Android nettleser showdown

En av bærebjelkene til Android er dens Intent-meldingsformidlingsfunksjon, en mekanisme som lar applikasjoner gjøre bruk av hverandre.

Fra brukerens perspektiv betyr det at det er mulig å angi en standardapplikasjon for en aktivitet, for eksempel å åpne en webside, og ha muligheten til å bytte til et alternativt program når de ønsker det.

Dette er grunnen til at det er så mange nettleseralternativer som er tilgjengelige for plattformen.


Nettleseroppstillingen
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

I noen tid har jeg brukt en Android-enhet til daglig bruk på både Android 2.3 Gingerbread og 4.0 Ice Cream Sandwich-versjoner - og har vært på jakt etter den perfekte nettleseren, eller i det minste en god nok nettleser. Nedenfor er listen over nettlesere som har krysset banen min i det søket.

Denne artikkelen er også tilgjengelig som et galleri.

Android-nettleser

Hvis Android-nettleseren var den beste nettleseren som gikk rundt, ville mye av denne artikkelen være mye.

Denne nettleseren manglet sårt for Android's Gingerbread-utgivelse, men heldigvis ble den oppdatert og gitt flere funksjoner i senere utgivelser.

Da jeg brukte et ICS-basert Transformer Prime-nettbrett for programmering av Android på Android-stykke, ble aksjeleseren raskt min foretrukne nettleser - den viktigste grunnen var støtten til Prime's tastaturvedlegg som tillot vanlige snarveier på skrivebordet.

Mye av dette kommer ned til tuning som hver leverandør gjør til sin Android-implementering. Sammenlign skjermdumpene til ICS-nettleseren nedenfor fra Samsung, HTC og Google:


HTCs Android-nettleser
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)


Samsungs nettleser, skyggelagt etter menyen
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)


Googles lager ICS nettleser
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Du vil kanskje legge merke til at i HTC-nettleseren mangler funksjonen for å lagre en side for avlesning uten nett, men en historiefunksjon er lagt til; mens Samsung har lagt til noen unike alternativer, som lysstyrke / farge og sideinfo; og Googles implementering er heller spartansk til sammenligning.

Å gi en anbefaling om denne appen må tas fra sak til sak. For ICS-enheter, hvis enheten er en HTC, vil jeg ikke bruke den; men hvis det var Transformer Prime med dockfestet, ville jeg gjort det.

Hvis du fremdeles bruker en Gingerbread-enhet, kan jeg absolutt anbefale deg å se lenger enn til lager nettleseren.

delfin


Dolphins gestikulering kan være nyttig
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

I pepperkakeverdenen var Dolphin den første alternative nettleseren som jeg virkelig likte - og så kom det ut at nettleseren overførte alle nettadresser som ble besøkt til skaperne.

Uansett hvor god nettleser det er, når personvernet krenkes i den grad, slutter jeg å bruke det.

Hvis du er bekymret for slike ting, eller stoler på at problemet er løst, er Dolphin en god nettleser som bringer mange gode funksjoner til Android. Det har sitt eget tilleggssystem og gestestøtte, og klarer seg ganske bra.

Båt


Vil du tilpasse verktøylinjen? Båt har du dekket.
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Båt dukket først opp på utsikten min nylig, og hvis jeg brukte en pepperkaketelefon, ville den være i strid med den valgte nettleseren min.

Den har mange funksjoner som andre nettleserprodusenter virkelig bør se på: enkelt å stille inn User-Agent-feltet, muligheten til å ta skjermbilder og en nattmodus som senker skjermens lysstyrke.

Utover disse funksjonene er Boat svært tilpassbar, med et tilleggsrammeverk og en mengde tilgjengelige innstillinger.

Opera Mobile


Operas menysystem blir påkalt fra den store O-knappen til høyre. Innstillinger-knappen gjør ingenting. Dårlig valg.
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Opera tilbyr to varianter av nettlesere for Android: Opera Mini og Opera Mobile. For denne anmeldelsen velger vi Opera Mobile, ettersom den er den mer kjennetegnet av de to.

Brukere av Operas desktop-variant vil føle seg hjemme med sin mobile versjon. Den er utstyrt med synkronisering av bokmerker, hurtigvalg og søkemotorer, takket være Opera Link; den har muligheten til å lagre sider; og den har muligheten til å bruke Operas Turbo-komprimeringstjeneste som driver Opera Mini.

Opera slet med Wi-Fi T&C viderekoblingssider, noe som betyr at aksjebleseren var nødvendig for å få tilkobling.

Eksisterende Opera-acolytter, eller personer som trenger å redusere databruken, vil finne Opera som et godt valg.

Firefox


Firefox stabil: Unngå bare det til Beta er ferdig uteksaminert om noen uker.
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Mozilla legger ut tre forskjellige grener av Firefox for Android: stabil, beta og aurora (nightly-ish), eller, slik den for tiden er: en gammel verison, en ny versjon og en ny blødende versjon.

Dessverre for Mozilla er den stabile versjonen en gris.

Det er ytelsen som forfaller med bruken til et punkt er nådd der grensesnittet vil nekte å gjenkjenne rullebevegelser, og forlate zooming som den eneste måten å bevege seg gjennom sider før du slår av nettleseren med oppgavebehandleren.

Hvis du tenker på å bruke den stabile versjonen av Firefox, ikke gjør det. Fortsett å lese på den gode versjonen nedenfor.

Firefox Beta


Firefox beta's fanevalg
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

I løpet av det siste halvåret har Firefox aurora vært min valgte nettleser. Aurora var der Mozilla-mannskapet arbeidet med det innfødte Android-grensesnittet som fjernet nesten alle de forferdelige egenskapene til den "stabile" Firefox. For et par uker siden ble det innfødte brukergrensesnittet uteksaminert til Firefox Beta-kanalen, som gjør den tilgjengelig for alle Android-brukere (aurora må lastes på siden).

Betaen er rask, ser bra ut og kommer bevæpnet med Firefox Sync, Awesome Bar og utvidelsesøkosystem. Nettleseren har også ikke-spor-støtte, og er den første Mozilla Android-nettleseren som kommer med Flash-støtte.

For brukere av Pepperkaker, installer Firefox beta og elske hastigheten og funksjonene som nettleseren tilbyr. For forlengelsesfreaks trenger du ikke se lenger.

Chrome


Chrome unike fane-visualisering
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Så der var jeg i Gingerbread-landet, og brukte Firefox aurora som standard nettleser, og alt var bra. Da oppgraderte jeg til ICS, og kunne derfor ha sjansen til å bruke Chrome, en ICS-nettleser.

Det har vært en drøy måned, men Chrome har fortrengt Firefox som standard nettleser.

Chrome er ikke gater foran Firefox, men det har det ekstra laget med forsvinn som skiller det fra konkurransen.


Chromes innzoom for valg av kobling
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

En av funksjonene som stjal hjertet mitt, er hvordan Chrome zoomer inn når det er en samling koblinger som er samlet sammen, noe som gir brukerne muligheten til å lage presise tapper på lenker som de mener å trykke på, i stedet for å forbanne den fettfingrede navigasjonen. Opera gjør stort sett det samme ved å zoome inn på lenkene, men Chrome's innsatsmetode er en langt bedre implementering.

Nettleseren har muligheten til å synkronisere bokmerker, omnibox-data og åpne faner fra andre forekomster av Chrome som du kanskje bruker på skrivebordet eller nettbrettet. For utviklere tilbyr det også ekstern feilsøking.

Hvis telefonen din bruker Android Ice Cream Sandwich, er Chrome veien å gå.

Etterskrift: de tingene som ikke betyr noe

I artikler som dette er det vanlig å presentere en tabell med BrowserMark-resultater for å demonstrere hastighetsforskjeller mellom nettlesere. Men i en mobil verden er hastigheten til nettleseren ofte ikke flaskehalsen; mobildatatilkoblingen er. Til nærmeste tusen var gjennomsnittlig poengsum for hver nettleser på en HTC Velocity: Android Browser 75k, Opera 26K, Boat 73K, Firefox 48K, Firefox beta 43K, Chrome 92K, Dolphin 80K - men i virkelig bruk er ytelsesforskjellen er ikke i gjengivelsesmotorene, men ofte i nettleserens krom, funksjonssett og utvidelsesbruk. Når du ser på disse tallene, ser det ut som Opera og Firefox sliter med å følge med; Vel, hvis de var, slet jeg med å se det.

En funksjon som var fin å se var funksjonen "Vis skrivebordsside" som noen nettlesere tilbød. Dessverre, for at funksjonen skal fungere ordentlig, må nettstedet som brukeren ser, justere oppsettet basert på CSS-mediesøk. Mange nettsteder, inkludert denne, omdirigerer mobilbrukere til en versjon av nettstedet deres som nettleserfunksjonen ikke har noen effekt på. Forhåpentligvis, når tiden går, vil adaptiv CSS-implementering øke, og denne funksjonen vil bli mer nyttig.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com