Apples App Store og litt varemerkehistorie

Apples varemerke for App Store begynte med Salesforce.com.

Bloomberg melder at Apple saksøker Amazon.com for bruk av varemerket App Store. Apple fikk tildelt varemerket App Store av det amerikanske patent- og varemerkekontoret, men Microsoft motsetter seg registreringen.

Det er mye hubbub for et varemerke som ble gitt til Apple av en tidligere intern turnert administrerende direktør. Veien tilbake i 2006-to år før Apple gjorde App Store-betegnelsen et husholdning som heter-Salesforce.com skisserte sin AppStore-visjon. Salesforce.coms idé gikk slik:

Kunder vil kunne bruke AppStore som en enkelt kilde for å prøve, kjøpe og distribuere applikasjoner på forespørsel på AppExchange. AppStore vil tilby en komplett pakke med kommersielle tjenester og inntektsdelingsprogrammer for utviklere og samarbeidspartnere, som vil kunne bruke AppStore som et globalt distribusjonsnettverk til å markedsføre, selge, fakturere og levere applikasjonene de har bygget ved hjelp av programmeringsspråket Apex og plattform og gjort tilgjengelig på AppExchange.

Så hva skjedde? Salesforce.com-administrerende direktør Marc Benioff gjentok App Store-historien tidligere denne måneden på sin CloudForce-konferanse i New York. Når han snakket på en presse- og analytikarlunsj, gjorde Benioff følgende punkter:

  • Salesforce.com hadde AppStore-drømmen.
  • Men trodde AppExchange var et bedre begrep og hørtes mer enterprise-ish ut.
  • Benioff, en tidligere praktikant fra Apple, kjørte denne AppExchange-ideen forbi Steve Jobs, som informerte Salesforce.com om at det trengte skala for å bli en virkelig plattform.
  • Notater ble byttet.
  • Benioff, som idoliserer Jobs og var takknemlig for litt hjelp til å danne en forretningsidé, ga Apple www.appstore.com URL, og resten er historie.

Leksjonen: En manns castoff er en annen manns zillion dollar-idé.

I alle fall er klaffen over App Store-varemerket ganske historietimen. Hvis du skanner USPTO-nettstedet, finner du:

Salesforce.com søkte om et varemerke i 2006, men droppet det i 2008.

Fra søknaden fra 2006:

Hensikt til bruk: Søkeren har en god tro om å bruke eller bruke gjennom søkerens tilknyttede selskap eller lisensinnehaver merket i handel på eller i forbindelse med de identifiserte varene og / eller tjenestene. (15 USC seksjon 1051 (b)).
International Class 035: Opererer online markedsplasser for kjøp, salg og utveksling av programvare og applikasjoner på forespørsel

International Class 042: Application service provider (ASP) med dataprogramvare innen forretningsprosjektledelse, forretningskunnskap, informasjon og kapitalforvaltning, kundeforholdsstyring, salg, markedsføring, e-handel, elektronisk meldingstjenester og utvikling av nettsteder.

I desember 2008 sa Salesforce.com:

Søkeren fraskriver seg uttrykkelig søknaden om varemerkeregistrering som er gjort under serienummeret identifisert over.

Hovedpoeng: Salesforce.com ble avvist fordi Appstore bare var beskrivende (faktisk ville jeg ha slått selskapet ned over logoet på tredje klasse på dokumentene). Jeg er ganske sikker på at Benioff hadde tilgang til selv den mest jordiske programvaren for grafisk design.

Arbeidet med å merkevare Appstore går enda lenger tilbake. I 1998 søkte Sage Networks om varemerket bare for å forlate det i 2000.

Til tross for denne historien, søkte Apple om et varemerke for app-markedet i 2008. Apple har en ansvarsfraskrivelse om at de ikke hevder rett til ordet "butikk." I et nøtteskall hevder Apple et varemerke fordi det ga ordet "app" mening. Du kan se hvordan dette ordet app-forkortelse for applikasjon har få teknologivaler. Det er mange appy-nettsteder - RIMs App World, Google Apps, HPs App Catalog og regjeringens App.gov for å nevne noen.

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan , sjefredaktør for ZDNet, TechRepublics søsterside. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene (eller abonnere på RSS-feeden ).

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com