Råd fra sosiale medier og SEO-ekspert Lisa Weinberger

På 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet var nettsteder av lav kvalitet overalt, malware og virus var vanskelig å unngå, og søkemotorene hadde vanskelig for å fortelle verdifullt innhold fra falske nettsteder. Dermed kom Search Engine Optimization (SEO), der nettstedskapere prøvde å jobbe søkemotorsystemet ved å pakke nettsteder fulle av nøkkelord i en kamp for å komme seg til toppen av søkerangeringene. Denne praksisen gjorde ofte ellers gode nettsteder til vanskelig, motbydelig å lese, hodepinefremkallende søppel som skadet selskapets omdømme og kostet virksomheten.

Det var de med forkjærlighet for språk og god skriving som nektet å lage litterært søppel og i stedet insisterte på at flotte nettsteder ville stige til topps hvis de hadde stort innhold. Så som svar på dette Franken-innholdet begynte mange skapere av nettinnhold det som ble den organiske SEO-bevegelsen. Organisk SEO bruker i utgangspunktet god skriving for å formidle kvalitetsinformasjon som leserne trenger. Nøkkelord brukes naturlig og ikke tvinges inn i innholdet, selv om en viss nøkkelordetetthet hjelper søkemotorene med å vite at nøkkelordet er det innholdet er fokusert på og ikke bare et ord i en setning. Organisk SEO kombinerer kunsten å skrive med vitenskapen om analyse.

Lisa Weinberger var i spissen for den organiske SEO-bevegelsen. Selskapet hennes, PearlyWrites, ansatt dyktige forfattere og trente dem til å forstå nøkkelordets tetthet. Kanskje den vanskeligere delen av jobben var å overbevise klienter om at Franken-innhold ville skade dem i det lange løp. Etter hvert som søkemotorene utviklet seg, så andre internettinnholdsskapere at deres rangering av nettsteder falt. PearlyWrites 'nettsteder beholdt høye søkerangeringer fordi de ikke deltok i dårlig praksis som søkemotorer lærte å straffe.

Jeg er heldig som har vært PearlyWrites-skribent, helt tilbake på dagen da vi kalte det organisk SEO - i dag er det bare beste praksis for SEO. Jeg fanget Lisa med å spørre om SEO og det nye (ish) uttaket, sosiale medier. (Definisjonene av SEO-termer i parentes ble skrevet av meg.)

TechRepublic: Du har vært i SEO lenge - hvordan kom du i gang på feltet? Fotokreditt: Lisa Weinberger Lisa Weinberger: Jeg startet i SEO i 1994 da foreldrene mine la opp et nettsted for deres lokale rengjøringstjeneste, og de trengte å bli funnet i de første søkemotorene som AOL, Netscape og Ask. Derfra fant jeg organisk søk ​​interessant og nærmet meg det som om jeg løste et puslespill. Siden jeg var engelsk forfatter, var det min naturlige tilbøyeligheter å bruke ord for å fange et online publikum, så vel som søkemotorene. Jeg har også opprettet og kjørt kampanjer med betaling per klikk (PPC), men fokuserte alltid på den organiske tilnærmingen. Jeg hadde også mentorer i den tekniske siden av SEO der vi handlet informasjon og ideer. TechRepublic: Hva er de mest interessante og spillendrende utviklingen SEO har gjennomgått? Lisa Weinberger: Kommer fra innholdssiden av SEO, er de mest interessante og spillendrende utviklingen jeg har opplevd det siste året med Google Panda og Penguin-oppdateringene. Det ga meg bekreftelse på at strategien jeg har laget og utført de siste 19 årene - som er å produsere unikt innhold som kan promoteres, tilfredsstille brukerens spørsmål og støtte rangering på stedet - har vært en sterk tilnærming. (Naturlige lenker oppstår når et annet nettsted, blogg eller sosiale medier legger ut lenker til innholdet på et nettsted fordi personen som oppretter koblingen mener det koblede innholdet er verdt og relevant for emnet.) TechRepublic: Hvilke råd har du for de som integrerer SEO med sosiale medier? Lisa Weinberger: Min tilnærming har alltid vært å innlemme innhold mens jeg holder SEO og sosialt i tankene. Mitt råd er å bestemme deg for en målperson (problem, oppgave eller mål) og undersøke hva som er trender innen nisjesamfunnene dine på de sosiale nettverkene og begynne med å lage innhold som svarer på spørringen. Gjør deretter en konkurranseanalyse i Google for å se hvilke andre nettsteder som rangerer og analyser konkurrentens side før du utvikler noe av ditt eget innhold. Dette vil tillate deg å bestemme hvilke innholdstyper som kan bringe autoritetslinker til stykket ditt, samt fokusere på delbarhet siden en betydelig del av søkealgoritmen er sentrert om sosiale medier og engasjement.

(Autoritetslenker er naturlige lenker til nettstedet ditt fra høyt rangerte, autoritative nettsteder. For eksempel er TechRepublic anerkjent som et autoritetsnettsted av søkemotorene, delvis fordi det eies av CBS Interactive og delvis fordi det har gitt kvalitetsinnhold for så lenge at det har oppnådd rangeringen som autoritetsnettsted. Så en kobling fra TechRepublic til nettstedet ditt er en autoritetslink. Autoritetskoblinger tillegges mer vekt i algoritmer for søkemotorer enn andre naturlige lenker.)

TechRepublic: Hva er de viktigste analysene å spore og hvorfor? Lisa Weinberger: Sporing av sidevisninger, trafikk, engasjement og konverteringer skaper et bilde av hvor godt mottatt og effektivt innholdet er. TechRepublic: Hva er dine favorittanalyseverktøy? Lisa Weinberger: Google Analytics, Omniture, Raven, Track Social TechRepublic: Hva er dine favoritt SEO-verktøy? Lisa Weinberger: Omniture og noen egenskapte verktøy som gir den målrettede informasjonen jeg trenger for å lage strategier. TechRepublic: Hva er dine favorittverktøy for sosiale medier? Lisa Weinberger: HootSuite, Track Social, Raven Tools TechRepublic: Bør SEO og sosiale medier alltid gjøres i egen regi? Når er det på tide å ansette et byrå? Lisa Weinberger: Å jobbe både som et eksternt firma og som en intern ressurs. Jeg føler at det avhenger av din situasjon, bedrift og budsjett. Jeg føler også de to kan samarbeide hvis begge parter vet hva de har ansvar for gjennom opprettelsen av samstrategisering. TechRepublic: Hvilke råd har du til arbeidere som akkurat begynner i SEO og sosiale medier? Lisa Weinberger: Mitt råd er å lese og følge veteranene i SEO og sosiale medier (som Annie Cushing eller Avinash Kaushik), finne en mentor, stille spørsmål og lære ved å gjøre. Å sette opp et grunnleggende WordPress-nettsted vil tillate deg å lære praktisk på tingene som fungerer og tilnærmingene som ikke fungerer. TechRepublic: SEO og sosiale medier er innholdsmarkedsføring. Hva er rådene dine om forfatterskap og autoritet? Lisa Weinberger: Glad for at du spurte. Jeg satte et panel til SMX East og ble valgt å snakke om nettopp dette emnet på SMX Øst og Vest det siste året. Forfatterskap er et must hvis du er en utgiver av innholdet. Mellom Google som måler rangeringer ved å være en autoritetskilde, vil du opprette en forfatterside for deg selv som individ. Hvis du er en bedrift, vil du opprette en bedriftsside for nettstedet ditt og bekrefte det på Google. Begge gir visuelle signaler for brukeren som søker når et bilde eller logo vises i søkeresultatene. (Forfatterskap er i hovedsak koblingen av online innhold til personen som opprettet det. Vi vil dekke beste praksis for forfatterskap i en fremtidig artikkel.) TechRepublic: Hvor ser du fremtiden for SEO og sosiale medier? Lisa Weinberger: SEO og sosiale medier går ingen vei. Bedrifter er online, folk vil forske på nettet før de kjøper noe, og vi er alle stadig mer mobile, så digital markedsføring vil bare øke i vekst. Med den umiddelbare responsen gjennom sosiale, er det her kundeservice er på vei for å opprettholde et sterkt omdømme og for å redusere enhver potensiell krisesituasjon som kan oppstå.

Mulighetene og flere måter å annonsere og markedsføre på nettet vil øke. Å finne verktøy som måler spesifikke beregninger, som kan skape nye forretningsmetoder for inntekt for betalt søk og sosiale, vil også øke.

TechRepublic: Hva er de beste ressursene for arbeidere som er nye i søk og analyse av sosiale medier for å lære raskt? Lisa Weinberger: De beste ressursene er å lese nettsteder som Search Engine Land, Marketing Land og Mashable til å begynne med og gi deg en base av SEO. Følg veteranene på de sosiale nettverkene og hold deg oppdatert om de siste nyhetene. Og husk å stille spørsmål!

Takk til Lisa for at hun tok seg tid til hennes travle timeplan for dette intervjuet.

Mer om Lisa Weinberger

Lisa er eier av PearlyWrites og direktør for innholdsfremming | SEO for Bankrate, Inc. Hun er også en ekspert på sosial og innholdsstrategi og en mentor for unge voksne som er interessert i å bygge sine online virksomheter. Lisa har konsultert med PBS / Annenberg Media, Laurel Tech, Taishan Sports, 1928 Jewelry, Howard Johnson hotell, McGraw Hill og Wyndham Hotel Group.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com