Apple USB 3.0-adopsjon starter med bærbare datamaskiner

Mistet blant den nylige fanfaren rundt Apples introduksjon av Retina-skjermdrevne MacBook Pro og oppdaterte MacBook Airs er det faktum at disse bærbare PC-ene nå kan skryte av USB 3.0- eller SuperSpeed-porter. USB 3.0-standarden har mange umiddelbart tilgjengelige fordeler for forretningsbrukere.

USB 3.0 fordeler

Den mest åpenbare fordelen med USB 3.0-standarden, kontra den populære USB 2.0-forgjengeren, er raskere ytelse. USB 3.0 muliggjør dataoverføringshastigheter på opptil 5 Gigabits per sekund. Det er eksponentielt (10 ganger) raskere enn USB 2.0 dataoverføringshastigheter, som topper 480 Megabits per sekund.

Mye av forbedringen skyldes en ny arkitektur som utnytter to ensrettet veier. Én bane brukes til dataoverføring. Den andre banen gir datamottak. Takket være den nye USB 3.0-kompatibiliteten vil brukere av nye Apple bærbare datamaskiner være i stand til å fullføre sikkerhetskopier; overføre bilder, video- og lydfiler; og fullføre andre dataoverføringer og overføringer mye raskere enn tidligere.

USB 3.0 krafteffektivitet er også forbedret. En tilstand med lav strømstyring blir resultatet når eksterne enheter er inaktive, og kontinuerlig polling av enheter elimineres i den nye standarden. Dermed kreves det mindre energi for å drive USB 3.0-periferiutstyr, og batteriets levetid for bærbar PC kan forlenges.

Og takket være bakoverkompatibilitet, trenger forretningsbrukere ikke å bekymre seg for å måtte bytte ut eldre USB 2.0-enheter. Å distribuere en ny USB 3.0-drevet Apple bærbar datamaskin betyr ikke at bedriftsbrukere må erstatte eksisterende USB 2.0-periferiutstyr. Bare de forretningsbrukere som spesifikt søker å oppnå ytelsesforbedringer, trenger å kjøpe raskere USB 3.0-enheter, med mindre de allerede har USB 3.0-enheter og kunstig har begrenset ytelsen ved å koble disse perifere enhetene til tregere USB 2.0-drevne systemer som ikke kan dra full nytte av USB 3.0-standarden.

USB 3.0-periferiutstyr

Tallrike USB 3.0 lagringsenheter er nå tilgjengelige og viser seg å være vanligere enn for et år siden. Bare i Apples nettbutikk er det flere varianter av flash-stasjoner og eksterne harddisker som er tilgjengelige for salg. En rask prøvetaking viser en LaCie 16 GB USB 3.0-nøkkel for $ 39 og en LaCie 1TB ekstern harddisk for $ 149.

Ikke alle Mac-maskiner har USB 3.0-tilkobling ennå

Hvilke Mac-maskiner har nå USB 3.0-ytelse? Nye MacBook Airs, både 11 "og 13" versjoner, inkluderer to USB 3.0-porter. Nye MacBook-proffer, inkludert 15 "Retina-modeller, har også to USB 3.0-porter.

Mac Mini-modeller og iMac-er har imidlertid ennå ikke fått oppgraderingen. Desktopene har fremdeles fire USB 2.0-porter. Overraskende nok, Mac Pros, med skryt av syv USB 2.0-porter, kjører bare med USB 2.0-hastigheter også. Men forvent at det snart vil endre seg. Håndskriften er på veggen. De neste iterasjonene av disse USB 2.0-systemene har sannsynligvis USB 3.0-porter i stedet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com