Apples iPhone: Kan det krasje celletårn?

I fjor ba Electronic Frontier Foundation (EFF) US Copyright Office om å gi dispensasjon, og tillater tredjepartsleverandører å installere applikasjoner på Apple iPhone. Enkelt sagt lar folk fengsel bryte iPhonene sine. Apple motsetter seg åpenbart unntaket og sier at det er ulovlig å installere noen applikasjoner på andre måter enn å bruke Apples egen App Store.

Da ble det rart

Tilsynelatende stilte Copyright Office noen spørsmål, og svaret Apple sendte tilbake var interessant for å si det mildt. Det ser ut til at Apple endrer taktikken sin midt i strømmen, og fokuserer på hvordan en kompromittert iPhone vil være skadelig for utstyret til en mobiltjenesteleverandør. Her er hva Apple har å si om celletårnproblemet:

"Ved å hacking BBP-programvaren (Base Band Processor) gjennom en fengselsbruddtelefon og ta kontroll over BBP-programvaren, kan en hacker sette i gang kommandoer til celletårnsprogramvaren som kan skjørt til transportørens regler som begrenser pakkestørrelsen eller datamengden som kan overføres, eller unngå å betale for sending av data.

Flere skadelige aktivitetsformer kan også være aktivert. For eksempel kan en lokal eller internasjonal hacker potensielt sette i gang kommandoer (for eksempel et fornektelsesangrep) som kan krasje tårnprogramvaren, noe som gjør tårnet helt ubrukelig for å behandle anrop eller overføre data. "

Feil argument

Jeg er ingen ekspert, så jeg har ikke peiling på om det er mulig eller ikke. Min påstand er at Apple tar et dårlig argument. Jeg tror ikke noen som har til hensikt å gjøre den slags kriminalitet vil bekymre seg for mye om fengselsbrudd var lovlig eller ikke. Bør ikke Apple presse kunden som er avtalt EULA som deres forsvar? På overflaten ser det ut til å være fornuftig, men kanskje Apple vet noe ...

Eksklusivitet er under mikroskopet

Jeg tror jeg vet hva det er. Cell-tower-argumentet er Apples måte å unngå den stadig forestående debatten om eksklusivitet er lovlig eller ikke. Faktisk kan diskusjonen allerede ha startet. ComputerWorlds Nancy Gohring påpeker i blogginnlegget sitt at Justisdepartementet allerede er i ferd med å undersøke konkurransedyktig praksis:

"DOJ ser kanskje bredt på måter som store teleoperatører, inkludert AT&T og Verizon, kan oppføre seg konkurransedyktig. Andre problemer inkluderer måter som operatører begrenser typen tjenester som kan tilbys i deres nettverk."

Fra deres holdning til fengselsbrudd og tredjepartsapplikasjoner, har vi en ganske god ide om hva Apple synes om eksklusivitet.

Siste tanker

Hvis du spør mobiltelefonbrukere, mistenker jeg at nesten alle vil si at eksklusivitetsavtaler mellom mobiltelefoneleverandører og telefonprodusenter er mer på deres sinn enn om fengselsbrudd er lovlig eller ikke. Jeg fremholder at de er de samme.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com