Bruker online-forhandlere villedende praksis?

En nær venn av meg vet at jeg er anal når det gjelder IT-sikkerhet. Derfor ringte hun i går og ba meg sjekke ut et selskap som heter Webloyalty.com. Hun fikk en månedlig avgift fra dem og visste ikke hvorfor.

Det ser ut til at vennen min er et offer for det mange kaller kupongklikksvindel. Webloyalty er faktisk involvert i et forbrukssøksmål der de blir beskyldt for villedende salgsteknikker og uautorisert overføring av privat kreditt- og debetkortinformasjon.

Hvem er involvert

Så hva er kupongklikksvindel? Det har å gjøre med forhold som er fremmet mellom e-selgere og markedsførere etter transaksjonen. Jeg var ikke helt sikker på hva heller var. Her er hva jeg fant ut:

eSeller : En online merchandiser som ligner på den kjente butikken med murstein og mørtel. Buy.com ville være et eksempel på en e-selger. Markedsførere etter transaksjon : Er selskaper som utnytter tilliten en forbruker stiller til en e-selger i håp om å selge noe rett etter at den opprinnelige transaksjonen er fullført. Her er et eksempel:

"Det er mer sannsynlig at mange kunder som kjøper fra tilknyttede nettsteder (eSeller), vil registrere seg for spesielle tilbud i tilknytning til salget. Som de fleste markedsførere vil vite, fungerer dette fordi kunder som allerede har brukt penger, har større sannsynlighet for å stole på lagre og registrere deg for relaterte tilbud. "

Kupongklikksvindel

Nå, tilbake til kupongklikksvindel. Jeg fant en fortellerartikkel av Greg Sandoval fra CNET News, der han detaljert CNET-reporter Josh Lowensohns studier og trengsler med Buy.com og Webloyalty i sitt innlegg Buy.com, Orbitz knyttet til kontroversielle markedsførere. Det startet:

"I november i fjor, etter å ha fullført et kjøp på Buy.com, ble Lowensohn presentert for en annonse som ba ham om e-postadressen hans. Han kunne ikke raskt finne en måte å komme seg forbi siden og sa at han husket at han trodde han ville skriv inn en av de sjelden brukte e-postadressene, bare for å fullføre transaksjonen. Lowensohn var sikker på at han ikke kunne miste noe fordi annonsøren ikke hadde kredittkortinformasjonen sin. "

Lowensohn tok feil i å anta det. Buy.com solgte sin private og økonomiske informasjon til Webloyalty. Dette ser ut til å være lovlig i henhold til Buy.coms personvernregler, som sier:

"Bortsett fra begrenset nedenfor, forbeholder vi oss retten til å bruke eller avsløre din personlig identifiserbare informasjon av forretningsgrunner på hvilken måte som helst ønsket."

Personvernreglene fortsetter:

"For noen tjenester samler og overfører vi enten personlig informasjon til en tjenesteleverandør du har valgt, eller du kan besøke andre selgere gjennom lenker på nettstedet vårt som kan samle inn og bruke din personlige informasjon."

Lowensohn ved å skrive inn sin e-postadresse ga Buy.com tillatelse til å overføre kredittkortinformasjonen sin til Webloyalty. Greg Sandoval gjør en god jobb med å påpeke nøyaktig hva som vises på siden etter transaksjonen, side én og side to.

Andre er involvert

Med antall treff jeg får når jeg kjører websøk på kupongklikksvindel, er mange mennesker opprørt over dette. Hvis du er en av dem, kunngjorde Webloyalty nettopp på nettstedet deres at det ble oppnådd et forlik for søksmålet jeg nevnte tidligere. Det var ingen detaljer.

Fortsatt er WebLoyalty ikke det eneste selskapet som er involvert i markedsføring etter transaksjonen. Vertrue et selskap som ligner Webloyalty har fanget oppmerksomheten fra Senatets handelsutvalg.

Siste tanker

Selv om markedsføring etter transaksjonen er lovlig, føler jeg det er viktig å informere så mange mennesker jeg kan om det som ser ut til å være villedende praksis. Både min venn og Lowensohn påpekte like mye. Det ser ut til at slagordet "Buyer Beware" fortsatt er gyldig.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com