AI spår nøyaktig Billie Eilish 'bad guy' Grammy-seier

Å gå høyteknologisk med IBM og AI på Grammys Artificial intelligence vil være det beste nye tilbehøret på Grammys i Los Angeles i år, takket være IBM Watson.

Billie Eilish og kunstig intelligens vant på det 62. årlige Grammys, med datavitenskapsselskapet DataRobot som nøyaktig spådde vinneren for årets rekord. Det valgte Billie Eilish med suksess som rekorden for årets vinner med 'bad guy', og det hadde puttet henne som et nært sekund for årets sang, med tittelsporet 'bad guy' en kategori som hun til slutt vant.

Lizzo fikk flest nominasjoner i år, men Billie Eilish tok med seg prisene for årets plate, sang og album, sammen med Best New Artist. Eilish var den yngste personen som noen gang ble nominert til alle de fire prisene samtidig. Lil Nas X ble nominert seks ganger og gikk bort med to seire, ifølge CBS.

Taylor Larkin, en dataforsker med selskapet, brukte DataRobot enterprise AI-plattform for å forutsi vinnerne for årets sang og plate. DataRobot utnytter maskinlæringsmodeller for å lære fra fortiden for å forutsi fremtiden. "For Grammy-spådommer er fortiden tidligere nominerte og vinnere, og fremtiden er den kommende Grammy's, " sa Larkin rett før Grammys, som tidligere rapportert i TechRepublic.

Hvordan og når du skal se på GRAMMY Awards 2020 (CBS)

"Ved å bruke historiske data om Grammy-nominerte og vinnere fra 1959 ga jeg denne informasjonen til DataRobot, som skapte hundrevis av kandidat-maskinlæringsmodeller. Jeg valgte da modellen som hadde best ytelse på de fem siste prisutdelingen, " han forklarte.

Når det gjelder nøyaktighet, sa Larkin at DataRobot "tester og validerer hver modell, rangert dem på en toppliste, etter forutsigbar ytelse. Den endelige modellen som ble brukt til å gjøre forutsigelser, er omtrent 77% bedre sammenlignet med bare tilfeldig å forutsi de siste fem vinnerne i begge kategorier."

"DataRobot-plattformen og dataene er i konstant utvikling, " la Larkin til. "Førstnevnte når det gjelder nøyaktighet og evner, og sistnevnte når det gjelder variasjon og tilgjengelighet."

For å gjenskape, demonstrerte årets DataRobot-spådommer for både sang og plate hvor nær konkurransen var:

Årets sang

  • Lewis Capaldi, "Noen du elsket" - 35, 25%
  • Billie Eilish, "bad guy" - 33, 53%
  • Lana Del Rey, "Norman F *** ing Rockwell" - 26, 86%

Årets rekord

  • Billie Eilish, "bad guy" - 31, 10%
  • Lil Nas X, "Old Town Road" - 29, 53%
  • Bon Iver, "Hei, Ma" - 19, 23%

Grammysene er høyteknologiske med IBM og kunstig intelligens

IBM inkluderte også AI i Grammys. Teamet hos IBM tok over 18 millioner dokumenter og datakilder om årets Grammy-nominerte og destillerte dem ned til de mest interessante nuggets om hver av artistene for å lage en moderne versjon av 90-tallets "Pop Up Video."

Grammy Insights with Watson brukte Watson Discovery, Natural Language Processing (NLP) og Speech to Text teknologier for å analysere den røde løperen lyd og video i sanntid for å identifisere hvilken artist som er på den røde løperen og arten av intervjuet mellom artisten og den vert. IBM hentet fra de millioner av datakildene og viste informasjonskort om artisten i sanntid med relevant informasjon om artisten og samtaleemnet, slik at fans som ser på grammy.com umiddelbart kunne se de interessante informasjonene.

De AI-forbedrede dataene begynte fire timer før TV-serien, på Grammy.com, takket være et samarbeid mellom IBM og Recording Academy. Den siste timen med Grammy Insights var live på CBS.

Høyteknologisk ekstrautstyr med rød teppe med IBM ville ikke vært mulig uten fremskritt i NLP, som er teknologien som gjør at AI kan forstå menneskers språk. Det er hvordan AI-teknologi kan forstå, dechiffrere, oppsummere og kontekstualisere menneskers språk og identifisere overbevisende innsikt.

Og etter hvert som NLP-teknologien utvikler seg, forbedrer AIs evne til å hjelpe mennesker, og i tilfelle av Grammys, en musikkfan-opplevelse mens de ser showet.

Avsløring: The Grammys ble sendt på CBS. ViacomCBS er morselskapet til CBS Interactive, som eier TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com