Apple slapper av begrensningene for tredjepartsverktøy

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

I et trekk som kan være velkomne nyheter for brukere av Adobes Creative Suite, sa Apple torsdag at det vil lempe begrensningene i App Store-retningslinjene for gjennomgang.

Spesielt sa Apple i en uttalelse:

Vi har lyttet til utviklerne våre og tatt mye av tilbakemeldingene deres på hjertet. Basert på deres innspill, gjør vi i dag noen viktige endringer i vår iOS Developer Program-lisens i seksjoner 3.3.1, 3.3.2 og 3.3.9 for å lempe på noen begrensninger vi har satt på tidligere i år.

Spesielt slapper vi av alle begrensninger for utviklingsverktøyene som brukes til å lage iOS-apper, så lenge de resulterende appene ikke laster ned noen kode.

Disse delene av iOS-utviklerlisensen ble endret tidligere i år. Apple oppdaterte iOS 4-programvareutviklerpakken for å forby mellomleddsverktøy som ville port applikasjoner til iOS. Flyttingen kom etter at Adobe sa at Creative Suite 5 ville inkludere en funksjon som lar utviklere portere apper til iPhone fra Flash.

I henhold til en PDF av standard iOS-avtalen publisert i dag, lyder de endrede seksjonene nå:

Tidligere hadde Apple:

3.3.1 - Applikasjoner kan bare bruke dokumenterte API-er på den måten som er foreskrevet av Apple og må ikke bruke eller ringe noen private API-er. Programmer må opprinnelig være skrevet i Objekt-C, C, C ++ eller JavaScript som utført av iPhone OS WebKit-motoren, og bare kode skrevet i C, C ++ og Objekt-C kan samle og koble direkte mot de dokumenterte API-ene (f.eks. Applikasjoner som lenker til dokumenterte API-er via et mellomliggende oversettelses- eller kompatibilitetslag eller verktøy er forbudt).

Etter at Apple flyttet, ga Adobe i utgangspunktet opp med å videreutvikle funksjonen. Adobe sendte imidlertid inn en klage til Federal Trade Commission.

Apple hørte på utviklerne, men FTC som pøser rundt kan ha hatt mye å gjøre med endringen av tredjepartsutviklerverktøy. I alle fall er Apples beslutning om å lempe på begrensningene for tredjepartsutviklerverktøy en ganske bytte fra Steve Jobs 'Flash-løp fra april hvor han sa "vi kan ikke være prisgitt at en tredjepart bestemmer om og når de vil gjøre forbedringene våre tilgjengelige til våre utviklere. "

Piper Jaffray-analytiker Michael Olsen sa i et forskningsnotat:

Dagens kunngjøring fra Apple påvirker utviklingen av apper for app-butikken, ikke spørsmålet om Flash som kjører på Apples iPhone nettleser. Med endringene vil utviklere sannsynligvis kunne bruke Adobes Creative Suite til å bygge apper og deretter portere dem til App Store-plattformen. Dette er meningsfylt fordi Adobe genererer inntekter fra salg av Creative Suite (57% av omsetningen i 10. august-kvartal). Nettsteder som bruker Flash vil imidlertid fortsatt ikke fungere på Apples enheter. Når det er sagt, genererer Adobe ikke inntekter direkte fra Flash, så det gjenværende problemet påvirker ikke Adobes inntekter direkte. Dagens kunngjøring fra Apple er en endring som vil gjøre det mulig for Adobe å legge til en ny funksjon til CS5 og bør være en driver for CS5-salg, noe som påvirker inntektene direkte.

Vi har e-post og samtaler til Adobe for kommentar, men investorer tok Apples trekk som et positivt. Adobe-aksjer økte i tidlig handel.

Oppdatering: Jefferies-analytikeren Ross MacMillan la også til at Apples trekk tydeliggjør mye for Adobe. Han sa i et forskningsnotat:

Med opphevelsen av disse begrensningene, kan apputviklere nå utvikle seg med Flash Actionscript (og andre teknologier) og port appene sine for å kjøre på Apples iOS. Adobe hadde utviklet en komponent (kalt Packager for iPhone) som tillot kompileringstrinnet og dette ble levert med CS5. Imidlertid kunngjorde Adobe med CS5-lanseringen (da AAPL innførte nye begrensninger) at det ikke ville bli investert ytterligere i dette produktet. Dagens kunngjøring reverserer disse begrensningene, og Adobe kan nå markedsføre og investere i pakkerteknologien mer aggressivt igjen.

Google heiet Apples trekk i et blogginnlegg. Apples nye vilkår tydeliggjør mye for mobilannonsenettverk.

Noe historie:

Mer: Adobe: Apples anti-Flash-trekk påvirker ikke Creative Suite; HTML 5 er ikke klar ennå
 • Adobe kaster Flash mye med Android; Slipper iPhone-planer
 • Adobe sier at Apple kan undergrave det neste kapittelet på nettet
 • Apple mot Adobe på antitrust: Bør regulatorer diktere hva som er i en SDK? Debatten
 • Eple i antitrustkorsstoler? I så fall gir Jobs 'flash rant mer mening
 • Robert Reich avgir FTC på Apple konkurransetrussel
 • Var Apple rett? Adobe Flash krasjer to ganger under mobildemo
 • Eple i antitrustkorsstoler? I så fall gir Jobs 'flash rant mer mening
 • Apple legger en annen spiker inn i Flashs kiste
 • Adobe: Apples anti-Flash-bevegelse er en risiko for virksomheten
 • Apple Mobile: Jobber mot annonseindustri, Adobe, Microsoft og utviklere?
 • Adobe kaster Flash mye med Android; Slipper iPhone-planer
 • Steve Jobs penner Adobe missive: 'Flash faller kort'
 • Microsoft på Adobe: Flash har "problemer", men er fortsatt viktig

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com