Oppnå nyttårsmålene dine ved å bruke Asana

Det nye året er alltid forbundet med refleksjon, fornyelse og en forpliktelse til å endre livsstilen din og oppnå nye mål. Innen 20. januar har de fleste av disse målene gitt etter for den daglige rutinen for arbeid, familie og venner. Målplanlegging er egnet til å mislykkes hvis målet ikke støttes med taktiske skritt for å nå målet. Jeg vil kanskje miste 20 kilo eller lære å spille gitar, men med mindre jeg har virkelige handlinger for å støtte målet, kan jeg kanskje også kjøpe et par jeans med større midje og avmelde fra magasinet Guitar World .

For prosjektledere er det ikke noe nytt å justere mål med handlingsplaner; hvert år setter vi mål og mål, setter i gang prosjekter og utvikler detaljerte oppgaver. Til tross for bruken av prosjektplaner, er det ikke sannsynlig at jeg lager en vekttapplan eller utvikler en repetisjonsplan i Microsoft Project. For de personlige målene liker jeg å bruke en oppgavelistetilnærming som jeg kan sjekke av når jeg gjør fremgang til sluttmålet.

Asana er en gratis og enkel måte å integrere litt prosjektledelse i din personlige og profesjonelle målsetting. Asana er en utrolig rask, nettbasert oppgaveliste som lar deg lage og prioritere oppgaver og samarbeide med kolleger. Jeg har tidligere skrevet om Asana i TechRepublic-innlegget, Free project samarbeidverktøy som rocker, så jeg vil bare fremheve hvordan du kan bruke verktøyet for å oppnå dine personlige og profesjonelle mål.

Figur A viser et utvalg av målsettinger for å forbedre helse, lære gitar og utvide det profesjonelle nettverket. Under hver måloverskrift er spesifikke oppgaver som må fullføres for å oppnå målet. Det er ikke tilrådelig å legge inn oppgaver som ikke er spesielt handlingsdyktige, for eksempel "Tren mer" eller "Spis bedre". Ved å identifisere spesifikke oppgaver, for eksempel "Registrer deg for Tae Kwon Do" eller "Pakkelunsj 4 dager per uke", bygger du en bedre handlingsplan for å nå målet. Figur A

Eksempel på mål og handlinger (Klikk på bildet for å forstørre.)
I løpet av de første minuttene av å jobbe med Asana, vil du finne at det å legge inn oppgaver mot hvert mål er så enkelt som å legge dem inn i et tekstbehandlingsprogram eller regneark. Jeg opprettet mål som overskrift ved å gå inn i et kolon (:) etter hver oppgave. Underoppgavene vises under hver oppgaveoverskrift. Hver oppgave kan ha enda mer detaljert informasjon med forfallsdato, notater, kommentarer og tildelte teammedlemmer ( figur B ). Figur B

Oppgavedetalj (Klikk på bildet for å forstørre.)

Asana har en nyttig prioritetsfunksjon som lar deg spesifisere om du skal jobbe med oppgaven i dag, kommende eller senere. Hver dag kan du velge mellom de spesifikke oppgavene og tildele riktig prioritering. Asana filtrerer oppgavene automatisk, slik at oppgavene du ønsker å jobbe med i dag vises først på oppgavelisten. Hvert mål eller oppgave kan tildeles en forfallsdato. Asana vil sende deg en e-postpåminnelse som identifiserer eventuelle sene oppgaver eller spesifikke oppgaver som i dag. Jeg synes påminnelsene er nyttige fordi det er enkelt å prioritere en oppgave som for eksempel forrige uke skyldtes dagens oppgaveliste.

Målsetting i Asana er ikke begrenset til den enkelte; faktisk ville mange organisasjoner og klubber tjent på å bruke prosjektsamarbeidverktøyet. For eksempel kan organisasjoner lage mål, tildele oppgaver til hvert prosjektmedlem og overvåke fremdriften mot målene. I stedet for å administrere oppgaver og mål i e-post, organiserer Asana all kommunikasjonen til ett verktøy som alle kan få tilgang til.

Den største fordelen ved å bruke Asana til målplanlegging og oppnåelse er hvor enkelt det er å integrere dine personlige og profesjonelle oppgavelister i en sjekkliste. Hvis du noen gang har renset skrivebordet ditt og funnet mål fra fem år siden, kan det være lurt å vurdere å bytte til Asana. Den samme oppgavelisten kan nås fra en nettleser eller Asanas gratis iPhone- eller Android-applikasjon.

John Lennon skrev "Livet er det som skjer med deg mens du er opptatt med å lage andre planer." Med Asana kan du planlegge og oppnå mål mens livet skjer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com