Apple Talk: Fem grunner til at Amazons nettbrett kan være den virkelige iPad-utfordreren

Apples iPad har ikke hatt en seriøs konkurrent det siste halvannet året - men Amazon kan være en skikkelig konkurrent, sier Seb Janacek.

Den enorme ledelsen iPad har over konkurrentene har ført til at noen antyder at det ikke er så mye nettbrettmarked som et iPad-marked.

Et Amazon-nettbrett forventes å utfylle snarere enn å drepe selskapets populære Kindle ebook readerPhoto: Amazon

I de 17 månedene siden iPad lanserte, har konkurrerende enheter knapt klart å klø overflaten til Apples dominans. Det finnes flere konkurrenter, hovedsakelig med Android, men det er liten vedvarende interesse eller salg.

I en ny rapport spår Needham-analytikeren og Apple-befareren Charlie Wolf at iPad fremdeles vil dominere forbrukertablettmarkedet et tiår etter debuten. Wolf spår at mens iPad-andelen av markedet vil avta etter hvert som konkurrerende produkter begynner å registrere en viss suksess, vil den fremdeles ligge på 60 prosent i 2020.

Han la til at det var mer sannsynlig at nye nettbrettutfordrere stjeler salg fra andre selskaper i stedet for Apple selv, og sa at nye nettbrett "har blitt møtt med et gjesp og lite salg".

Forskningen fra Needham's Wolf gjør deprimerende lesning for konkurrentene. IPad-en er så godt etablert på nettbrettet, med så mange positive meldinger og fordeler at det er vanskelig å se at den velter, akkurat som iPod dominerte MP3-markedet for den beste delen av et tiår.

Er det noe håp for Apples konkurrenter? En fersk kolonne på silicon.com antydet fem måter en konkurrerende enhet faktisk kan komme til å gjøre med å konkurrere.

silicon.coms redaktør Steve Ranger antydet at konkurrenter tilbyr et nettbrett med større åpenhet og brukervennlighet, et som er forretningsvennlig, betimelig og til slutt tilbyr økosystemet som trengs for å gjenskape noe av iPads suksess.

Mange selskaper, inkludert Acer, HP, HTC, RIM og Samsung, har forsøkt, og så langt, ikke klart å gjøre noe. Alle er maskinvareprodusenter, og de fleste, med unntak av RIM og HP, bruker Android.

Så kanskje det er på tide med en ny tilnærming?

Senere i år forventes det at Amazon lanserer sin egen nettbrett datamaskin basert på Android - men med en betydelig endring av fokus.

Netthandel-giganten selger allerede sin egen maskinvare i form av den fantastiske Kindle-e-leseren. Det er forventet at et Amazon-nettbrett vil utfylle i stedet for å drepe Kindle. Det er et overbevisende forslag, og her er mine grunner til at det kan være en vinner.

1. Amazon har tatt sin tid

Apple har raskt blitt fulgt til markedet av et stort antall iPad-konkurrenter, hvorav ingen har klart å ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com