Apple iPad: IT-avdelingene er i ferd med å kjøpe nettbrett

Apples iPad er allerede i gang med virksomheten da Storbritannias IT-avdelinger snapper opp berøringsskjermtabletten og begynner å eksperimentere med det.

Mens iPad stort sett har blitt posisjonert som et forbrukerapparat, har potensialet ikke gått tapt på CIO-er som også er opptatt av å utnytte den spenningen maskinvaren har skapt.

Og det er kanskje ingen overraskelse at når de ble spurt om deres IT-organisasjon vil kjøpe en iPad å eksperimentere med, stemte silicon.coms eksklusive CIO-jury ja med en margin på 10 til to.

Stephen Potter, senior IT-direktør i IHS, sa: "Fremvoksende plattformer som iPad gir en flott mulighet for bedriftsinformasjonsselskaper til å samarbeide med kundene sine på nye og innovative måter."

Mike Roberts, IT-direktør ved The London Clinic, la til: "Vi ser på dette som et nyttig tillegg til mobil databehandling for administratorer, så vel som et alternativ til netbooks for brukere som jobber utenfor kontoret."

Og Alastair Behenna, CIO i Harvey Nash, sa at iPad har stort potensiale som en bro mellom personlig og forretningsliv, "ikke erstatter skrivebordet, men utvider og forbedrer nytten i en stadig mer mobil og kunnskapsbasert verden".

IT-sjef i Storm Model Management, Madhushan Gokool, sa at selskapet hans investerte i noen få iPod Touches da de først kom ut, og hadde veldig gode tilbakemeldinger fra kunder og industri om bruken av enhetene. "Vi har videoer og bilder av modellene og kjendisene våre, og siden skjermen er så flott, fikk den alle til å se bra ut. IPad-en er større, så den kan bare ha større innvirkning, " sa han.

Men ikke alle planlegger å skynde seg inn: Richard Storey, leder for IT ved Guy's og St Thomas 'NHS Foundation Trust, sa at tilliten ikke vil kjøpe en umiddelbart, selv om den kan kjøpe en senere som en del av trustens strategiske utviklingsprogram "og mer sannsynlig når neste utgivelse av produktet finner sted ".

Og Ibukun Adebayo, direktør for informasjonsteknologi i Turning Point, sa i stedet for å kjøpe en iPad å eksperimentere med, det første trinnet for CIO bør være å identifisere et forretningsbehov for verktøyet.

"Spesielt i disse dager med innstramninger og magre budsjetter, er det ikke rom for å anskaffe programvare eller maskinvare uten å ha etablert en fast forretningssak og demonstrert en solid fremtidig avkastning på investeringen til virksomheten.

"Heldigvis ligger dagene med" prøve- og feilkjøp "godt bak oss, og det er derfor jeg ikke vil kjøpe iPad for å eksperimentere med. I fremtiden, hvis jeg identifiserer et forretningsbehov for verktøyet, og jeg kan rettferdiggjøre Apple iPad vil dekke behovet og levere nødvendige fordeler for virksomheten, jeg skal kjøpe det. "

Stephen Fry poserer med sin iPad på lanseringsdagen i Storbritannia
(Fotokreditt: Rob Tomkinson / silicon.com)

Denne ukens CIO-jury var:

 • Ibukun Adebayo, direktør for informasjonsteknologi, Turning Point
 • Alan Bawden, IT- og driftsdirektør, JM Group
 • Alastair Behenna, CIO, Harvey Nash
 • Nicholas Bellenberg, IT-direktør, Hachette Filipacchi
 • Madhushan Gokool, IT-sjef, Storm Model Management
 • Kevin Fitzpatrick, CIO Nord-Europa, Sodexo
 • Paul Haley, direktør for informasjonsteknologi, University of Aberdeen
 • John Keeling, CIO, John Lewis
 • Stephen Potter, senior IT-direktør, IHS
 • Richard Storey, leder for IT, Guy's og St Thomas 'NHS Foundation Trust
 • Mike Roberts, IT-direktør, The London Clinic
 • Graham Yellowley, teknologiledede aksjer, LCH.Clearnet

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil være en del av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør være, så slipp oss en linje på

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com