Blir CIOs ambisjoner knust av 'digitalt analfabeter' tavler?

CIO-er blir ikke satt pris på av sine sølete-sølete tavler: det betyr at smarte CIO-er har to hovedalternativer, sier silicon.com-redaktør Steve Ranger ...

Noen dystre leser for ambisiøse CIO-er: mens du kanskje er klar til å ta et sprang til administrerende direktør, er det lite sannsynlig at teknofobstyret ditt gir deg sjansen.

I følge en undersøkelse som ble publisert denne måneden, føler i underkant av halvparten av administrerende direktører at de har de nødvendige ferdighetene for å utføre konsernsjefens jobb.

For de aller fleste er dette imidlertid en rørdrøm da styrer fortsatt er motvillige til å markedsføre IT-fyren. Nesten én av tre administrerende direktører har steget fra stillingen som finansdirektør, og et kvarter var tidligere COOs, mens bare fire prosent av nåværende administrerende direktører var leder for IT før de tok toppjobben.

Technophobia? Én av fire av CIOs som ble spurt, beskyldte styret for å være digitalt analfabet. Foto: Shutterstock

Så hva er det som hindrer disse godt kvalifiserte administrasjonssjefene fra å ta det varme setet? Over halvparten av IT-sjefer beskyldte oppfatningen om at deres rolle er rent teknisk, og at de blir sett på som å drive en forretningsstøttefunksjon i stedet for en kjernedel av virksomheten. Ytterligere en av seks CIOs sa at det er "fordommer" i organisasjonen deres mot å promotere CIO.

Én av fire CIOs anklaget styret for å være 'digitalt analfabet' og ikke forstå effekten av nye og nye teknologier, og to av fem fagdirektører sa at styret ikke forstår verdien IT gir for virksomheten, noe som gjør det tregt å svare ifølge CA Technologies-sponsede rapporten.

Jeg trodde dagene til administrerende direktør som fikk sin PA til å skrive ut e-postene hans var for lengst borte, men det ser ut som om det fortsatt er mange dinosaurier som driver virksomheter mellom turer til golfbanen.

Selvfølgelig er økonomisk disiplin avgjørende i alle virksomheter - og det er grunnen til at finansdirektør ofte får opprykket - men å besette antall er også en utmerket måte å ødelegge innovasjon på. Hvor mange organisasjoner vet du som heller vil spare 10.000 pund enn å risikere at 10.000 pund for å tjene 1 million pund? Hvor mye innovasjon går vi glipp av ved å sette feil ledere på toppen av virksomheter?

Topp CIO-er bør ha det overordnede synet på organisasjonen og deres bransje, noe som betyr at de kan se mulighetene og truslene - og dette er gode mennesker som har å sette bedriftens strategi i en verden der digital innovasjon så ofte er nøkkelen.

Rapporten siterer en rekrutteringsspesialist fra CIO som argumenterer for at selskaper har preparert ledere på C-nivå er forfalt for en forfriskning, og peker på at moderne CIO-er er seriøse kandidater med unike fordeler. Jeg er tilbøyelig til å være enig.

Og det er også verdt å påpeke at selv om smart bruk av teknologi har resultert i enorm verdiskapning det siste tiåret, har det ofte kostet enorme ødeleggelser av formuer. Innovasjon har utsatt svakheten i gamle forretningsmodeller og brakt noen av de mest ærverdige virksomhetene rundt og falt sammen, stedet deres i verden tatt av selskaper med rare navn i små bokstaver.

Jeg kan ikke tenke på en annen eksekutiv som legemliggjør alt det potensielle verdiskaping og ødeleggelse som CIO. Så kanskje for den smarte CIO-en jeg regner med er det to gode alternativer: enten å utdanne styret til verdien av IT, eller ta innovasjonene de ignorerer og bygge en bedre og mer spennende virksomhet andre steder.

Tross alt, hvis du ikke kan bli med dem, slå dem.

Steve Ranger er redaktør for silicon.com og har skrevet om teknologiens innvirkning på mennesker, kultur og næringsliv i over et tiår. Du kan finne ham twitre @steveranger.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com