Apples CarPlay vil drive fremtiden for bilpaneler

Apple tar endelig over streken din, og integrerer iOS med store nav-skjermer i bilen via partnerskap med en båtbelastning av bilprodusenter og en ny funksjon som heter CarPlay.

Ærlig Ferrari

CarPlay (née iOS in the Car) ble introdusert denne uken på Geneva International Motor Show, og er kulminasjonen på Apples planer om å integrere iPhone i hver bil.

"Hva om du kunne fått iOS på skjermen som er innebygd i bilen din?" spurte Apple SVP (og Ferrari styremedlem) Eddy Cue under WWDC-keynote i fjor da iOS i bilen først ble introdusert. Apple, som så stor suksess med å skyve iPod-kompatibilitet mot bilprodusentene det siste tiåret, er nå i førsteklasses posisjon til å sette sin hittil enestående telefon / bindestrek-integrasjon i millioner av biler.

Ferrari, Mercedes og Volvo introduserte alle CarPlay-kompatible turer i Genève, med Honda, Hyundai og Jaguar som lovet kompatible modeller senere i 2014. Apple har partnerskapsforpliktelser fra et dusin andre merker, inkludert BMW, Ford, GM, Mitsubishi, Subaru og Toyota, også .

VW / Audi, som tidligere i år samarbeidet med Google og flere andre bilprodusenter for å markedsføre Android som en underholdningsplattform i bilen - mangler spesielt den listen, selv om GM, Honda og Hyundai også var involvert i det prosjektet og alle er ombord med Apples initiativ.

Apples Siri digitale assistent er sterkt integrert med CarPlay, og fungerer som det viktigste kontaktpunktet for sjåfører, selv om det også fungerer med knottene, knappene eller berøringsskjermen i bilen. Den støtter en rekke innfødte iPhone-apper (Maps, Telefon, Meldinger, Musikk) pluss en haug mer utenfor App Store inkludert Apples Podcasts, Spotify, Beats Music, iHeartRadio og Stitcher, med flere alternativer som kommer. Pandora, en direkte konkurrent til Apples iTunes Radio, mangler spesielt, selv om selskapet tydelig håper å være involvert i fremtiden.

Kreditt: Mercedes

Mercedes - vist i C-klassen over - bruker både stemmetilgang og kontrollknappen, mens både Volvo og Ferrari kombinerer stemmestyring med en berøringsskjerm i instrumentpanelet. Engadget prøvde Ferrari-implementeringen i Genève og sa at CarPlay var lydhør og lett å bruke.

Det første vi la merke til er hvor raskt alt er. Apper lastes raskt, og Siris kontekstuelle algoritmer gjenkjente raskt talestemmene våre og svarte på riktig måte. Apple har også implementert sikkerhetsfunksjoner for å sikre at tjenester ikke trekker oppmerksomheten fra veien og skyver frem det "håndfrie" temaet. Når vi for eksempel sendte eller mottok en melding fra en kontakt, ville Siri bare lese meldingen tilbake til oss, og vi fikk aldri en gang sjansen til å se innholdet.

For øyeblikket fungerer CarPlay bare med iPhones som bruker lynkabelen - iPhone 5, 5c og 5s - og telefonen må være fysisk koblet til, selv om Volvo sa at trådløs støtte er i verk.

Da iOS in the Car ble avslørt for ni måneder siden, var det det første store trekket fra et forbrukerelektronikkfirma som satte funksjonene til telefonen din direkte i bilen din. Listen over samarbeidspartnere er imponerende, og hvis CarPlay lever opp til faktureringene, er dette en imponerende første salve i den neste teknologikrigen for biler.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com