Apple-inntjening: iPhone-vekst forsterker det globale smarttelefonpotensialet

Dette er et gjestepost fra Sam Diaz fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Sam på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Apple overrasket nok en gang Wall Street da det rapporterte om inntekter i andre kvartal som langt overgikk forventningene fra analytikere og bransjevoktere. Inntektene kom på nesten 1, 5 milliarder dollar i forhold til det Wall Street forutslo og inntektene var 90 cent over. Veksten i Mac-salget var imponerende - på 33 prosent - og salget av iPod Touch var enda bedre, opp 63 prosent fra for et år siden.

Men kjæresten til inntjeningskaldet på tirsdag var iPhone, som så til sammen hele 131 prosent omsetningsvekst og 124 prosent inntekter. Antallet oversteg rekordene som ble satt i løpet av forrige kvartal, et feriekvartal. Og salget økte også mer enn tre ganger de 41 prosentene som IDC anslått for den samlede veksten av smarttelefonmarkedet for kvartalet.

Så hvor er det søte stedet for all denne veksten? Det ville være det internasjonale markedet - for Apple, det er Europa, Asia Pacific og, ja, spesifikt Kina, som stod for rundt 1, 3 milliarder dollar av 5, 45 milliarder dollar for globale iPhone-inntekter. Tirsdagens inntektssamtale sa COO, Tim Cook:

Hvis du ser på geografiene, hadde vi noen svimlende vekstrater, som du nevnte. Hvis du ser på Asia Pacific som et eksempel, vokste iPhone-enhetene i Asia Pacific 474% året før. Japan vokste 183. Europa vokste 133. Så dette er noen fantastiske tall vi ser, bare utrolig etterspørsel etter iPhone.

Momentumet er der, og Apple mater det, og legger til åtte transportører i viktige land, inkludert Storbritannia og Irland, så vel som andre i Asia. I alt er iPhone tilgjengelig med 151 transportører i 88 land i dag.

Smarttelefonspillet er imidlertid ungt, og Apple er bare en spiller på det større feltet. Research in Motion, produsenten av Blackberry, har også sine synspunkter på det internasjonale markedet og er i gang med å kunngjøre sine egne kunngjøringer i andre halvår. I sin skattemessige inntekt for 4. kvartal med analytikere forrige måned, sa RIMs co-CEO Jim Balsillie:

Kina representerer en spennende mulighet for vekst for BlackBerry, og vi har gått videre med planene våre om å utvide i regionen ... Vi fortsetter å bygge vårt forhold til China Mobile og øke penetrasjonen i et bredt spekter av vertikaler, inkludert finansiell, juridisk, bankvirksomhet, profesjonell service og produksjon. Vi ser frem til å kunngjøre flere detaljer om planene våre i Kina de kommende månedene.

Han bemerket også at forhåndsbetalte abonnenter fortsetter å øke i prosent av abonnentbasen med Asia Pacific, Midt-Østen og Latin-Amerika i spissen.

Relatert: RIMs Balsillie om Blackberrys fremtid: Hva? Meg bekymret?

Foreløpig er RIM fortsatt verdens nummer to og fortsetter å se gevinster i markedsandeler, opp 3, 3 prosent til nesten 20 prosent i 2009, ifølge Gartner-tallene for året. Men Apple er ikke langt etter, og hoppet mer enn 7 prosent i samme periode, og Google gjør også noen sterke gevinster med Android, opp rundt 3, 5 prosent for året.

Når det gjelder det første stedet, opprettholder Symbian og Nokia fortsatt sine sterke potensielle kunder. Men at Gartner-rapporten fra malte et dystert bilde i møte med konkurransepress fra Apple og RIM. Fra Gartner-rapporten:

I markedet for smarttelefon OS fortsatte Symbian ledelsen, men andelen sank 5, 4 prosentpoeng i 2009. Konkurransedyktig press fra konkurrentene, som RIM og Apple, og den fortsatte svakheten i Nokias high-end enhetssalg har negativ innvirkning på Symbians andel. På Mobile World Congress 2010 kunngjorde Symbian Foundation sin første utgivelse siden Symbian ble full open source.

Analytikere forventer at Symbian ^ 3 når de første enhetene innen tredje kvartal 2010, mens Symbian ^ 4 bør slippes innen utgangen av 2010. Matthew Miller sier at brukergrensesnittet er like glatt som alle andre smarttelefon-grensesnitt og at det kan gi noe av de "mest funksjonelle enhetene på planeten." Hvis bare Nokia og Symbian også kan knekke det nordamerikanske markedet.

Endelig representerer Google - sammen med Apple - de to raskest voksende operativsystemene internasjonalt. Til tross for wild card om virkningen av forholdet mellom Google og Kina, er det vanskelig å ignorere Android også. Som et OS som er samarbeidet med flere operatører og enhetsprodusenter, har Android også gjort noen gevinster. I forrige ukes inntektssamtale sa Jeff Huber, senior VP for engineering, :

Android driver nå 34 enheter, noe som er 70% mer enn kvartal fra 12 forskjellige OEM-er, og over 60 000 Android-enheter selges og aktiveres hver dag. Hele mantraet vårt med Android er "åpent." Først er Android OS selv åpent for at partnere kan endre og utvide på egen hånd. Da er Android-markedet for apper åpent for apper som er åpent for alle utviklere som driver mye vekst og gode apper. Vi er nå på over 38 000 apper, en økning på 70% kvart over kvartal. Nettoeffekten er å gjøre nettbaserte smarttelefoner mer tilgjengelige. Det hjelper med å drive mye mobilsøk og appbruk.

Det bringer oss tilbake til Apple. Når stjernene stemmer overens med denne måten - og markedsandeler som skifter og vokser slik de er, er det ikke rart at USA og en avtale med andre transportører ikke har skjedd ennå. På samtalen forklarte Cook at Apple har eksklusive transportfirmaavtaler i USA, Tyskland og Spania.

Ja, det er sant at Apple har sett akselerasjonen av veksten i enheten og forbedret markedsandel i land der selskapet har gått fra å ha en eksklusiv transportør til flere transportører - men, sa Cook, "det betyr ikke at formelen fungerer i hvert enkelt tilfelle. "

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com