Montering av et iOS-utviklingsmiljø

Velkommen til mitt innledende innlegg om iOS-utvikling. Emnet kan virke som et lite sjokk for leserne, med tanke på mitt fokus på WP7 i TechRepublic's App Builder-blogg og .NET-relaterte teknologier i Software Engineer-bloggen. Sannheten i saken er at iOS-utvikling de siste par årene har skiftet fra en nisjeferdighet til en "må vite" for mange mennesker. Jeg har lagt igjen mye arbeid på bordet fordi jeg manglet iOS-erfaring. Dette er hva jeg gjør for å starte min vei til iOS-utvikling.

Det første du trenger er en Mac. Jeg finansierer dette arbeidet 100% ut av min egen lomme, noe som betyr at det er viktig å spare penger. Selv om Mac-er er dyrere enn PC-er, er det fremdeles en rekke gode og rimelige valg. Jeg la oppmerksomheten mot Mac mini-serien, som starter til en veldig lav pris ($ 599). Det var et tøft valg. Alle av dem kan oppgraderes i RAM (gjør det selv for å spare en formue). Det er to stasjonære modeller og en servermodell. Jeg satt fast og valgte mellom den høyere enden stasjonære modellen (diskret grafikkort) og servermodellen (quad core CPU og raskere harddisker) og valgte serveren. Mellom iPhone / iPad-emulatoren, kompilatorene og muligens kjører VM-er på veien, gjorde en firkjerne det mest fornuftige. Den leveres med 4 GB RAM og to 500 GB-stasjoner; Jeg vil sannsynligvis oppgradere til 8 GB eller til og med 16 GB RAM i løpet av en nær fremtid.

Kreditt: Amazon.com

Jeg bestilte også en Magic Trackpad for å bruke iOS-emulatoren så nært som mulig til en faktisk iPad eller iPhone. For å starte, vil jeg bruke en iPad for å bekrefte applikasjonsdrift, så jeg bestilte en enkel, 16 GB WiFi-bare ny iPad (også iPad 3). Underveis vil jeg også få en iPhone til testing. Til slutt bestilte jeg en kopi av Learning iPad Programming: A Hands-on Guide to Building iPad Apps with iOS 5 av Kirby Turner og Tom Harrington.

Merk at jeg bestilte alt gjennom Amazon. Amazon får den ut døren litt raskere enn Apple med to dagers frakt via Prime. I tillegg kan Amazon ikke belaste omsetningsavgift mens Apple vil, noe som sparte betydelige mengder penger. Avveiningene er at Amazon har 15% restocking-avgift på avkastning på Mac-en hvis den ikke blir likt / nødvendig / osv. (Apple har en 14 dagers, 100% returrett, uansett årsak), og at Amazon ikke kan tilpasse pakken slik Apple kan. Hvis dette ikke var pengene mine, ville jeg bestilt fra Apple i stedet.

Når jeg hadde fått alt inn, hektet jeg det helt opp til DVI KVM. Ingen behov for spesielle adaptere, en HDMI-til-DVI-adapter kommer ut av esken. Hvis jeg vil koble til en annen skjerm (som jeg vil, hvis jeg bestemmer meg for at Mac erstatter Windows-maskinen min for primær bruk), vil jeg trenge en Mini DisplayPort-til-DVI-adapter også (du trenger kanskje ikke, avhengig av dine skjermer). Mac-maskinen fungerer fint med en standard Windows-tastaturlayout og mus. Du vil skrive ut Mac-tastatursnarveilisten.

Den opprinnelige konfigurasjonen var enkel, selv med tanke på at den etablerte serverinnstillinger som et skrivebord ikke ville trenge. Jeg la til Xcode (gratis IDE for Apple-utvikling, tilgjengelig i App Store), Chrome og Firefox (med Chrome som standard nettleser), Microsoft Office, Twitter-klienten, Sky Drive (for å synkronisere ting med min Windows PC), Wien (RSS-leser) og MenuTab (Facebook-klient). App Store er et flott sted å finne ting, men de fleste av de interessante appene koster penger, og noen koster mye penger. Jeg var glad for at Office ble samlet i et program for eksternt skrivebord, noe som var avgjørende. Det var en smekk å få skriveren min koblet opp (den oppdaget den til og med før jeg så etter den).

Noe som må gjøres veldig tydelig her: Jeg har brukt Mac OS tidligere (for vel 10 år siden), men ikke OS X. Jeg har vært en eneste Windows-person, annet enn noen kommandolinje * Nix. Jeg er ikke en "Apple-fanboy" og annet enn å kjøpe gaver til min kone, er dette første gang jeg noensinne har gitt Apple penger for noe (jeg bruker ikke engang iTunes). Jeg har tatt opp problemene med mange av Apples politikker tidligere, men samtidig "hater" jeg ikke Apple eller noe sånt. Alt dette blir sagt ... annet enn å justere til de nye hurtigtastene, er Mac-en veldig brukbar. Den er rask (selvfølgelig er min Windows-PC lastet ned med en million tonn databaser, webservere og andre utviklingsverktøy). Mens jeg bare hadde tenkt å bruke Mac-en for utvikling, er det en veldig reell sjanse for at Windows-PCen vil bli relegert til "bare utvikling" i stedet. Macen vil få en rettferdig evaluering, men det er et tema for en annen tid og en annen dag.

Den totale kostnaden for å komme i gang (inkludert boken) var $ 1.628, 72, ikke inkludert noen ekstra ekstra dollar jeg brukte på en dags forsendelse fra Amazon eller $ 99 iOS-utviklermedlemskapet (på nivå med et App Hub-medlemskap for WP7 og sannsynligvis Windows 8-utvikling - ikke nødvendig før du er klar til å distribuere til en enhet eller legge en app i App Store). Er det dyrt? Sammenlignet med en Windows-boks med like maskinvarespesifikasjoner, definitivt. Men sammenlignet med en Windows-boks pluss Visual Studio (499 dollar for Professional Edition med "MSDN Essentials" eller $ 1, 199 for Professional Edition med et ekte MSDN-abonnement), er det en ganske jevn sammenligning med mindre du kan gjøre noe med Express-utgavene av Visual Studio (hvilken som helst anstendig utvikler maskin vil kjøre omtrent $ 1000 for en stasjonær i min erfaring). Og ikke glem, den prisen inkluderer iPad !

Hvis du er en Windows-utvikler som ønsker å få tærne våte av iOS-utvikling, er det ikke så dyrt å sette sammen en utviklingspakke som du kanskje tror. Du kan spare et knippe penger ved å skaffe deg en iPad 2, velge den tregere skrivebordsmodellen, osv. Faktisk er en grunnleggende stasjonær modell ($ 599) og en iPad 2 ($ 499) en veldig akseptabel kombinasjon, og kommer inn på kostnadene for en god Windows-PC.

Følg med neste måned når jeg viser deg hvordan du kommer i gang med ditt første iOS-prosjekt!

J.Ja

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com