App tilbyr støtte for å takle traumer på jobben

Datavitenskapens og teknologiens rolle i mental helse-behandling Valera Health bruker teknologi for å triage pasienter for å bestemme hvilket omsorgsnivå som er nødvendig for pasienter som trenger atferds- og mentalhelsebehandling.

Et selskap som spesialiserer seg på å hjelpe ansatte med å takle traumer på jobben, har nettopp gitt ut en ny app som kan gi support on-demand. R3 Continuums R3SILIENCY-app er designet for å hjelpe selskaper med å håndtere vold på arbeidsplassen, naturkatastrofer og andre forstyrrende hendelser.

A new app uses a chatbot to help people deal with disruptive events at work.

" data-credit="Image: R3c" rel="noopener noreferrer nofollow">

En ny app bruker en chatbot for å hjelpe folk til å takle forstyrrende hendelser på jobben.

Bilde: R3c

Appen har innhold og verktøy for toppledelse, ledelse og ansatte. Dette inkluderer mental helse støtte og verktøy for ledelse for å kommunisere med organisasjonen deres.

"Robin" er en virtuell assistent som kan "snakke" med ansatte om deres reaksjoner på en traumatisk hendelse. Hvis en person trenger hjelp fra et menneske, vil Robin overføre personen via telefon eller gjennom appen til R3c klinisk konsulentsenter.

Verdens helseorganisasjon anslår at depresjon og angst koster verdensøkonomien en billion dollar per år i tapt produktivitet. Det er fremdeles et betydelig stigma rundt det å søke omsorg for psykiske helsetilstander som depresjon og angst. I følge 2014-data fra Substance Abuse and Mental Health Services Administration var det bare 2, 5 millioner av de 21, 2 millioner personene som håndterte psykisk sykdom som oppsøkte behandling. Å tilby støtte via en app kan øke sjansene for at folk faktisk vil dra nytte av denne støtten.

Tekstmeldinger om helseproblemer fungerer faktisk for å hjelpe folk med å endre atferd. Og det er tydeligvis mye lettere å laste ned en app enn å gå til HR for å få hjelp. Så lenge datahåndteringspolicyene for R3SILIENCY-appen beskytter en ansattes personvern, kan denne typen mental helse støtte få mer til å faktisk oppsøke støtte. Det er en rapporteringsfunksjon i appen for selskapets toppledelse. Rapporten samler informasjon fra tjenestene som tilbys av R3c inkludert hendelsestyper, bruk av tjenester og fakturerbare timer. R3c sa at informasjonen som gis i rapporteringen er kumulativ og ikke viser individuelle ansattes navn eller informasjon.

Denne typen app - spesifikke for et tidspunkt og et sted - ligner på apper for arrangementer eller konferanser, selv om det å finne ditt favorittband etter planen for en musikkfestival handler omtrent så langt du kan komme til å takle traumer etter en handling av vold på jobben.

Traumer er den langsiktige effekten på en persons helse når han eller hun opplever en hendelse som er farlig eller livstruende. Dette kan være dårlig for en persons mentale, fysiske, sosiale og emosjonelle helse.

I følge en database med massedrap som ble opprettholdt samlet av The Associated Press, USA I DAG og Northeastern University, har det vært 11 massedrap på arbeidsplassen i USA siden 2006. Nasjonalt senter for PTSD anslår at 28% av mennesker som har vært vitne til en masseskyting utvikle posttraumatisk stresslidelse og omtrent en tredjedel utvikle akutt stresslidelse. Andre arbeidssentriske hendelser kan også være traumatiske, inkludert arbeidsulykker, stress på grunn av nedbemanning, permitteringer, bedriftsavslutninger eller styrker utenfor arbeid og tilfeldige voldshandlinger eller terrorisme i det omkringliggende samfunnet.

R3 har jobbet med enkeltpersoner og organisasjoner i løpet av og etter 11. september, Las Vegas-skytingen, orkanene Katrina, Andrew, Harvey, Maria, Irma, Sandy og Florence, jordskjelvet og tsunamien i Tohoku i Japan, og nattklubben Orlando Pulse. Selskapet samarbeider også med klienter under andre forstyrrelser som permitteringer, opptøyer, en ansattes død og maktmisbruk fra bedriftsledere.

Hvordan håndtere jobbstress: En IT-lederveiledning (gratis PDF)

Society for Human Resource Management (SHRM) anbefaler at plan for virksomhetskontinuitet, kommunikasjonsstrategier og personalsaker bør være blant topp prioriteringene for organisasjoner etter en forstyrrende hendelse. SHRM antyder at selskaper har et ansvar overfor ansatte som har fått alvorlige følelsesmessige traumer på grunn av en arbeidsplass-hendelse. Ansattehjelpsprogrammer som er konfidensielle og gir rådgivning, vurderinger og henvisninger til arbeidstakere er en viktig del av en utvinningsstrategi:

"Traumene påført dem som overlever en aktiv skyteepisode kan være enorme, og eksperter sier at bedrifter bør forberede seg på forhånd for å gi mental helsehjelp til berørte ansatte. Dette vil hjelpe bedrifter til å komme seg raskere ved å beholde erfarne arbeidere, og gi ansatte med den emosjonelle hjelpen de trenger. "

R3C ble lansert i april 2016 da tre søsterselskaper fusjonerte: Atferdsmedisinsk intervensjon, Crisis Management International og Crisis Care Network.

Selskapet reagerer på mer enn 18.000 forstyrrende hendelser på arbeidsplassen hvert år, med et gjennomsnitt på 1 500 per måned. R3c arbeider med fagpersoner og ansatte direkte i personalet med support på stedet og telefon, atferdsmessige helsevurderinger og saks koordinering.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com