Apple har fanget oppmerksomheten til bedriften

I løpet av den siste inntektssamlingen nevnte Apples administrerende direktør Tim Cook at selskapet skiftet sikte til foretaket, der 94% av Fortune 500 har tatt i bruk iPad-er i en viss kapasitet, med relativt liten innsats brukt av selskapet i dette markedet. Det er en misunnelsesverdig posisjon å være i: lansere et produkt som er målrettet mot ett marked og ha en ekstra stor markedssamvær for det samme produktet. Historisk har Apple hatt svært begrenset suksess i bedriftsmarkedet, så hva kan dette skiftet bety for selskaper som vurderer det allestedsnærværende nettbrettet?

Svar på det evige spørsmålet

Selv om Apple sannsynligvis ikke vil svare på det evige spørsmålet, er en ting det kan gi klarhet i hvordan man utnytter nettbrett i bedriftsområdet. Jeg har beundret Apple for å "spise sin egen matlaging" og bruke produktene sine fremtredende for å utføre reelle oppgaver i butikkene, der iPad-er fungerer som mobile kassaapparater. Apple håndterer en massiv forsyningskjede og vedlikeholder brød-og-smør-bedriftsapplikasjoner som SAP. Antagelig bruker Apple iPad internt med disse systemene og prosessene, og det er banebrytende måter nettbrett kan utnyttes på. Et skifte mot et foretaksfokus kan se at Apple deler alt fra "beste praksis" til intern programvare som letter sin egen bruk av nettbrett i bedriften.

Utnytte detaljhandel

Mange CIO-er har delt sine klager på Apples nyutviklede salgsavdeling for å ha reservert holdninger og prosesser som ikke er i stand til å håndtere ting, inkludert problemer med billetter og fakturering. Selv om Apple absolutt har noen oppvekster å gjøre på dette området, er en stor eiendel det har over konkurrentene de allestedsnærværende butikkene.

Enterprise IT har lenge sittet fast i virksomheten med å anskaffe, distribuere, reparere og spore maskinvare, og ett av hindringene for å ta i bruk nettbrett i stor skala er at den presenterer en enhet til for IT å administrere. Apple kunne tilby en tydelig fordel for kundene ved å utnytte butikkene sine som distribusjons- og reparasjonsanlegg, der iPads enkelt kunne utstedes og repareres.

Å tilby bedriftsprogramvare kan oppnås via den eksisterende App Store, og enterprise IT kunne utføre en storstilt enhetsutrulling med lite mer enn å utstede en PO til Cupertino-selskapet. Tilsvarende kan en bruker med et ødelagt eller mangelfullt utstyr slippe inn i den lokale Apple-butikken på vei hjem fra kontoret eller mens du reiser og få feilsøking og reparasjonshjelp, alt uten å bruke et minutt intern IT-tid. Det ville være en bedriftsfordel som få konkurrenter kunne matche.

IPad-en som en gateway-medisin

Apple har en vellykket track record for å bruke en rimelig enhet som et "gateway-stoff" til dyrere produkter og tjenester. Det opprinnelige iPod forynget salget av Macintosh og skapte en helt ny inntektsstrøm innen digital musikk og video nedlastinger fra iTunes-butikken. Det er åpenbare tilknytninger på bedriftsnivå.

Med utbredt iPad-adopsjon, kunne Apple tilby alt fra bedriftsprogramvare til merkede "iPad in Enterprise" -konferanser og brukergrupper. Selv om det er lite sannsynlig at et stort skifte til Macintosh-stasjonære maskiner er, ser det ikke ut til å være Apples vekstfokus. Apples iCloud-tilbud presenterer en åpenbar enterprise-spin-off, med nettbrettrelatert konsulent- og enterprise-programvare absolutt ikke uaktuelt.

Det ser ut til at Apple kjører på en ustoppelig rekke treff, men en entré til det komplekse bedriftsmarkedet vil ikke nødvendigvis være en forhåndsuksess. På grunn av bare produktets styrke har Apple fanget oppmerksomheten til bedriften med minimal innsats. Hvis det kan bygge bro over dagens svakheter i dette markedet, ser det ut til å være en eksepsjonell mulighet. For CIO-er og bedriftskunder, vil dette trekket forhåpentligvis løfte iPad fra et potensielt eksperimentelt apparat til et fullt integrert og støttet bedriftsverktøy. Hvis ikke annet, bekrefter dette trekket flere spennende tider for nettbrett i bedriften fremover.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com