Få tilgang til databaseprosjekter i iOS med FileMaker Go

Nylig har jeg eksperimentert med FileMaker 11 Professional, og hvordan organisasjoner kan bruke denne databaseplattformen til å lage nettverksklare prosjekter som fungerer bedre enn deres desktop-kolleger. FileMaker lager også en versjon for iOS (i tillegg til Windows og Mac), så jeg bestemte meg for å ta en titt på denne mobile løsningen som heter FileMaker Go. I dette innlegget vil jeg bruke Research Notes FileMaker startløsning som grunnlag for alle eksempler.

optimalisering

Et prosjekt i FileMaker kan eksporteres med optimaliserte innstillinger for FileMaker Go-applikasjonen, noe som gjør det hjemmehørende på iPad-, iPhone- eller iPod touch-enhetene. Å gjøre dette gir ikke bare tilgang til et prosjekt mens du er på farten, men får også frem litt ekstra funksjonalitet for løsningen.

FileMaker Go bringer databaseprosjektene dine til det bærbare formatet på iOS-enhetene dine uten ekstra programmering. For å gjøre Research Notes-databasen klar for FileMaker Go lagret jeg en kopi av filen i Dropbox-mappen. Når jeg blar gjennom Dropbox-applikasjonen på iPad, trengte jeg å fortelle den om å åpne filen med FileMaker Go, men det er det.

Andre måter å få filer flyttet på inkluderer:

 • Synkroniser gjennom iTunes: Koble iPad-en til Mac-en og overfør filen via USB.
 • Få tilgang til filer som serveres på server: Hvis FileMaker-databasen bor på en server, enten i ditt lokale miljø eller på Internett der du får tilgang til dem, kan FileMaker Go koble seg til adressen til serveren og åpne filen derfra direkte.
 • Send e-post til filen: FileMaker-filene kan også sendes til andre som kan åpne disse vedleggene på iOS-enheten du ønsker.

Hvordan ser det ut?

Utrolig nok er databasefilene som åpnes i FileMaker Go slett ikke versiserte versjoner av datamaskinens kolleger. Filer er optimalisert for FileMaker Go når den åpnes, og som et resultat ser databaseapplikasjonen du ser ut som den ble opprettet for iOS-plattformen.

Figur A

Forskningsnotater i FileMaker Go

Driften av prosjektet er identisk med originalen; Du kan legge til poster ved å banke på et felt og legge inn data etter behov. Hvis filen ble konfigurert for automatisk lagring av poster, vil elementene som er lagret i filen på FileMaker Go også lagres på den måten.

Å ikke måtte bestemme hva som er hva mellom enheter er et stort pluss for meg når jeg bruker disse produktene.

Hvorfor iOS-plattformen?

Inntil jeg så på FileMaker Go og så hvor fint grensesnittet ser ut med en database lastet inn, var jeg ikke sikker på at jeg ville ønske å få tilgang til databasene mine på et nettbrett, mye mindre min telefon, men jeg så noen av mulighetene til iOS-applikasjonene og det opprinnelige utseendet til databasen ombestemte meg. Det er mange måter en enkel databaseplattform kan bli enda mer nyttig hvis den ble lastet på noe som en iPad. Noen av disse inkluderer:

 • Tar notater i feltet
 • Tar lager av lageret ditt
 • Innspilling av ideer på flukt

Denne listen er absolutt ikke allomfattende, men FileMaker har en større liste tilgjengelig her for å gi deg noen flere ideer: http://www.filemaker.com/products/filemaker-go/tasks.html

En av favorittideene mine sentrerer ikke spesielt om en løsning, men med en type informasjon som kan samles innenfor en løsning. Signaturfangst er mulig i FileMaker Go. Hvis filen er på en lokal server, kan andre se en tatt signatur i løsningen på nettverket.

Figur B

Sign av X

Signaturene er hjemmehørende i FileMaker Go og oppbevares i containerobjekter i FileMaker. For å fange en signatur i applikasjonen, bare finn et containerfelt i posten og trykk på, og velg deretter alternativet for signatur.

Når signeringen er fullført, trykk på Godta-knappen for å lagre signaturen.

Merk: Vanligvis kan et containerfelt settes opp og merkes for signaturer, men alle containerfelt som er tilgjengelige i FileMaker Go, vil ha en signatur.

I min egen organisasjon fikk dette hjulene til å snurre rundt et problem vi for øyeblikket har med signaturfangst. At denne løsningen vil kreve en iPad eller annen iOS-enhet, men hvis den fungerer for å få en signatur til et skjema før den skrives ut, kan besparelsene der raskt betale for maskinvaren og programvaren som trengs for å trekke den av.

Andre funksjoner

I tillegg til at du er på farten, er det andre funksjoner som også kommer over til Go-løsningen. Noen av de store inkluderer:

 • Skrive ut til en skriver og til en PDF
 • Lagre og send lar deg sende dokumenter, rapporter eller hele filer til andre brukere via e-post
 • Funksjonen Finn / søk som er tilgjengelig i FileMaker Pro, er også tilgjengelig i FileMaker Go, noe som kan gjøre det enkelt å finne fremføringsposter.

Andre inkluderte ting som webvisningsprogrammer, som lar websider lastes inn rett inne i FileMaker, fungerer også i FileMaker Go. Alt i alt skal databasen som ble åpnet i FileMaker Go fungere akkurat som den gjorde da den ble opprettet i FileMaker Pro.

Får hjelp

Hjelpdokumentasjonen som følger med FileMaker Go-appen er ganske fantastisk. Det er definitivt bedre enn jeg trodde det kan være, siden det er mindre plass tilgjengelig på en bærbar enhet. Da jeg jobbet med dette innlegget, kunne jeg raskt finne ting i hjelpedokumentasjonen som fulgte med applikasjonen.

Bruke skript

FileMaker Pro for datamaskinen støtter mange skriptmuligheter, som kan automatisere en prosess eller prosjekt. FileMaker Go støtter mange av disse samme skriptene, men ikke alle av dem. Å prøve å bruke skript som inneholder elementer som ikke støttes, kan føre til uvennlige resultater. Sørg for å sjekke skript og besøk FileMaker-forumene for informasjon om hvilke elementer som fungerer og hvilke som ikke vil.

Priser

FileMaker Go kommer i to varianter, for iPad og til iPhone / iPod touch. Hver applikasjon selges separat og er bundet til den vanlige Apple-lisensavtalen. Ingen prøveversjoner er tilgjengelige for apper som er kjøpt fra App store.

 • iPad - 39, 99 dollar
 • iPhone - 19.99 dollar

Opprinnelig trodde jeg at kostnadene for disse applikasjonene kan være uoverkommelige, men portabilitet og bekvemmeligheten ved å kunne samle inn og legge inn data i feltet gjør at prisen på applikasjonene virker mer utholdelig. Sammen med lisenser og prisnivå (er) på FileMaker Pro og Server kan dette virkelig endre måten noen organisasjoner samler inn og får tilgang til informasjon på.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com