Nok et gjøremål for CIO-er: Vær et fyrtårn for tillit for kunder og ansatte

Slik blir du en CIO: Et jukseark Hvis du vil gå etter en vei mot å bli CIO, her er din guide til lønn, arbeidsmarkeder, ferdigheter og vanlige intervjuspørsmål.

En ny Edelman CIO In Focus-undersøkelse fant at ansvarsoppgaver for CIO vokser på uventede måter.

I tillegg til å håndtere alle de tradisjonelle IT-oppgavene, er CIO-er nå ansvarlige for å bygge tillit til et selskaps merkevare. Blant respondentene var 90% enige om at:

  • En organisasjons omdømme korrelerer direkte med CIOs ledelse
  • CIOs spiller en avgjørende rolle i å bygge tillit til selskapet
  • En pålitelig CIO = en pålitelig virksomhet

Mer enn halvparten av CIOS sa at de også forventes å regulere virkningen av teknologi på samfunnet.

Edelman Intelligence gjennomførte et online spørreskjema blant 406 fagdirektører jevnt fordelt over USA, Storbritannia, Kina og Singapore.

Mens de påtar seg et ansvar tradisjonelt utenfor IT-riket, rangerer fortsatt CIO-er cybersikkerhet, datasikkerhet og leverer innovative løsninger som topp prioriteringer. Over hele linjen sa CIOs at innovasjonen går for raskt både generelt og i enkeltindustrier.

Studien vurderte også hvor lenge et individ hadde vært i rollen for å identifisere likheter og forskjeller mellom personer med mindre enn fem års erfaring og de med mer enn 10 år. Sammenlignet med CIO-ene på lang sikt, var det nyere å jobbe personer som var nyere i jobben, for å rangere disse egenskapene som viktige:

  • Pålitelig rådgiver / konsulent / strateg - (23% vs. 15%)
  • Forstyrrende / innovatør - (15% mot 10%)
  • Tenker / problemløser - (14% mot 5%)

Personer som hadde mindre tid i CIO-rollen rangerte "Innovating new products and services" som nummer to-prioritet, mens mer erfarne CIO-er rangerte dette ansvaret åttende. Edelman fant også ut at langsiktige CIO-er hadde en tendens til å sette kortsiktige gevinster i forhold til langsiktige fordeler.

Interessant nok så CIOs i hvert land rollene sine på en annen måte:

  • Amerikanske informasjonssjefer: Et tradisjonelt og mer tåket syn, med ferdigheter fokusert på IT-evner
  • UK CIOs: En rolle i utvikling som trenger strategisk tenking og rådgivning, med ferdigheter rundt å drive innovasjon
  • Singapore CIOs: Et moderne og utviklende syn, med ferdigheter rundt å drive innovasjon og mentorskap
  • Kinesiske fagdirektører: Et moderne og utviklende syn, med ferdigheter rundt å drive innovasjon og krisehåndtering

Edelman ba CIOs velge en frase for å beskrive arbeidet deres. 24 prosent av de amerikanske lederne satte "pålitelig rådgiver" øverst på listen, med "IT-ekspert" på andreplass på 26%. Fagdirektører i Storbritannia og Singapore valgte "IT-ekspert" til henholdsvis 45% og 29%. "Tillitsfull rådgiver" kom på et nært sekund på 28%. I Kina var "influencer" det øverste valget på 25% og "pålitelig rådgiver" neste på 24%. "Thinker / problem-solver" var nederst på listen i hvert land. Den rollen må kanskje komme opp høyere på listen hvis CIO-er virkelig ønsker å følge med på innovasjonshastigheten.

Edelman-undersøkelsen inkluderte CIO-er innen telekommunikasjon, media og teknologi, myndigheter, veldedighet og utdanning, profesjonelle tjenester og finans, energi og verktøy, produksjon, konstruksjon og prosjektering, detaljhandel, forbruksvarer, helsevesen og farmasi.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com