Application Performance Management er nå mainstream, men grovt underutnyttet

Digital transformasjon: 3 hemmeligheter for suksess Hver digital transformasjonsstrategi må ta for seg frontend-utvikling, interne systemer og bedriftskultur.

En rapport fra IT-programvareselskapet SolarWinds finner at nesten ni av ti organisasjoner bruker APM-verktøy (Application Performance Management), men at de fleste ikke bruker dem til sitt fulle potensial.

APM-verktøy er ikke akkurat nye, men den nesten universelle adopsjonen som ble funnet i denne undersøkelsen har ført til at SolarWinds til slutt har gått mainstream - men stort sett bare for feilsøking av appytelsen.

Hva gjør APM-verktøy?

APM-verktøy er designet for å "oversette IT-beregninger til forretningsverdi", som i utgangspunktet utgjør å gjøre fire ting:

  1. Overvåkingsprogramvare ovenfra og ned (dvs. fra brukerens perspektiv)
  2. Overvåkingsprogramvare nedenfra og opp (dvs. holde øye med infrastruktur)
  3. Hendelsesstyring
  4. Resultatmålinger

Når APM-verktøy brukes i sin fulle grad, kan brukere hjelpe med å feilsøke problemer i både lokalt installert og skybasert programvare, samt returnere beregninger som kan hjelpe IT, og bedriftsledere å ta informerte beslutninger om forretningsprogramvaren deres.

Deri ligger hovedproblemet, fant SolarWinds 'rapport: 78% av de spurte sa at de bruker mindre enn 10% av tiden sin på å bruke APM-verktøy proaktivt. Det betyr at de fleste bare er i stand til å bruke APM-programvare for å feilsøke, slik at forretningsmetoder blir ignorert i bakgrunnen.

Det betyr ikke at IT-avdelinger ikke ser verdien i beregningene APM-verktøyene gir: Et av de viktigste funnene som SolarWinds siterer i rapporten er at "teknologiprofærer verdsetter forretningsinnsikten som leveres fra APM-verktøy, men større kompetanseutvikling er nødvendig for å etablere KPIer og kommunisere IT-ytelse til virksomheten. "

Hvordan bedrifter kan bruke APM til det fulle

Det kan være fordelen med APM, men bare 32% sier at de er trygge på å samarbeide med andre teammedlemmer. Rapporten legger ikke skylden på IT for å la beregninger dø før de ser dagens lys, men uttaler heller at "det er behov for å bygge bro mellom forretningsmetrikene som er samlet inn og tekniske proffers tillit til deres evne til å kommunisere ytelse til bedriften ."

SolarWinds ga flere anbefalinger for hvordan de kan hjelpe bedrifter og IT-team med å få mest mulig ut av APM-programvaren.

Slik får du mest mulig ut av APM-programvaren din

Bruk de riktige APM-verktøyene : APM-programvaren er ikke en størrelse som passer alle. Avhengig av hva slags beregninger du ønsker, hvilken type programvare APM overvåker, og hvilken type infrastruktur du har, kan APM-programvaren variere veldig. Forsikre deg om at suiten organisasjonen bruker er riktig.

Utvikle en APM-plan: Som ethvert større forretningsforetak krever APM seriøs planlegging for å dra mest mulig ut av det. SolarWinds anbefaler en fem-trinns plan for å sette i gang et APM-initiativ:

  1. Inventar appene dine;
  2. Bestem hvilken innsikt du ønsker å få, og derfor hvilken programvare du skal overvåke;
  3. Evaluere forskjellige APM-verktøy;
  4. Test flere forskjellige APM-verktøy;
  5. Spor avkastningen for å være sikker på at initiativet er verdt det.

Oversett beregninger til bedriftsspråk: APM-dashboards skal ikke bare bygges for IT. Bedriftsledere skal kunne se og forstå hva som foregår også. Oversett IT-lingo til ting som markedsandeler, inntekter og kundetilfredshet, slik at bedriftsledere kan ta raske beslutninger basert på hva APM-programvaren oppdager.

Utvikle ferdigheter: IT-team og bedriftsledere vil trenge nye ferdigheter for å få mest mulig ut av APM-programvare - spesielt med tanke på at rapporten fant ut at mer enn en tredjedel av teknologiprofessene føler at de trenger å forbedre ferdighetene sine for å hjelpe dem med å oversette IT-beregninger til handlingsdyktige virksomheter elementer.

Ta deg tid til å planlegge for medarbeiderutdanning, både innen IT og utenfor den. En sentral del av APM-programvaren er samarbeid, og hvis teamene dine ikke kan forstå hva hverandre sier, vil du aldri få organisasjonen din forbi feilsøkingsfasen for APM-bruk.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com