den berømte 300D - og et mye bedre feste, men fortsatt beskjedent sammenlignet med de fleste seriøse astroimagers. Dette var en Celestron CG-5 AS - en ekvitorialmontering med full GoTo. Jeg ga også bort ETX-en min og kjøpte en ED80, en 80 mm apokromatisk refraktor. Dette overordnede settet gjorde det mulig for meg å begynne å ta lange eksponeringer ved å autoguide monteringen - ved å bruke "Guidemaster" i utgangspunktet og deretter "PHD guiding" - begge freeware. Jeg bruker den geniale "Deep Sky Stacker" -programvaren, også freeware, for å kombinere et stort antall underrammer - hver underramme varierer fra 5 til 10 minutter vanligvis.

"Jeg har nå også et Skywatcher EQ6-feste og en ED127, en 5-tommers apokromat, som jeg kjøpte direkte fra et kinesisk selskap, og har gått videre til et dedikert avkjølt Astroimaging CCD-kamera, et QHY8.

"Fordi mye av bildebehandlingen min gjøres hjemme, der himmelen er lysforurenset, gjør jeg en god del arbeid i smalbånd, ved å bruke et alfa-filter på 7 nm H. Noen ganger vil jeg reise til et mørkt sted rundt nymåne for å samle fargedata .

"Siden jeg ikke har et permanent observatorium, tar det meg en time og et kvarter å kjøre til det mørke stedet, omtrent 2 til 3 timer å sette opp og gjøre meg klar til bilde; forhåpentligvis kan jeg samle 2 til 4 timer med data (minst) - omtrent 30 minutter å pakke sammen og deretter timen og et kvarter å kjøre hjem. Og behandling av dataene kan ta nesten like lang tid. "

Se resultatene

Se galleriet, Astrofotografering: Den ultimate geekhobbyen, for å se bilder fra hver av disse fotografene. Hvis du er interessert i å komme i gang selv, kan det være lurt å sjekke ut dette nettstedet, som har mange ressurser for nybegynnere, så vel som mer avanserte utøvere. Oppdatering : Thomas Shahan sa at disse forumene var veldig nyttige for ham, hvis du er interessert i å ta dine egne bilder: http://www.cloudynights.com/ubbthreads/postlist.php/Cat/0/Board/DSLR.

Gi beskjed til diskusjonen hvis du allerede er i ferd med å fotografere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com