Apple iPads konkurrenter kan ikke henge med på priser

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan, sjefredaktør for ZDNet, TechRepublics søsterside. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene (eller abonnere på RSS-feeden).

De påståtte iPad-drapstablene kommer, men med prislapper som ikke en gang kommer til å komme i nærheten av å bulke Apples ledelse. Da Apple-administrerende direktør Steve Jobs lanserte iPad, var det ikke c lære hvor aggressivt disse nyutviklede enhetene ble priset. Nå vet vi det fordi Android-nettbrett og andre konkurrerende nettbrett ikke kan henge med på priser.

De siste dagene har prisinformasjon for nettbrett dukket opp. For å vite:

  • Samsungs 7-tommers Galaxy Tab vil gi deg 499 dollar for en Wi-Fi-versjon (øverst til høyre). Den prisen samsvarer med Apples pris på iPad, og Samsung pakker inn noen viktige maskinvarefunksjoner. Men Samsung vil sannsynligvis ikke bevege nålen på å hindre Apple.
  • ViewSonic kunngjorde sine ViewPad Android-enheter (nede til høyre). ViewPad 7-tommers versjon vil gi deg 479 dollar. 10-tommers versjonen vil gi deg 629 dollar. Begge versjoner er Wi-Fi med n o 3G.
  • HP Slate 500 har Windows 7 vil koste deg 799 dollar. Selv om HP Slate er tilrettelagt for forretningsbruk, var det nok av sjefinformasjonsansvarlige med iPad-er på Gartner powwow forrige måned.
  • Vil Research in Motions priser på PlayBook til og med være i ballparken? Vi vet ikke ennå, men det er usannsynlig.

Disse prisene illustrerer hvor aggressiv Jobs var ved iPad-lanseringen. Apple hadde enheten og prisene for uten tvil å ta minst 18 måneders ledelse.

Bilder: 20 iPad-konkurrenter å se på

Så hva skjedde?

  • Apple bygde sine egne brikker for å ta på seg en bransje som tydelig ikke var klar for lanseringen av iPad. Det vil ta Android-økosystemet nok en revy på produktsyklusen bare for å nærme seg det Apple har i dag.
  • Spillerne som tar på seg Apple har alle en slags begrensning. Apple har egne komponenter, programvare og designspesifikasjoner. Apple gir heller ikke et skudd der det får sine deler. Kontrast det nå med rivaler. Samsung som et massivt teknisk konglomerat har noen få innebygde fordeler, men det er Koreas mester. Selskapet har ikke tenkt å dra til Kina for deler.
  • Programvarens økosystem er ikke klar. Microsoft stapper Windows 7 inn på et nettbrett. HP har webOS som venter i vingene. Android er ikke helt nettbrett klart ennå. Apple hadde økosystemet og operativsystemet. Apple måtte bare legge til en 10-tommers skjerm.

For noen uker siden så det ut til at Jobs bare grev om Android på selskapets inntektskonferanse. Men en ting han hadde rett i den veldokumenterte lønningen var prismodellen som iPad-mote.

"Våre potensielle konkurrenter har det vanskelig for å komme i nærheten av iPad-priser, selv med de langt mindre, langt mindre hver pensive skjermene. IPad-en har alt vi har lært om å bygge produkter med høy verdi fra iPhones, iPods og Mac-maskiner. Vi lager våre egne A4-brikke, vår egen programvare, vår egen batterikjemi, vår egen kabinett, vår egen alt, og dette resulterer i et utrolig produkt til en god pris. Beviset på dette vil være i prissettingen av konkurrentenes produkter som sannsynligvis vil tilby mindre for mer. "

Faktisk er det mindre for mer strategi nøyaktig hva Apples rivaler forfølger. Kanskje vil iPad-morderne dukke opp, men det ser ikke ut til at noen kan gå tå til tå. Som et resultat har du downmarket-enheter - Cherrypals CherryPad og Barnes & Noble's Nook Color kvasi-nettbrett - og premium-avspillinger som ikke kan true Apples priser.

Legg den opp, og iPad vil glede seg over minst 6 måneders markedsherredømme - mest sannsynlig mer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com