Analyse og grafering av værdata med wview

I et tidligere innlegg introduserte jeg værstasjonsprogramvaren kalt wview. Innlegget handlet mer om hvordan du konfigurerer wview, i stedet for å ta en titt på noen av de andre aspektene ved wview. I dette innlegget vil jeg gi en oversikt over noen av funksjonene i wview, som du kan laste ned her hvis du ikke allerede har gjort det.

En av funksjonene jeg liker å starte med er almanakk-siden, som ligger på filen: ///var/lib/wview/img/almanac.htm . Figur A (klikk for å forstørre alle figurer) viser almanakk-siden.

Figur A

Almanakk-siden gir deg en enkelt oversikt over daglige, månedlige og årlige høydepunkter, lave og gjennomsnittlige forhold for vindhastighet, nedbør og temperatur. Almanakk-siden som vist i figur A er derfor et godt utgangspunkt. Jeg har en tendens til å ha almanakk-siden opp mest ganger på Linux netbook (som wview er installert på).

Almanakk-siden lar deg også navigere til de andre interessante sidene. I dette tilfellet er en av de neste sidene å se på den som heter " Nåværende forhold ". Hvis du klikker på " Nåværende forhold ", kommer du til siden vist i figur B.

Figur B

Herfra kan du få en grafisk fremstilling av hva været har gjort de siste 7, 28 og 365 dagene. Det er også en knapp som heter "W eather Summary ", som vi vil komme til etter en kort digresjon.

En av funksjonene som trakk meg til åpen kildekode i utgangspunktet var den ekstra konfigurerbarheten og muligheten til å gjøre dine egne endringer til et programvare. Det jeg liker med wview er at selv om det gjør noen elementære diagrammer, kan du også eksportere dataene til en tekstfil, slik at du kan hente ut data du ønsker og gjøre din egen analyse. Selv om jeg ikke nødvendigvis har tid til å gjøre dette, er det tidspunkter hvor jeg vil sjekke om den gamle anekdotiske "i fjor sommer var mye varmere / våtere / kjøligere" er riktig ved å bruke noen få statistiske verktøy for å sjekke om dette virkelig er sak.

Som vist i figur B, er det en "væroppsummering" -knapp. Når vi klikker på "Væroppsummering" -knappen får vi figur C. Dette fører oss til det området som er mest interessert, nemlig området hvor vi kan hente ut våre egne data og gjøre våre egne grafer eller tabeller, om ønskelig.

Figur C

Figur C har området der du kan trekke ut kretslagde data. Du kan hente ut data for en bestemt dag, måned eller år. Det jeg har gjort er å ta en prøveutgang fra hver av disse for å illustrere hvilken type data du kan få. Vi starter med daglige data. I dette eksemplet har jeg hentet ut dataene for 10. desember 2012. Resultatene er som vist i figur D. Du kan lagre dette som en tekstfil, og gjøre din egen manipulasjon ved hjelp av awk eller Perl. Som en side, måler ikke min værstasjon UV, derav verdien "-10000, 00" for solstrålingen og UV-kolonnene. Resten av dataene som vist i figur D er ganske standard; gjennomsnittstemperaturer, vindhastighet, høydepunkt og nedgang for hver osv.

Figur D

Deretter tar vi en titt på de månedlige resultatene. Dette er et gjennomsnitt for hver dag i måneden. Figur E viser hvordan det ser ut. En ekstra statistikk du får for månedsrapporten er den dominerende vindretningen.

Figur E

Endelig viser figur F den årlige rapporten. Dette vil gi deg et samlet sammendrag for året. Merk at (i dette tilfellet) det ikke er statistikk for januar; Dette var fordi stasjonen min var frakoblet i januar 2012.

Figur F

Som du ser, begrenser wview deg ikke til grafene den produserer. Du kan trekke ut dataene og gjøre din egen analyse ved å bruke awk eller Perl. Hvis du ønsker det, kan du også lage dine egne grafer som viser beregninger som nedbør, vindhastighet og temperatur.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com