Android-nettbrett, smarttelefoner: Firefox sitt beste skudd med mobilrelevans

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Mozilla har gitt ut den første Firefox 4-betaen for Android, organisasjonens beste skudd for mobilrelevans. Og den relevansen kan øke etter hvert som Android-nettbrett treffer markedet.

Med utgivelsen har Firefox et skudd for å være mer en mobil spiller. I dag har Firefox virkelig liten eller ingen tilstedeværelse på mobilfronten. Firefox er ikke tilgjengelig på Apples iPhone eller Research in Motions BlackBerry. Android-populariteten vokser så Firefox kan få trekkraft på den måten.

Firefox faktiske sjanse for mobilstjerner vil være ved bruk av Android-nettbrett. Med nettbrett tilgir du mindre om nettopplevelsen. Da Android-nettbrett traff markedet, kunne Firefox merke som selskaper som Samsung satte opp Galaxy Tab.

Den gode nyheten er at Firefox 4 beta er "bygd på den samme teknologiplattformen som Firefox for skrivebordet og optimalisert for surfing på en mobiltelefon, " ifølge et blogginnlegg.

Det er også den dårlige nyheten. I min begrensede test på en Motorola Droid X var Firefox 4 beta 1 solid, men jeg led mer enn min andel av krasj. Disse krasjene oppstår også på skrivebordet fra tid til annen. CNET News 'Stephen Shankland har en grundig gjennomgang og bemerket krasjproblemene på hans gripeliste.

Men Firefox 4 for mobil er en beta, så det må forventes noen problemer.

Mozilla sa:

Et hovedfokus for denne utgivelsen er å øke ytelsen og responsen. To av de store arkitekturendringene er Elektrolyse og lag. Alfaen vår inneholdt elektrolyse som tillot nettlesergrensesnittet å kjøre i en egen prosess fra det som gjengir webinnholdet, noe som resulterte i en mye mer responsiv nettleser. Denne betaen gir Layers-brikkene som forbedrer den generelle ytelsen og innen grafikkområder som bla, zooming og animasjoner.

Prestasjonen til Firefox 4 beta 1 var ok, men slo meg ikke som en hastighetsdemon av noen strekning. Det er sannsynlig at hastigheten vil forbedre seg over tid med nye utgivelser.

Firefox utfordring er å bygge bro på sitt stasjonære publikum til mobilfronten. Firefox-brukere som tilfeldigvis har en iPhone, bruker sannsynligvis Safari. Andre smarttelefonbrukere kan være vant til Opera. Heldigvis for Mozilla er ingen mobilnettleser perfekt, slik at den har rom til å albe Firefox inn i samtalen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com