Apple Talk: Hvor viktig er Jobs for Apples fremtid?

Apple-sjef Steve Jobs er igjen blitt tvunget til medisinsk permisjon. Men å vurdere den sanne betydningen for Apple av den talismaniske lederen er langt fra enkel, sier Seb Janacek.

Nyheten om at Apple-administrerende direktør Steve Jobs igjen har tatt medisinsk permisjon førte til intens bekymring blant investorer og Apple-fans. Det er hans tredje periode med medisinsk permisjon de siste fem årene. Jobber ble beskrevet av en analytiker denne uken som selskapets største aktivum og dens største risiko.

I det siste tok aksjekursen en batteri da panikken spredte seg over fraværet av den ikoniske teknologilederen. Denne gangen klarte Apple det på en slik måte å dempe effekten av nyhetene på amerikansk handel ved å velge å gjøre kunngjøringen på en helligdag. Den ga også ut bombeskallet et døgn før det ga ut sine siste kvartalsresultater - det beste i Apples lange historie.

Selskapets aksjekurs falt fortsatt nesten 10 prosent på den tyske børsen mandag før den kom seg på tirsdag. Da de amerikanske markedene åpnet på tirsdag, hadde analytikere og investorer 24 timer på å fordøye nyhetene, og fallet var mindre dramatisk og begynte raskt å komme seg. Nyheter om at kvartalsinntektene toppet $ 26 milliarder dollar og et overskudd på $ 6 milliarder i de tre månedene bidro til at skipet ble jevn.

Markedsstøtte for Apple
At investorer har slike paroksismer av panikk hver gang Jobs går i medisinsk permisjon eller ser litt tynnere ut enn forrige gang han dukket opp på scenen, skyldes den spesielle oppfatningen av rollen han hadde - en oppfatning som kanskje har endret seg i nyere tid.

Den vanlige oppfatningen er at Jobs er ansvarlig for unnfangelse, opprettelse og utgivelse av hvert produkt som ruller av Cupertino transportbånd. Jobber spiller helt klart en massiv rolle hos Apple, men likevel har ledergruppen rundt ham demonstrert seg meget dyktige, spesielt når administrerende direktør har måttet gå bort fra roret.

Investorer satte høye priser på verdien av Steve Jobs til Apple, men noen analytikere er mer sanguine
(Bildekreditt: James Martin / CNET)

Analyst Shaw Wu fra investeringsselskapet Kaufman Bros sa tirsdag: "For et selskap av Apples enorme størrelse, der konsensus leter etter 90, 4 milliarder dollar i omsetning i regnskapsåret 2011, tror vi at de nesten 50 000 sterke ansatte ikke får nok kreditt for selskapets store suksess. "

Analytikere var stort sett ikke bekymret for Jobs siste medisinsk permisjon, og ga råd til investorene om å være hos selskapet, øke kursmålene for aksjer til $ 415 og til og med $ 450 - prisen noen timer før inntektsoppfordringen var $ 340 - med andre som rådet kunder til å kjøpe Apple-aksjer aggressivt hvis det falt under 300 dollar.

Kreditt til Apple-ledergruppen
Det er ikke overraskende at Apple-ledergruppen ikke får æren den fortjener gitt glorie som omgir Jobs.

Needham & Company-analytiker Charlie Wolf bemerket at Apple har "en av de dypeste ledelsesbenkene i dette landet". Han la til at: "Jobbs fravær skal ikke ha vesentlig innvirkning på Apples økonomiske resultater de neste årene."

Likevel vedvarer tvil, usikkerhet og angst for administrerende direktørs fremtid. Bare i forrige uke frarådet Apple aksjonærene å stemme for ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com