Absolute Software, en enkel MDM-løsning for din organisasjon

Det er mange MDM-løsninger på markedet, og det kan være en vanskelig oppgave å velge en. Jeg tok kontakt og møtte flere leverandører før jeg foreslo en løsning for administrasjonsstyret for organisasjonen min. Absolute Software er MDM-løsningen som vi valgte, og som jeg for øyeblikket bruker på arbeidsplassen min. Selv om jeg bruker denne programvaren, ble det ikke gitt noen ekstra insentiver til å skrive denne artikkelen, bortsett fra min egen personlige læring og forskning.

La oss se nærmere på Absolute Software.

Absolutt programvare

Før jeg begynner med detaljene i Absolute Software og bruken av det, vil jeg dele erfaringene jeg hadde med dette selskapet og noen refleksjoner rundt arbeidet med dem. For det første var dette selskapet enkelt å henvende seg til og kommunisere med. Uansett hvor mange utrettelige spørsmål og forskjellige scenarier jeg kastet vei, ville de svare ganske raskt, selv om det bare var for å erkjenne e-posten min og gi beskjed når de ville ha et svar. Det var flere andre salgsrepresentanter fra andre leverandører som ikke ville svare på nesten en uke. I løpet av den tiden ville jeg ikke engang vite om kontakten hadde mottatt e-posten min.

Salgsteamet på Absolute presset meg heller ikke til å kjøpe noe, fordi de lot produktet sitt tale for seg selv. De tillot meg å bruke demoen i en periode, mens jeg fulgte opp med meg og lot meg kontakte teknisk supportavdeling med tekniske spørsmål jeg hadde, i stedet for å prøve å tvinge meg til en støttekontrakt. Selv etter å ha kjøpt produktet, tok de seg fortsatt tid til å svare på spørsmålene mine, akkurat som jeg hadde da jeg forhåndsviste produktet. Totalt sett ser det ut til at dette selskapet har et sterkt ønske om å ta vare på kundene sine, noe som var en forfriskende tilnærming.

Produktet

Absolute Manage tilbyr to metoder for å bruke programvaren deres, og dette er flott når du vurderer behovene til småbedrifter kontra bedriftsbrukere. Den første modellen, som er den vanligste blant tredjeparts MDM-leverandører, er en Software as a Service (SaaS) eller Mobile as a Service (MaaS) -modell. De leverer serverne og tar seg av sikkerhetskopiering og oppetidskontrakter som mange små bedrifter ikke har ressurser til. IT-administratoren kan få tilgang til organisasjonens informasjon fra en nettportal, i tillegg til å tildele brukere begrensende tilgjengelighetsgrader for styringsformål.

For SMB-er som ikke har en stor IT-infrastruktur i sin organisasjon, er denne modellen ekstremt gunstig, spesielt når du tar hensyn til sikkerhetskopiene, kompliserte oppsett og krevde oppetid som ellers ville være nødvendig. Imidlertid kan noen organisasjoner allerede ha disse ressursene eller ha retningslinjer for hvordan data styres i organisasjonen.

Heldigvis tilbyr Absolute også et frittstående serverprogram som kan installeres og konfigureres på dine egne servere. Du kan nå administrere organisasjonens mobile data og sikkerhet innenfor ditt eget anlegg og i henhold til dine egne regler. Den enda bedre nyheten er at denne programvaren er en dobbel plattform, slik at du kan installere den på Windows Server eller Mac OS X Server. Etter min erfaring er dette definitivt et av de mer fleksible verktøyene som er tilgjengelige.

Installasjon

Absolute Software tilbyr også installasjonstjenester. Jeg anbefaler å bruke den hvis du ikke vil bruke mye tid på å sette den opp. For organisasjoner med et stramt budsjett, må du sørge for at du har noen som er ganske teknisk kyndige og komfortable med å signere sertifikater. Programvaren leveres pakket med sin egen forhåndskonfigurerte lighttp-webserver. Du må håndtere dine egne porter og slikt, men installasjonen var enkel nok.

Det vanskeligste jeg hadde var med Apple. Jeg hadde meldt meg på denne MDM-løsningen da det fortsatt var nødvendig med en Apple Enterprise Developer-konto for å opprette et signert applikasjonssertifikat. Jeg jobber på et universitet, og vi har vår egen autorisasjon for rotsertifikat. Dessverre anerkjente Apple ikke denne sertifikatmyndigheten, så når det var på tide å legge MDM-profilen på enhetene med sertifikatet på plass, ville ikke enhetene kjenne dem igjen. Etter å ha signert noen ekstra parametere, klarte jeg å få det til å fungere.

Absolute Manage tillater to metoder for å logge på serveren: gjennom organisasjonene Active Directory og gjennom din egen webserver. Jeg har brukt begge metodene og synes at begge deler er veldig enkle.

Funksjoner

Absolutes hovedkonsoll er et program som kobler opp til organisasjonens Absolute server, slik at du i det vesentlige kan administrere serveren hvor som helst du har appen installert. Det inkluderer flere funksjoner, for eksempel å sikre enheten, fjerntørke enheten og geografiske tjenester. For å slå på geografiske tjenester, må brukeren først legge inn et passord og deretter legge inn det passordet på den administrerende datamaskinen. Hvis de ikke vil at enheten deres skal spores, kan brukeren ganske enkelt fjerne det privilegiet eller endre passordet.

Mediehåndteringsløsningen er også imponerende. På iOS-enheter kan administratoren sette opp en safe som lagrer medier som trenger ekstra administrasjon eller inneholder sensitiv informasjon. Pengeskapet kan forhindre at media sendes via e-post, skrives ut og til og med får tilgang til i løpet av bestemte tider, i tillegg tillater automatisk sletting fra enheten etter at en viss tid har gått eller en dato er nådd. Dette hjelper enheter å eksistere på infrastrukturen uten sikkerhetsrisikoproblemer eller frykt for å miste sensitive data.

Sammendrag

Bortsett fra det sære oppsettet som tilfeldigvis var mer på Apples slutt, syntes jeg Absolute Software var veldig enkel å bruke og enkel å implementere, og jeg anbefaler det til andre organisasjoner som søker en MDM-løsning. For øyeblikket fyller den nisjen jeg har for min organisasjon, og det er grunnen til at den får en så glødende anmeldelse.

Bruker du en annen løsning for MDM-behovene dine? Del dine erfaringer i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com