Apple Talk: Hvorfor iPad er ingen kjepphest

Etter måneder med å bruke en iPad, er Seb Janacek overbevist om at Apples nettbrett leder et kulturelt skifte i hvordan vi bruker teknologi.

Som en tidlig iPad-eier og eier av Apple iPad, blir jeg ofte spurt av folk med furede bryn: "Bruker du den fortsatt?"

Jeg blir spurt om det mye.

Spørsmålet er enkelt nok, men tonen er interessant. Det ser ut til å innebære at jeg har dyppet med en eller annen merkelig proklivitet eller har blitt med i en kult.

Kultideen er nærmere sannheten, men fortsatt bred av merket.

Ja, jeg er en iPad-bruker. For tolv måneder siden avviste jeg i stor grad ideen om en nettbrett fra Apple. Argumentet mitt var at formfaktoren aldri hadde tatt av og ikke var befordrende for en overbevisende brukeropplevelse.

Tolv måneder senere og iPad har blitt en ganske stor avtale. Salget blomstrer, og det sparker unektelig av en ny modell innen personlig databehandling. Denne suksessen er ned til to ting, tror jeg.

Apple tar for seg hvordan folk bruker datamaskiner
Den første er hvordan Apple snudde nettbrettkonseptet på hodet, lærte leksjonene fra iPhone, tenkte nytt på brukergrensesnittet og hvordan folk vil bruke datamaskiner. Den andre er måten den har markedsført iPad og, enda viktigere, hvor.

Ved januar-lanseringen av iPad satt Apple-administrerende direktør Steve Jobs i en lenestol for å spille opp iPads innenlandske kvaliteter
(Fotokreditt: James Martin / CNET)

Den tidlige suksessen til iPad er et resultat av den vellykkede alkymien mellom teknologi og markedsføring.

Først og fremst er ikke iPad en erstatning for en Mac, selv om den kan gjøre en anstendig jobb med å stå inne en stund. Det er beskrevet som utelukkende et forbruksapparat. Det er en urettferdig beskrivelse: det er bare veldig bra til å la deg konsumere medier og informasjon.

Et nylig problem med iMacs kraftdistribusjonssystem begrenset det til en lokal Apple-forhandlers reparasjonsrom i en uke. Forresten, det er det første maskinvareproblemet jeg har opplevd med Apple-settet i de 13 årene siden jeg eide en Mac.

Min kone har en tendens til å monopolisere MacBook Pro, så iPad var min primære datamaskin i en uke. I den uken skrev jeg over 2000 ord på det myke tastaturet, inkludert en 600-orders kolonne skrevet i bilen. Ikke mens jeg kjører, legger jeg kanskje til.

iPads portabilitet og batterilevetid
Det myke tastaturet vil ikke passe for alle, som en silicon.com-reporter fant i hennes egen rapport. Det er absolutt ikke en arbeidshest, men portabiliteten, rekke produktivitetsapper og fantastiske batterilevetid gjør det veldig praktisk for lett arbeid.

Inspirert av uken med produktivitet - i motsetning til bare å spøke med apper, filmer, bilder og nettet, kjøpte jeg et trådløst tastatur, og var fornøyd med å finne at utlegget på £ 59 omtrent var forsvarlig.

Noen vil kanskje si at en iPad med et tastatur er ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com