Anne Condon: informatiker. Lidenskapelig akademisk. Triatleten.

Anne Condon måtte velge sin hovedfag mens hun gikk på videregående. Hun hadde aldri sett en datamaskin, så hun valgte informatikk. Det hørtes ut som et lovende felt.

Heldigvis elsket hun det i det øyeblikket hun begynte å programmere. Da hun begynte på høyskolen, var andelen kvinner i datavitenskap hovedfag relativt høy sammenlignet med nå. Og ingen i klassen hadde noen gang sett en datamaskin, som var en stor utjevner.

Bilde: Grace Hopper

Det føltes som et felt hvor kvinner var veldig sterke, sa hun. Selvfølgelig har det endret seg siden den gang, men Condon har viet livet til å utvikle bedre studenter innen informatikk, spesielt for unge kvinner.

Condon er leder for avdelingen for informatikk ved University of British Columbia, forsker på teoretisk informatikk, i tillegg til å jobbe med flere andre programmerings- og matematiske prosjekter.

"Jeg har vært i akademia hele livet. Jeg liker arbeidet, jeg liker forskningen, liker å tenke. Jeg kan ikke forestille meg en bedre jobb, " sa Condon. "Du har mye frihet og får jobbe med flotte mennesker, studenter - hele tiden å tenke på nye ideer. Det kan være stressende selvfølgelig, men det er gøy."

Condon er født og oppvokst i Irland og dro til University College Cork. Hun kom til USA på forskerskole sammen med flere venner og fikk sin doktorgrad ved University of Washington. Like etter begynte hun på University of Wisconsin som professor og forsker, der hun bodde i 12 år.

I sine 15 år ved University of British Columbia har Condon arbeidet med teoretiske prosjekter og tverrfaglige prosjekter med andre avdelinger. Hun sa at hun håper å gjøre dette mer i årene som kommer, siden hun tar en sabbatsdag etter at hennes periode som avdelingsleder avsluttes neste år.

"Jeg håper å reise og bremse litt for å besøke familie og venner og jobbe med kolleger på steder som CalTech i forskningsområdet mitt, og komme meg videre til interessante nye retninger. Det vil være det neste store steget, " sa hun.

Men Condons primære lidenskap er hennes arbeid innen teoretisk informatikk. Da hun startet, virket emnet uklar. Condon trodde ikke at hun ville utgjøre mye av forskjellen på feltet, eller at det ville være relevant for mange mennesker. Til hennes overraskelse viste det seg å være et innovativt felt, men også veldig praktisk for å hjelpe til med å løse problemer i den virkelige verden.

"Det tvinger deg til å tenke dypt og det er elegant, det er vakkert. Jeg elsker den typen arbeid, " sa hun.

I 1994 ble Condon bedt om å være i Computing Research Association's Committee on the Status of Women. Valgperioden hennes ble avsluttet i 2007, men i tre år ledet hun et prosjekt for å få flere studenter kvinner involvert i informatikk ved å matche dem med forskningsmentorer.

"Helt siden den gang har jeg vært ivrig etter å finne måter å overbevise kvinner til å forfølge forskerkarrierer, " sa hun.

Condon har jobbet med mange prosjekter de siste årene for å bevisstgjøre viktigheten av å få unge kvinner interessert i informatikkforskning. I år vant hun Grace Hopper Celebration Technical Leadership ABIE Award. Hun forsker kontinuerlig på læreplaner for å gjøre informatikk mer tilgjengelig og attraktiv for kvinnelige studenter.

Det er noen få ting veldig viktig for Condon, og det å skape et støttende campusmiljø er en av dem.

"Jeg er en god lytter, og jeg oppfordrer folk som har ideer til å løpe med seg, " sa hun. "Gi folk et lite omfang og de kan gjøre gode ting, og jeg liker absolutt å se at folk går langt utover der jeg kunne ta dem."

I hennes egne ord ...

Har du noen favoritttekniske verktøy?

"Jeg bruker sjelden en mobiltelefon. Jeg prøver å bruke en Garmin nå som jeg driver med triatlon. Jeg vil ikke si at det er min favoritt ennå, faktisk. Det er mange aspekter som kan utformes bedre. Jeg tror dataanalyse kan være mye bedre. Det er OK, jeg skal finne ut av det. "

Hva er noen av hobbyene dine?

"Jeg liker å reise, gjør det ganske mye som en del av jobben. Siden barna mine dro hjemmefra, bestemte jeg meg for å gjøre triatlon. Løping, sykling og prøve å svømme, noe som er utfordrende for meg, men jeg har det mye moro med det. Jeg gjorde det i fjor og noen i år. Det første åpne vannet mitt i september. En på UBC om sommeren, det er virkelig veldig hyggelig å gjøre. Løp og noen sykkelturer mens jeg venter på svømming for å bli bedre. Jeg elsker å reise tilbake til Irland, det er en av tingene jeg vil glede meg av å gjøre igjen i løpet av sabbatsdagen. "

Hva liker du å lese?

"En var min sønn anbefalte, en essaysbok av David Foster Wallace. Han er fantastisk, så jeg leste Tenk på hummeren, som er en klassiker. Skal gå videre til Infinite Jest neste gang jeg har mer tid. Jeg elsker humoren hans og innsikt i mennesker og kultur, og stor ydmykhet også. "

Hva er det mest interessante prosjektet du noen gang har jobbet med?

"På et tidspunkt ble jeg interessert i databehandling med molekyler. Jeg jobbet med kjemikere ved University of Wisconsin, og det var et veldig annet, tverrfaglig type prosjekt, annerledes enn det mer teoretiske arbeidet jeg gjorde. Jeg hadde noe å bidra med, men prosjektet var mye bredere. "

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com