Apple Talk: Gode tider, dårlige tider for Apple i 2010

Fra Jan-høydepunktene i iPad og iPhone 4 til lavet av Antennagate og den fantastiske forsvinnende hvite smarttelefonen, ser Seb Janacek tilbake på hendelsene som gjorde 2010 til et så minneverdig år for Apple.

En av lysbildene i Apple CEO Steve Jobs 'hovednotatpresentasjon i januar inneholdt en illustrasjon av Moses og bildeteksten: "Forrige gang det var så mye spenning rundt et nettbrett, hadde det noen bud skrevet på det."

Teknologiverdenen, og en stor andel av resten av verdens presse, hadde den måneden kommet ned på San Francisco for å være vitne til avdukingen av den mest forventede forbrukerteknologilanseringen i nyere tid.

Det var ikke noe poeng i at Steve Jobs var opptatt av det og gjorde en stor avsløring. Faktisk, hvis han ikke hadde kommet raskt til poenget, ville massene tatt seg til scenen og revet ham fra hverandre, slik var iveren etter å se den halvmytiske Mac-nettbrettet - iPad.

"Et magisk og revolusjonerende apparat til en utrolig pris, " trompet Apples pressemelding. IPad ble avduket 27. januar og har allerede en dyp effekt på forbruker- og bedrifts teknologisektorer.

Med Apple iPad avdekket Steve Jobs et av de mest etterlengtede produktene i nyere tid
(Fotokreditt: James Martin / CNET)

IPad kjørte det samme berøringsbaserte operativsystemet som iPhone og mange av de samme appene, men noen mente det imidlertid skuffende. Det manglet viktige nettbrettfunksjoner, for eksempel to kameraer og multitasking og alle de andre tingene riktige nettbrett som trengs for å måtte kvalifisere seg som riktig nerdekjærlig godteri. Men da var ikke geeks egentlig Apples steinbrudd.

IPad-en ble lansert i USA i april og - på grunn av forsinkelser forårsaket av etterspørsel - i Storbritannia og andre territorier i slutten av mai. En rådgivende Apple-medie uttalte: "Selv om vi har levert mer enn 500 000 iPads i løpet av den første uken, er etterspørselen langt høyere enn vi spådde ... I møte med denne overraskende sterke etterspørselen fra USA, har vi tatt den vanskelige beslutningen om å utsette den internasjonale lanseringen av iPad med en måned, til slutten av mai. "

Jeg klarte å spille med en iPad før lanseringen i mai, og til tross for tidligere reservasjoner, ble jeg imponert: 30 minutter med å spille med iPad lot meg lure på om det var en ny måte å beregne på.

Da den ble solgt i USA i april, solgte den mer enn 300 000 enheter den første dagen og en halv million i løpet av den første uken. Det passerte to millioner mark i løpet av to måneder og har totalt dominert nettbrettmarkedet. I det første kvartalet alene ble det Apples tredje største inntektsstrøm bak iPhone og Mac, og passerte enkelt iPod.

Februar markerte en annen milepæl med det 10 milliarder spor som ble kjøpt fra iTunes. For plata var det Guess Things Happen That Way av Johnny Cash.

Mars åpnet på en mørk note med Apple-direktøren Jerry Yorks død, som kom inn i styret omtrent samtidig som ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com