Avansert nettlesing på Android-nettbrett

For mange brukere fungerer standard surfing fint. Du åpner nettleseren din, og gjør tingene dine. For andre, mer avanserte brukere er ikke standardmetoden for surfing bare nok. Dette gjelder spesielt på et nettbrett, der kraft og effektivitet er i høysetet. Heldigvis har den innebygde Android-nettleseren noen få triks opp ermet for å gjøre strømbrukeren fornøyd. Jeg vil ta opp noen av disse tipsene for kraftbrukere for å gjøre surfingopplevelsen din på Android-nettbrettet så god som mulig.

La oss komme til poenget, skal vi vel?

Rask opp surfingen

Android-nettleseren flasher ut av boksen. Imidlertid er en problemstilling dette når et nettsted har mange aktive Flash-annonser, noe som kan føre til at nettleseren drastisk går tregere. Heldigvis er det en vei rundt det. Bare bytt plugin-modulen fra "Alltid på" til "På forespørsel" ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne nettleseren din
 2. Trykk på menyikonet (øvre høyre hjørne)
 3. Trykk på Innstillinger | Avansert
 4. Trykk på Aktiver plugin-moduler
 5. Velg "On demand" (se figur A )
Figur A

On demand betyr at du bestemmer når en plug-in skal kjøres.
Når denne innstillingen er på plass, må du trykke på en del av et nettsted som krever en plug-in (se figur B ). Figur B

Trykk på pilen for å aktivere plugin-modulen.

Bla alltid som en vanlig nettleser

Noen nettbrettlesere ønsker å sende en User Agent String (UAString), noe som får nettstedet til å gjengis i mobilmodus. Dette er ikke alltid det beste oppsettet for et nettbrett, fordi det har langt mer eiendommer på skjermen enn en smarttelefon. Du kan slå av alt sammen, men du må skjule noen skjulte funksjoner i nettleseren før du kan komme til UAString-innstillingene. Slik gjør du det.

 1. Åpne nettleseren
 2. Angi om: konfigurering i adressefeltet (du vil ikke se at noe skal skje)
 3. Nå trykker du på menyikonet i øverste høyre hjørne og velger Innstillinger
 4. Trykk på den nylig avslørte Debug-menyen (se figur C ) og sørg for at UAString ikke er merket av
Figur C

For å sikre at nettleseren alltid gjengir en side i vanlig modus, må UAString ikke fjernes.

Rask kontroller

Vil du se hva den neste versjonen av nettleseren har å tilby? Fra kategorien Labs-innstillinger kan du aktivere hurtigkontroller. Hurtigkontrollene er en liten navigasjonsmeny som vises når du plasserer tommelen på høyre side av skjermen (se figur D ). Denne menyen lar deg gjøre alt fra et bokmerke til et nettsted, navigere bakover og fremover, legge til en ny fane, lukke en fane, oppdatere en side og åpne Innstillinger-menyen. Figur D

Trykk på tommelen på høyre kant av nettbrettet, og trykk deretter på menyknappen du trenger.

Gjør følgende for å aktivere hurtigkontroller:

 1. Åpne nettleseren
 2. Trykk på menyikonet i øverste høyre hjørne
 3. Trykk på Innstillinger
 4. Trykk på Labs, og aktiver deretter hurtigkontroller

Vær oppmerksom på at når du aktiverer hurtigkontroller, mister du menylinjen, verktøylinjen og slikt. Effektivt vil nettleseren din virke som om den er i fullskjermmodus. Den eneste måten å oppgi en URL på er å åpne hurtigkontrollene og deretter trykke på URL-knappen (ser ut som en klode).

Google Instant

Denne funksjonen kan forårsake overskudd av data, men hvis du ikke er opptatt av det, er det en hendig funksjon å aktivere. Når du skriver Google-søk, viser Google Instant resultater mens du skriver. Slik aktiverer du denne funksjonen:

 1. Åpne nettleseren
 2. Trykk på menyikonet i øverste høyre hjørne
 3. Velg Innstillinger
 4. Trykk på Labs-fanen
 5. Forsikre deg om at Google Instant er aktivert (har en sjekk)
Når du skriver i Google-søkefeltet, vil resultatene fylle en rullegardin når du skriver (se figur E ). Figur E

Skriv inn navnet mitt, så begynner du å se resultater med en gang.

Du har nå mer avanserte innstillinger og alternativer for Android-nettleseren din. Nettleseropplevelsen på Android-nettbrettet trenger ikke føles som om du fremdeles jobber på en smarttelefon. I stedet skal du kunne glede deg over en fullblåst nettleser på den raskere, større maskinvaren. Har du noen avanserte Android-nettlesertips du kan dele? Del i så fall i kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com