Falle ting fra hverandre i Apples App Store?

Dette er et gjestepost fra Sam Diaz fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Sam på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Jeg er sannsynligvis like sliten som dere alle over denne saken om Apple og Google Voice-appen for iPhone. Men jeg vil gjerne dele to beslektede innlegg som jeg leste i morges og kime inn litt reaksjon på begge.

Den første, som dukket opp i MacLife-bloggen, fortalte historien om et iPhone-apputviklerteam hos teknologikonsulentfirmaet Riverturn som er mye opprørt over at VoiceCentral Google Voice-appen deres ble fjernet fra iTunes 27. juni uten advarsel. Det korte og eneste svaret de har fått fra Apple, er at appen deres, som tidligere ble godkjent, "dupliserer funksjoner på iPhone ... og forårsaker forvirring i brukerfellesskapet." Og nå ser det ut til at selskapet som utviklet appen er på kroken for refusjon for de som kjøpte den.

Au. Ikke rart de er opprørt over Apple. Snakk om dårlige forretningspartnere.

Det som er interessant her er at tilbakeslaget fra utviklermiljøet begynner å øke mot Apple - og det kan være en farlig ting, å se hvordan den virkelige hemmelige sausen bak iPhone er tredjepartsappene. (Det er ingen måte på at telefontjenesten på den enheten er den store grunnen til suksessen.) Et av de største problemene som Riverturn-utviklerne har fremhevet, er at det ikke er noen "oss" hos Apple for utviklerne å jobbe med for å løse bekymringer for app utvikling. Apple sier til FCC som svar på henvendelser fra Washington at "vi også la (utviklere) vite at de kan kontakte appanmeldteamet eller teknisk support, eller de kan skrive til oss for videre veiledning."

Relatert dekning:

  • Google Voice-app-skandalen: mister Apple kontrollen over iPhone?
  • Apple: fortsetter å studere Google Voice-apper; AT&T: Vi spilte ingen rolle
  • Apple App Store-godkjenninger: Playbook for persepsjonsspill kommer frem

Hei Apple, folkene på Riverturn kan sikkert bruke et navn og nummer for "oss" som du refererte der. Oh, og de vil gjerne ha noen få andre ting også. De ber Apple om å lage en uforpliktende forhåndsgodkjenningsprosess - i utgangspunktet tommelen eller tommelen om app-ideen før utviklere kaster bort tid og penger på å bygge den og deretter finne ut at den ikke oppfyller Apples kriterier . De ønsker også en fullstendig gjennomgang av godkjenningsprosessen og inkludering av en formell ankeprosess.

Ja, lykke til med det.

Når det gjelder det andre elementet jeg leste i morges, hadde New York Times en historie i morges med overskriften, "A Teenager's Dream: An iPhone App for Free Texting."

Bare overskriften alene forteller meg at selskapet godkjente en app som tar bort fra en kjernefunksjon i iPhone, og at appen går direkte i hjertet av en av inntektsstrømmene for mobiloperatørene - og ikke bare AT&T. Til og med åpningsparagrafen i historien erkjenner at enorme mobiltelefonregninger på grunn av tekst på tenåringer kan være en saga blott. NYT skriver:

En nylig utgitt app som tilbyr gratis tekstmeldinger på iPhone, er velkomne nyheter til foreldre til tenåringer som er opprørt over mobiltelefonregningene til deres hypertekstende barn.

Alvor? Den appen får godkjenning - selv om den forstyrrer iPhone-opplevelsen og den blir åpenbart etter en av de viktigste inntektsstrømmene for en partner. (Hvis barna mine hadde iPhones, ville jeg kjøpt denne appen og dumpet den ubegrensede meldingsplanen i hjerteslag.)

Egentlig betaler apputvikleren, kalt TextPlus, SMS-regningen til AT&T slik at den trådløse operatøren tilsynelatende ikke går glipp av inntekter. Det er en ganske skjelven forretningsmodell, å se hvordan selskapet betaler mer til AT&T enn det mottar i annonseinntekter, ifølge NYT. Men AT&T går også glipp av de "store" -regningene med store penger - de der tenåringer smiler hjertelig til glede til mamma og pappa får regningen og sprenger pakningene.

Poenglinjen: Jeg har ingenting imot folkene som opprettet TextPlus-appen, men jeg synes også det er ekstremt urettferdig av Apple å godkjenne en slik app og så dra føttene sine på Google Voice-appen, som - jeg vil si det igjen - erstatter ikke AT&T-telefontjenesten.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com