API første strategi og Mulesoft hjelper Pilot Flying J med å bryte ned datasiloer

API første strategi og Mulesoft hjelper Pilot Flying J med å bryte ned datasiloer Pilot Flying J bruker MuleSoft, som muliggjør integrering av data fra steder i Nord-Amerika og øker kvaliteten på tjenesten som tilbys kundene.

På Dreamforce 2019 i San Francisco snakket TechRepublics Bill Detwiler med Pilot Flying J Senior Director for Digital, Loyalty og Brand Marketing, Tyler Tanaka om interoperabilitet og hvordan kobling av flere datasett har økt ytelsen til selskapet. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Mer om Big Data

  • Datahåndtering: Et jukseark
  • Hvordan integrere robotprosessautomatisering i big data-prosjekter
  • Programmereren Hadley Wickham utpeker mangfoldet av R-samfunnet
  • Hvordan velge riktige dataanalyseverktøy: 5 trinn

Bill Detwiler: Hvordan samler du flere selskaper som er bygd opp over flere M & As? Hvordan samler du systemene på en måte som er effektiv, som fungerer, som kommer kundene til gode? Jeg er her med noen for å snakke om det på Dreamforce. Tyler Tanaka er seniordirektør for Digital hos Pilot Flying J. Du kjenner dem kanskje fra truckstoppene og bensinstasjonene, men det er mye mer som Pilot Flying J gjør. De administrerer en av de største flåtene i bransjen, så jeg er virkelig interessert i å høre hvordan de klarer å holde alt i gang så jevnt.

Fortell meg litt om Pilot Flying J. Hvordan du har vokst gjennom M&A, hvordan du har måttet koble sammen alle disse gamle maskinvarene, programvarene, dataregistrene og bringe den sammen på en måte som fungerer.

Ansettingssett: Salesforce Developer (TechRepublic Premium)

Tyler Tanaka: Det har vært en interessant reise. Vi er over 60 år, et familiedrevet, familieeid selskap, men mye organisk vekst kombinert med M&A, og noen felleskontrollerte virksomheter, noen oppkjøp og noen store fusjoner. Og det har vært mye teknisk gjeld og arv arkitektur og arv systemer og nye salgssteder og gamle salgssteder som vi alle har måttet bringe sammen. En av nøklene for oss har vært dette trekket til en API-strategi første gang, og å låse opp alle disse monolittene eller tåpede datasettene til en fin, organisert datasjø, som deretter kan distribueres og utvides hvor vi vil. Målet vårt er åpenbart å gjøre en bedre dag for våre gjester på veien, yrkessjåfører eller en gass-kunde, og å ha dataene låst opp og tilgjengelig er ekstremt viktig.

Har alle dataene organisert til å begynne med, det harde arbeidet som går ut på å sette dem inn i en EDW og ha den klar til bruk. Denne første API-strategien har gitt oss smidigheten og smidigheten til å kunne gjøre det vi vil, selv om vi skulle gå inn og slå sammen eller gjøre et anskaffelse på en stor eiendom med lokasjoner. Hvis vi ikke hadde den fleksibiliteten, ville det tatt mye mer arbeid, mye mer tid, og vi ville ikke ha muligheten til å være så fleksible som vi er som en bedrift.

Bill Detwiler: Gi meg et konkret eksempel på hvordan du implementerer denne API-filosofien i praksis. Du kan snakke med det, enten det er et kundepunkt eller om det er noe bak kulissene.

Tyler Tanaka: Jeg vil gi deg et godt eksempel. Av en eller annen grunn hadde vi endt opp med at flere reservasjonssystemer for dusj ble bygget. Mange mennesker skjønner ikke at vi også er et hotell; vi er en resepsjonstjeneste. Vi har profesjonelle sjåfører som bor hos oss på parkeringsplassen og sover i drosjene over natten. Vi har over 80 000 parkeringsplasser, og vi gjør nesten 70 000 dusjer om dagen for å hjelpe oss med å betjene våre gjester.

Bill Detwiler: Så det er et veldig distribuert hotell, på en måte.

Hybrid sky: En guide for IT-proffer (TechRepublic nedlasting)

Tyler Tanaka: Akkurat. Vi er et konglomerat av hotellholdeplasser og en rekke forskjellige merker. Uansett årsak, gjennom å bygge opp gjennom årene, hadde vi endt opp med flere dusjsystemer, og ett system gjorde kanskje en bestemt ting. Vi ønsket å gi verktøyet gjennom mobilappen vår til disse profesjonelle sjåførene som trengte å reservere dusjer, så vi bygde et reservasjonssystem for dusj som gjorde at sjåfører - når de først brøt vårt geo-gjerde - kunne bruke mobilappen vår for å få på linje. Den leverer dem deretter en kode som de kommer inn i chifferlåsen på døren, og de kan ta en dusj.

Å ha en API-strategi tillot oss å kunne ta alle disse forskjellige datasettene og forskjellige systemene fra over 750 steder i Nord-Amerika, og å kunne vite hvor mange dusjer som er på hvert sted, hvor mange dusjer som er tilgjengelige akkurat nå, og hvordan du står i kø i kø, og leverer ham koden for å kunne gjøre en reservasjon og varsle ham når dusjen er tilgjengelig. Målet var å gi dette store verktøyet til yrkessjåføren, å la ham spare tid og ikke være engstelig og stresset over rutinen hans når han ankommer eiendommen vår. Selvfølgelig lar API-funksjonaliteten det skje, for å ta all den gamle arkitekturen og gjøre den om til noe som er moderne og nytt og tilgjengelig i mobilappen vår.

Bill Detwiler: Jeg ser for meg at det var ganske mange utfordringer med å bygge API som ville bringe de to systemene sammen til en enkelt lab. Snakk litt om noen av disse utfordringene, og hvordan du har overvunnet disse utfordringene. Hva var det med plattformene du valgte som gjorde den prosessen enkel eller til og med mulig i utgangspunktet?

Tyler Tanaka: Vi valgte MuleSoft før Salesforce-oppkjøpet, så det føles veldig bra tydeligvis. Selskapene som Salesforce velger å kjøpe er ganske fenomenale. Vi har mange andre selskaper som vi har valgt produktene sine som også har blitt kjøpt opp av Salesforce. Så vi valgte MuleSoft på grunn av den eneste kjøretiden som plattformen leverer. Det fjerner alle disse punktene til punkt--.net i vårt tilfelle - peker til punkt i APIer tidligere, og bygger deretter systemlag og prosesslag APIer innenfor Mule-koden som deretter lar enhver utvikler gå inn og skrive en ny opplevelseslag for hvilken funksjon vi ønsker å bygge ut. Vi trenger ikke å skrive om arbeidet om og om igjen og om igjen at MuleSoft-plattformen lar oss bygge dette muskelminnet som du gjør det harde arbeidet en gang foran, og du har all denne gjenbrukbare og ombrukbare koden.

Jeg tror den store utfordringen selvfølgelig er at det er en læringskurve, som å lære et nytt språk, med hva som helst. Investeringen du gjør i dine eksisterende teammedlemmer for å trene og gå gjennom læringsendringsledelsen og ta i bruk en ny plattform, tror jeg nok var det vanskeligste for oss, men teamet vårt har vært bemerkelsesverdig. De har tilpasset seg godt; de har tatt seg tid til å lære og få trent opp og har virkelig omfavnet en ny måte å gjøre ting på. Det tar bare litt tid å få det momentumet til å gå.

Bill Detwiler: En av tingene jeg snakket med Uri Sarid, som er CTO for MuleSoft, om var lederskapet og en visjon og viljen i selskapet til å investere tiden, som du sa, gjøre disse endringene og starte med den strategien. Var det en utfordring i Pilot Flying J, eller var interessenter og ledere i forretningsenheter i stand til å se fordelen med å flytte til en API-struktur fra begynnelsen, eller måtte du overvinne motstand - dette er slik vi alltid har gjort det, så vi burde fortsette å gjøre det på denne måten?

Tyler Tanaka: Ja, det finnes alltid. Forandring er vanskelig for alle. Den virkelige kreditten går til vår CIO, Mike Rodgers, som virkelig har omfavnet en smidig metodikk innen IT-organisasjonen og flyttet bort fra det tradisjonelle omfanget av arbeid og fossefall. Jeg tror Mike er en av de lederne som raskt ser hvor vi trenger å være lenger ute og ønsker å styrke og gjøre oss i stand til som organisasjon å la IT være forretningspartnere for å gjøre det mulig for alle de andre forretningsenhetene å lykkes. Den eneste måten vi kan gjøre det på er hvis vi kan være iterative og smidige og atletiske. Han har gjort en fantastisk jobb med å hjelpe selskapet til å forstå at hvis vi vil komme dit, her er de viktige tingene som må kreves for å hjelpe oss med å komme til det vellykkede sluttpunktet kontra det tradisjonelle IT-forretningsforholdet 'go do my jobbe, '' gå og bygg min IT. ' Vi er virkelig i en partnerskapstilpasning nå gjennom hans ledelse, noe som har vært ekstraordinært å se.

Bill Detwiler: Noe som vi snakker mye om på TechRepublic er den skiftende naturen til IT. Det har virkelig skiftet fra folk. Det ble tradisjonelt sett på som et kostnadssenter, som menneskene som alltid sier nei, som et friksjonspunkt for BU-erne. Jeg tror den barrieren har vært nødt til å komme veldig raskt ned det siste tiåret. IT kan ikke lenger være en enhet som blir sett på som bare en veisperring eller en barriere. Det må virkelig være et symbiotisk forhold og et partnerskap med interessentene i bedriften.

Tyler Tanaka: Det stemmer. Noen ganger - og dette er i samtalene mine med andre digitale ledere på dette stedet, og jeg har hørt mye om dette på Dreamforce i år - kan du ikke si ja. Det er ingen mulig løsning med mindre du begynte å jobbe for et år siden eller for to år siden for å gjøre det mulig og mulig i dag. Dette skiftet til å ta i bruk Salesforce som en plattform for oss, vi har godt av Salesforce og har forpliktet oss til dem som en plattform. Sales Cloud, Service Cloud, Marketing Cloud og en rekke andre verktøy som de får bolt på.

Vi er en Tableau-butikk; vi er en DMP; Vi er MuleSoft-kunde nå for APIer. Det engasjementet for tre pluss år siden har lagt grunnlaget, og alt det harde arbeidet som gikk ut på å gjøre det hele opp nå, betyr at oftere enn ikke, svaret alltid er ja til hva virksomheten trenger. De digitale og IT-teamene kan være ekstremt fleksible. Og nå handler det om problemløsing, ikke om å arkeitere eller rive og erstatte. Det har vært veldig bemerkelsesverdig hvor raskt vi er i stand til å bevege oss for å støtte forretningsbehovene og svinge i hvilken retning vi trenger for å bevege oss som organisasjon.

Bill Detwiler: En av de andre tingene som store organisasjoner har å gjøre med, er interoperabilitet. Håndterer alle de vi rørte ved tidligere, med arv, denne maskinvaren du snakket om, bruker API-strategien, API-første strategien for å overvinne det, for å bringe disse tingene sammen. Tenker du på det, var du allerede en Salesforce-kunde før MuleSoft-oppkjøpet?

Tyler Tanaka: Vi hadde bare Sales Cloud, og vi hadde Marketing Cloud på det tidspunktet. Det vi innså er at vi fremdeles ikke hadde en måte å flytte data selv i Salesforce-miljøet fordi du hadde kjernesalg og service og markedsføringssky i to helt separate miljøer og to kodebaser. Det var som om du kunne gjøre det via Salesforce-kontakter, og du kunne gjøre det fra punkt til punkt, men du hadde ikke fleksibiliteten til å gjøre det du virkelig ønsket å gjøre for å få virksomheten videre. Denne interoperabiliteten var en stor fordel å si: "Vet du hva? Vi kommer ikke til å stole på at Salesforce bestemmer vår egen suksess her. Vi kan ikke vente og tempoe deres generelle utgivelser eller deres tilknyttede strategi. Vi må virkelig angripe dette på egen hånd. '

Et virkelig godt eksempel er Josh Birdwell, som driver detaljhandleteknologien vår; han er min jevnaldrende fra forretnings- og teknologisiden. Han sitter fast i det samme med arvearkitektur på salgsstedet, og uten å ha en måte å benytte seg av alle disse forskjellige datasettene ved å flytte dette rundt i APIer, ville vi bli håndjern. Han og teamet hans har gjort en fantastisk jobb med å la oss via mobilapp eller kiosken - eller hva vi enn vil finne på det digitale produktgruppen - kunne benytte oss av den detaljhandleteknologien som er inne i butikken. Det fungerer på begge tilfeller i det eksempelet.

Bill Detwiler: Du brukte to forskjellige Salesforce-produkter. Det var MuleSoft og API som du allerede brukte for å bringe disse sammen. Så følger oppkjøpet, og de nye kunngjøringene her på Dreamforce om noen av endringene de prøver å gjøre med API-er, med MuleSoft-strategi med API-er - i dine øyne vil de gjøre det enda lettere å gjøre det .

Tyler Tanaka: Det stemmer. Jeg trodde åpenbart at det var et strålende oppkjøp fordi jeg allerede hadde sett verdien av det vi hadde som en organisasjon som bruker produktet. Jeg tror ikke at Salesforce kanskje engang har visst hvor verdifull det ville være. Årsaken er fordi Salesforce åpenbart startet som CRM og har vokst til markedsføring. Jeg tror faktisk at alle Marketing Cloud-kundene nå kan bruke MuleSoft for å låse opp ekstra verdi som går i den andre retningen. Hvis du bare brukte Marketing Cloud, tror jeg at MuleSoft åpner hele denne ekstra muligheten for skyer for kundene å flytte tilbake til kjerneproduktet mot kjerneprodukter som flytter inn i Marketing Cloud.

Bill Detwiler: På den andre linjen.

Tyler Tanaka: Ja, det er min ta.

Bill Detwiler: Jeg elsker poenget du tidligere har gjort med å ta deg tid til å dyktiggjøre de ansatte, ta deg tid til å investere i det. Noe av det jeg vet at MuleSoft kunngjorde, var større integrasjon med Trailhead, Salesforces treningsplattform, rundt å hjelpe folk med å lage API-er. Snakk litt om det. Er det noe du ser som 'Hei se, siden vi har denne API-strategien fremover, er dette definitivt noe som folket vårt kan dra nytte av.'

Tyler Tanaka: Det siste vi ønsker å gjøre er å investere i en plattform og stole på en systemintegrator eller en ekstern tredjepart for å gjøre alt det tunge løftet og deretter la være med all kunnskapen om hvordan de bygde alt. Å kunne ha en progresjon av trening fra en juniorutvikler helt opp til en seniorarkitekt er utrolig verdifullt. Å være i stand til å ha den kontinuerlige læringen og kontinuerlig kunnskapsvekst for å ta avhengigheten av disse tredjepartene som vi ellers vil måtte StaffOrg eller drive en hybrid er virkelig viktig, og selvfølgelig er det gratis. Det er inkludert i det plattformen allerede leverer til oss. Du trenger ikke å gå ut og betale for ekstra trening, og det er i deres eget tempo; det er på deres egen tid. Det skal være en enorm fordel å kunne få laget til å gå gjennom den treningen.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli en dataforsker: Et jukseark (TechRepublic)
  • 60 måter å få mest mulig ut av big data-initiativene dine (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Funksjonssammenligning: Dataanalyseprogramvare og tjenester (TechRepublic Premium)
  • Volum, hastighet og variasjon: Forstå de tre V-ene for store data (ZDNet)
  • Beste skytjenester for små bedrifter (CNET)
  • Big data: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com