Apple Talk: Steve Jobs trekker seg - hva blir det med Apple?

Steve Jobs har trukket seg som Apple-administrerende direktør, men dette er et øyeblikk selskapet lenge har forberedt seg på, sier silicon.coms Apple-vaktmann Seb Janaceck.

Så har det skjedd: Steve Jobs har trukket seg som Apples administrerende direktør, og Apple COO Tim Cook har overtatt.

Investorer har lenge kjempet for at Apple skal avsløre sin suksessplan, men dette kravet har alltid undret meg. Det er som om de forventet at Apple skulle avsløre en enhet som kan skape et titalls Steve Jobs-simulatriller. Du kan ikke erstatte det uerstattelige.

Steve Jobs 'erstatter, Tim Cook, støttes av et sterkt lederteam Foto: Apple

Fremtiden har virkelig vært klar i lang tid. Det var tydelig at Tim Cook skulle overta som administrerende direktør. Apple-suksessplanen har vært på plass og operativ i flere år. Tross alt var den siste sykefraværet Jobs som ble kunngjort i januar, den tredje på fem år.

Cook har overtatt tømmene i den tiden, og selskapet har ikke akkurat lidd. Tidligere denne måneden overtok Apple Exxon Mobil som verdens mest verdsatte selskap. Cook er også støttet av et sterkt lederteam.

Jobs 'overgang til styreleder, etter mitt syn, formaliserer bare status quo de siste årene. Hvis det ikke var for bekymringene for at avgjørelsen hans er helserelatert, ville det være et trekk verdt å feire.

Det er på noen måter et håpefullt skritt. Mye av kommentarfeltet på nettet og sosiale nettverk ser ut til å være i form av eulogier.

Men forutsatt at dette trekket handler om at helsen hans ikke forbedret seg til det punktet hvor han kunne komme tilbake som administrerende direktør på heltid, kan selskapet fortsatt ha sin mest praktiske styreleder.

På kort til mellomlang sikt skal dette ha liten skadelig effekt på selskapets planer og drift. Den lengre sikt er langt vanskeligere å guddommelig, men selskapet har lenge lagt planer for å dempe viktigheten av et enkelt figurhår hos Apple.

Selskapet har i årevis investert i ledergruppen sin. Jobs utviklet til og med et internt Apple University for å utvikle casestudier om hvordan selskapet hadde utført strategier. Det har lenge forberedt seg til tiden da Jobs overleverte administrerende direktør tøylene.

Apples risikostyringsstrategi de siste årene har vært mesterlig. I møte med tvil og investorpanikk selskapet har utført sin suksessstrategi, har det rapportert rekordstort kvartal etter rekordstort kvartal, og det har gitt ut produkter som ikke bare er vellykkede, men som endrer det tekniske og kulturelle landskapet over hele verden.

Steve Jobs siste virkelige handling som administrerende direktør i Apple var å skissere den ambisiøse iCloud-visjonen. Det er ennå ikke lansert, men vil trolig opprettholde selskapet det neste tiåret. På samme måte er iPhone, men spesielt iPad, produkter i sin spede begynnelse.

Selskapet går nå inn i et stadium der det må utføre visjonen og i Tim Cook har Apple en administrerende direktør som er i stand til å gjøre det. Hvis status quo skal opprettholdes, kan Jobs forbli som Apples offentlige skikkelse og kunngjøre nye produkter på scenen sammen med andre Apple-ledere.

Takk for Mac og minnene, Steve. Jeg er sikker på at det er mange flere som kommer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com