81% av amerikanske arbeidere foretrekker organisasjoner med kulturelt mangfold

Hvordan bedrifter kan tiltrekke seg forskjellige kandidater til nett-sikkerhetsjobber På RSA 2019 forklarte Alicia Jessip fra TEKsystems hvorfor det er viktig for sikkerhetsteamene å inkludere kvinner og underrepresenterte minoriteter.

Randstad US ga tirsdag ut en rapport der han understreker viktigheten av kulturelt mangfoldige arbeidsplasser i USA, eller jobber med innvandrere fra utlandet. Flertallet av amerikanske ansatte (81%) sa at de liker å jobbe med mennesker fra forskjellige kulturer, og mer enn to tredjedeler av de ansatte sa at det er bra at arbeidsgiveren deres ansetter utenlandsk talent for å dekke mangel på arbeidskraft, viser rapporten.

IT-lederveiledning for å oppnå mangfold på arbeidsplassen (gratis PDF) (TechRepublic)

Randstads Workmonitor Mobility Index undersøkte ansatte fra Europa, Asia Pacific og Americas, og gjennomførte minst 400 intervjuer per land for å gjenspeile 3. kvartal 2019. Randstad US presenterte svarene fra amerikanske ansatte, og nullet på sine holdninger til kulturelt mangfold på deres arbeidsplasser og arbeid i utlandet.

Emigrasjonsspenning

Ikke bare liker amerikanske ansatte å jobbe med utenlandske ansatte, men de er åpne for å være den utenlandske ansatte. Mer enn halvparten (64%) sa at de ville vurdere å emigrere hvis det ville forbedre karrieren og balansen mellom arbeidsliv og arbeid; 66% sa at de ville emigrere for en høyere lønn; og 58% sa at de ville emigrere for å ha en meningsfull karriere, fant rapporten.

Balanse mellom arbeidsliv, sunne lønninger, anerkjennelse fra høyere ups og en generell følelse av formål er avgjørende for en ansattes lykke, da mangel på disse faktorene resulterer i utbrenthet, rapporterte Scott Matteson fra TechRepublic. Etter at 55% av amerikanske arbeidere har opplevd utbrenthet, ifølge en rapport fra University of Phoenix, er det ingen overraskelse at Randstad-respondentene var villige til å emigrere.

De beste stedene amerikanske respondenter sa at de ville jobbe i utlandet var Storbritannia, Canada og Australia, viser rapporten.

Imidlertid kan utvandring være for ekstreme for noen. Femtiåtte prosent av de spurte sa at de ville være mer villige til å bytte karriere enn å emigrere. Dette følelsen betyr ikke at respondentene ikke er villige til å reise, med 66% av respondentene som angivelig er villige til å reise for en interessant jobb. Omtrent 43% av amerikanske arbeidere sa også at de ønsker å kunne reise internasjonalt for arbeid, ifølge rapporten.

Antallet amerikanske arbeidere som sa at de vil gjøre det samme eller sammenlignbare arbeidet for en annen arbeidsgiver i løpet av de neste seks månedene, økte i 3. kvartal 2019, noe som indikerer en ny oppgang i misnøye med jobben, viser rapporten.

Hvis organisasjoner ønsker å beholde ansatte, må de fremme en positiv bedriftskultur, balanse mellom arbeid og hjemmeliv, fleksibilitet med timer, muligheter for faglig utvikling og et sterkt selskapsoppdrag, rapporterte Tom Meritt fra TechRepublic i Topp 5 ting for å holde ansatte fornøyde.

For mer, sjekk mangfold i teknologi: 5 tips om rekruttering og oppbevaring på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
  • Tekniske konferanser og arrangementer å fange i 2019 (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
  • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
  • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)
Rawpixel, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com