Apple- og Verizon-partnerskapet kommer kanskje aldri til å virke

ZDNets Larry Dignan skrev nylig at “antenne-gate” Apple 4-fiaskoen kan ha forsinket den lang rykte om ankomsten av iPhone til Verizon-nettverket. I et av de mest interessante avsnittene i artikkelen siterte Larry Piper Jaffray-analytiker Christopher Larsen, som sa:

"Selv om vi aldri kan vite det med sikkerhet, er det mulig at denne strenge testingen har hjulpet Verizon med å opprettholde sitt sterke nettverksbilde (hvis alle Verizons telefoner er bedre innstilt og konstruert for å ikke slippe samtaler, ville nettverket fremstå som bedre)."

Det er litt ironisk at “Flash-klaffen” og utallige andre Apple-kontroverser de siste fire årene har dreid seg om den jern-knyttne kontrollen som Apple opprettholder over enheten sin og appene som får lov til å kjøres på telefonen - og at Steve Jobber insisterer på at dette er "kvalitetskontroll" som forbedrer opplevelsen av iPhone-eiere. Jeg bruker også en lignende filosofi i lederstilen min og politikkene jeg oppretter og implementerer.

I flere sykluser av ryktemøllen nå har jeg insisteret på at Verizon og Apple er uforenlige forretningspartnere. De har begge en for sterk trang til å være "alfahund" i ethvert forretningspartnerskap til å lett gi fra seg førerhundposisjonen til noe annet selskap. Problemet er at både Apple og Verizon er på toppen av spillet og ikke er vant til å måtte bøye seg eller innrømme.

Jeg er sikker på at noen raskt kan komme med et analogt eksempel på den uunngåelige fiaskoen i forhold der begge parter har så sterke, dominerende og ufleksible personligheter i A-typen. Så lenge Apple og Verizon fortsetter å fullstendig dominere sine respektive områder i markedet for trådløse mobilenheter, oppnår ingen av disse fordelene nok av et partnerskap til å oppveie de uunngåelige ofre som et slikt forretningsforhold vil kreve.

Mange mennesker har hevdet at for begge parter er et forretningspartnerskap mellom Apple og Verizon ideelt, at markedets etterspørsel etter et slikt partnerskap ikke kan ignoreres, og at det gir for mye mening å ikke være uunngåelig. Selv om jeg er enig i dette fra et høyt nivå perspektiv, tror jeg at virkeligheten er at Verizon har mest å tape her.

Til syvende og sist, et partnerskap med Apple kommer sjelden til gode for den andre parten. Bare spør Sony, Geffen, Elektra og andre innspillingsetiketter hva som skjer når du inngår et partnerskap med Apple. Og ærlig talt, hvor mye press ville AT&T ha glede av hvis de ikke var den eksklusive innenlandske transportøren av iPhone?

Det kan være vanskelig å se Apple og Verizon som direkte konkurrenter for øyeblikket, men det er ikke for vanskelig å se muligheten for at dette vil være tilfelle i fremtiden, ettersom begge selskaper diversifiserer fra sine kjernevirksomhetsmodeller til en rekke forbrukere tjenester for mediekonsum.

Verizon er ikke interessert i bare å levere den trådløse tilkoblingen. De vil bytte ut alle rørene som leverer innhold til hjemmet ditt. Apple nøyer seg ikke lenger med å være bare en elektronikkprodusent. For en stund nå har modellen deres fundamentalt skiftet fra fokus på PC-produksjon til forbrukerelektronikkproduksjon og distribusjon av innhold.

De andre gigantene i bransjen, inkludert Google og Facebook, vil fortsette å finne seg i konflikt og konkurranse, og den konkurransen vil trolig føre til rare bedfellows. Faktisk har konkurransekraften mellom Apple og Verizon allerede kommet Google og Android til gode.

Google er i en posisjon til å være langt mer fleksibel i forhold til å imøtekomme Verizons ønske om å være topp hund i ethvert partnerskap. På dette tidspunktet kan Google inngå et "partnerskap" med Verizon ved fullmakt. Hvis en slik forretningsmodell fantes for Apple, ville det være mye lettere for meg å se for meg en Apple mobil enhet på Verizons nettverk.

Når Verizon stiller krav til Motorola eller HTC, tillater det Google å redde ansiktet mens de imøtekommer Verizons ønske om å opprettholde kontrollen. Det krever ikke mye fantasi for å se hvorfor Google og Verizon stemmer godt - og hvorfor AT&T og Apple gjør en dårlig kamp.

Den interessante observasjonen her er at både AT&T og Google fortsatt har, igjen med fullmektig, et forretningsforhold. Det er greit for både AT&T og Google å sikre sine spill og dele hendene for å sikre at de har så mange alternativer som mulig. Verizon og Apple liker ikke denne fleksibiliteten. Den som innrømmer kravene fra den andre mister ansiktet og ser ut til å trenge den andre partneren mer, og det er sannsynligvis en usmakelig stilling for begge parter.

Selv med medieklaffen er iPhone fremdeles enormt populært, og uhyggelige antall iPhone-brukere er villige til å stille opp med AT&T for å eie Apple-enheten. Apples største grunn til å søke alternative transportører handler ikke om nettverkskvalitet, det handler om å unngå ubehagelig føderalt tilsyn med deres forretningsmodell. Apple kan oppnå de nødvendige kravene for å tilfredsstille de føderale myndighetene uten å innvilge et samarbeid med Verizon.

Verizon har på sin side forblitt den mest populære trådløse transportøren, til tross for flere års angrep fra Apple - til og med gjennom en periode der Verizons beste telefoner virket som steinalder-relikvier sammenlignet med den meget polerte iPhone. Verizon har lagt enorme ressurser på å presse Android, og Android har modnet til et overbevisende alternativ til iPhone.

Android har potensial til å alvorlig undergrave Apples evne til å stille krav. Det kan være i Verizons beste interesse å vente, fordi det optimale vinduet for Apple å forhandle frem en dominerende partnerskapsavtale kan være å lukke raskt. Et mulig jokertegn, som ikke skal overraske i disse dager, er Google.

Google er en annen alfa-hundeorganisasjon - de bruker fortsatt saueklær. Det er mulig at Verizon etter hvert kan angrer på at Android ga den boost den trengte for å konkurrere mer effektivt med iOS. Google er fortsatt et av de vanskeligste selskapene i den nåværende teknologiske kamp-royale for meg å lese. Jeg tror ærlig talt at deres forskjellige retninger, noen ganger tilsynelatende i konkurranse med seg selv, er bevis på mangel på klar og definert intern retning.

Googles relativt laissez-faire-tilnærming til Android - som gjør det mulig for dette partnerskapet med proxy mellom Google, Android-håndsettprodusenter og Verizon å fungere så bra - er også bekymringsfullt. Det er mulig at Googles manglende engasjement og retning, spesielt med Android OS, er det som fortsetter å holde Verizon og Apple i en urolig balanse og forhindrer en av å akseptere kravene fra den andre.

Uten en klarere retning og strengere kontroller på plass, kan Google aldri være så konkurransedyktig eller attraktiv for forbrukerne som iOS. Dette holder Apple fast i spillet, og det hindrer Verizon i å ha en plattform som gjør iOS irrelevant.

Jeg er ikke i tvil om at Apple har gjort nødvendig prosjektering og design og at deres produksjonspartnere er klare til å komme videre med produksjon av iOS CDMA-telefoner. På samme måte tror jeg Verizon ville være glad for å legge iPhone til deres line-up, og innser at det er mange kunder som kjøper smarttelefoner fra AT&T, fordi de vil ha iPhone - ikke Android, Blackberry, Palm eller Windows Mobile.

Imidlertid, så lenge begge selskapene er vant til å komme seg og ikke gi en tomme, vil heller ingen kunne forhandle om en partneravtale som vil sitte riktig med den andre. Bunnlinjen? Inntil det ene selskapet har en fast fordel fremfor det andre, tror jeg vi vil fortsette å se Apple og Verizon kaste seg etter et partnerskap som aldri blir realisert.

Hva er din mening? Er jeg på mål eller helt utenfor for denne vurderingen av forretningsklimaet mellom Verizon og Apple? La oss høre tankene dine i diskusjonstråden.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com