Kapitalstyring med Dell KACE M300-enheten

Det kan være en veldig skremmende oppgave å administrere programvare og datamaskineiendeler i et selskap. Selv i mindre IT-butikker virker det å være umulig å prøve å holde rede på datamaskinene i et miljø og programvaren på dem. Kast deretter inn administrasjonslisenser og husk å dokumentere de tre ekstra kopiene av Office 2010 og Adobe noe-eller-annet som ble kjøpt forrige måned, og du vil raskt miste oversikten hvis du ikke har en god prosess på plass. Dell KACE mener M300 kapitalforvaltningsapparat er svaret på alle disse tingene.

Nylig sendte en forhandler av enheten meg en å leke med. Det gjør noe av håndteringen av disse tingene enklere, men det er fremdeles områder der enheten kan hjelpe mer.

Denne gjennomgangen ser på kjernefunksjonene i dette apparatet og peker på noen områder der M300 er flott og hvor den kan trenge litt arbeid.

Starter

Selve apparatet er veldig lite, ikke mye større enn for eksempel en Apple TV, og konfigurasjonen er lik en ruter. Du kobler den direkte til den bærbare datamaskinen og endrer Ethernet-adapterens IP-adresse til standard subnett (192.168.2.x) og blar til IP-adressen 192.168.2.100. Når du lander der, vil du begynne å konfigurere enheten ved å opprette en administrativ brukerkonto.

Figur A

Legger til den første brukeren (klikk på bilder for å forstørre dem)

Merk: De to første skjermene er en velkomstskjerm og EULA.

På admin-konfigurasjonssiden vil du oppgi et brukernavn og passord (med bekreftelse) og deretter spesifisere spørsmålene og svarene på tre sikkerhetsspørsmål, som er nødvendige. Når alt dette er fullført, klikker du ved siden av for å konfigurere tidssonen og NTP-serveren enheten vil bruke.

Deretter legger du inn dataene som vil knytte M300 til nettverket ditt - vertsnavn, IP-adresse og DNS-servere. Det er viktig å konfigurere M300 til å bruke bedriftens interne DNS-servere. Disse er nødvendige for å sikre at den kan finne datamaskinene dine. Når alt dette er konfigurert, klikker du ved siden av for å bekrefte og lagrer disse innstillingene. Når du bekrefter innstillingene, vil enheten lagre dem og slå av den.

Merk: Forsikre deg om at enheten har slukket helt (se lyset på baksiden av enheten), før du flytter M300 til det faste hjemmet.

Når enheten er koblet til igjen, blir lyset på baksiden helt hvitt når den er klar til bruk. Åpne en nettleser, og skriv inn IP-adressen du konfigurerte i et tidligere trinn, og du er i gang.

Etter å ha logget deg på enheten vil du lande på dashbordskjermen som viser minimale diagrammer over hva som har skjedd, samt eventuelle varsler som har skjedd. Siden dette er den første konfigurasjonen, vil det ikke være noen datamaskiner ennå.

Figur B

dashbord

Klikk på Innstillinger-fanen øverst i nettleservinduet og velg Distribuere agent på menyen. For å få enheten til å fungere problemfritt, må du installere den første agenten manuelt. Fordi den er veldig liten og bare brukes til å sjekke inn med M300, kan du legge den hvor som helst. Når den er konfigurert, bruker M300 datamaskinen til å skyve agentene rundt nettverket.

Klikk på koblingen Last ned Agent Installer og kjør installasjonen på hvilken datamaskin du har hendig (jeg kjørte den på en server). Under den første agentoppsettet blir du bedt om et servernavn. Det er her du oppgir vertsnavnet til M300, slik at agent-serveren kan finne den. Klikk neste par for å installere og starte tjenesten.

Vennligst vent

Når den første agenten er klar, vil det ta en minimal tid før begge elementene begynner å kommunisere. Du kan sjekke DNS-serverne dine for å sikre at agent-serveren og M300 har registrert.

Når det er gjort, og serveren dukker opp i distribusjonsagentenes område på M300, kan du sprette over til inventarskjermen. Da må du vente litt lenger til inventaret skal skje. Da jeg gikk gjennom den, ble jeg opptatt med en annen oppgave og sjekket tilbake omtrent 20 minutter senere, og hele varelageret var fullført.

Figur C

Fullført inventar

Nå vet M300 om Windows-maskinene i nettverket ditt og kan begynne å grave i programvaren og andre ting. Windows-versjoner vil bli oppdaget, og - siden vi ikke konfigurerte lisenser for dem foran varebeholdningen - vil det fortelle deg at du ikke er i samsvar.

Det er her et av grepene mine om enheten dukker opp. Det er ingen måte å verifisere lisenser automatisk, men for manuelt angitte lisenser og tellinger kan du laste opp bevis på eierskap, noe som er ganske kult. For å forbedre dette ville litt integrering med tredjeparter være ideelt. For eksempel, et område der du kan sette inn påloggingen din til Microsofts lisensieringsportal for å la M300 laste ned lisensinformasjonen din, vil være en fantastisk funksjon. På den måten da lisenser ble lagt til volumavtalen din; det vil vises i M300 med riktig antall eksemplarer.

Foreløpig kan du imidlertid angi lisensiering, slik du forstår det. Så hvis organisasjonen din eier 25 eksemplarer av Office 2010, kan du legge til en lisens for Microsoft Office 2010 med et eiet antall på 25. Når applikasjonen blir oppdaget, vil de installerte installasjonene bli sammenlignet med det eide antallet for å bestemme samsvar.

Lisensiering kan ha start- og utløpsdatoer, akkurat som lisensavtalene selv. Når du legger til lisenser til M300, blir du bedt om å velge en versjon for applikasjonen, som blir oppdaget i miljøet. Dette er bra og dårlig. Det er bra fordi M300 kan finne applikasjoner; det er ille fordi det ikke er noen måte å skille mellom lønn og freeware for en applikasjon. Klart at typen kan spesifiseres, men PowerPoint-visningen i 2010-versjonen og Microsoft PowerPoint 2010 blir funnet som den samme tingen. Dette vil sette deg ut av samsvar.

Det er ganske enkelt å legge til en programvarelisens. Klikk på Overholdelse øverst i nettleservinduet, og klikk deretter på knappen Ny programvare.

Etter å ha klikket på Neste på velkomstskjermen, vil du fullføre informasjonen om programvaren du legger til, inkludert:

 • Programvarenavn
 • Telle
 • Kostnad per telling
 • Lisensstart
 • Lisensslutt
 • Type
 • postnummer
 • Fakturanummer
 • Merknader

Figur D

Legge til lisenser eid

Når detaljene er fylt ut, klikker du ved siden av for å gå til siden Legg til et lisensbevis.

Figur E

Bevis for eierforhold

Når du har lagt til bevis på lisensinformasjon, vil neste skjermbilde av veiviseren tilby deg tre valg for hvordan du vil håndtere overholdelse.

 • Autorisasjon - Denne metoden lar organisasjoner vurdere lisensiering ved å sammenligne det totale antallet som eies / kjøpes kontra antallet som er installert.
 • Telling - I likhet med autorisasjonsmetoden, bortsett fra at versjonen av programvaren som skal overvåkes / telles, er også valgt for å la installerte versjoner (som samlet av installerte agenter) sammenlignes før du bestemmer overholdelsestypen.
 • Lisensnøkler - En PC er tildelt en spesifikk lisensnøkkel. Dette vil fungere best for applikasjoner der det er kjøpt eske-kopier av programvare. I et volumlisensscenario blir en nøkkel vanligvis tilgjengelig for flere verter, og det kan hende at denne modellen ikke fungerer godt der en nøkkel deles mellom vertene.

Den anbefalte metoden, og standard, er Autorisasjon. Jeg endret ikke denne innstillingen annet enn å lese litt om hvert valg.

Figur F

Valg av samsvar

Klikk på neste når du har valgt din samsvarsmetode. Deretter velger du programvareversjonene som M300 skal overvåke.

Figur G

Applikasjonsversjoner

De to siste trinnene i veiviseren for å opprette ny programvare inkluderer bekreftelse på installerte programvareversjoner og datamaskinene du har utpekt som autorisert for dem. Du vil se listen over oppdagede applikasjoner som de vises i figur G. M300-agentene oppdaget disse versjonene i ditt miljø, og de samsvarer med en generell beskrivelse av appen du legger til. I mitt tilfelle var applikasjonen Microsoft Office 2010. Fordi det kan være flere versjoner av en applikasjon av Office 2010, får du velge hvilken du vil ha fra resultatene som ble funnet. Husk at noen freeware-applikasjoner og disks motdeler til payware vises som den samme versjonen av programvaren; eksempler på dette kan være Adobe Acrobat og Acrobat Reader eller Microsoft Word 2010 og Microsoft Word 2010 Viewer. Deretter blir du bedt om å velge hver datamaskin som er autorisert til å bruke lisensene.

Det slipper å slippe unna den manuelle delen av kapitalforvaltning og overholdelse, men når du først har gjort det første oppsettet, vil det være lettere å spore i fremtiden.

Figur H

Autoriserte datamaskiner

Når disse er konfigurert, klikker du på Neste og fullfør for å legge til programvaren. På oversiktssiden for overholdelse kan du klikke på en tittel for å se detaljene slik M300 kjenner dem.

Hvis du trenger hjelp

Bare klikk på Hjelp-koblingen øverst i nettleseren. Du vil få nyttige lenker og til og med videoer, som kan være nyttige når du administrerer enheten.

Vedlikehold

Gå til Innstillinger | Vedlikehold. Dette området er hvor firmwareoppdateringer skjer, enten manuelt eller automatisk. For automatisk oppdatering, klikker du bare Oppdater nå under Automatisk firmwareoppdatering. Hvis det ikke er noen oppdatering, vises ikke knappen.

Her kan du også teste nettverkstilkobling ved å pinge andre verter fra enheten, utføre en tilbakestilling til fabrikken, slå av eller starte M300 på nytt, og se og gjenopprette sikkerhetskopier som er tatt av M300.

Totalt sett gjør denne enheten det den påstår å gjøre og er ganske enkel å jobbe med. Det er ikke noen skjulte ting som kompliserer M300 og gjør den ubrukelig, men det er steder der lisensstyringsfunksjonene kan forbedres og / eller automatiseres - hvis de rette avtaler og partnerskap ble dannet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com