7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer

Bilde: Getty Images / iStockphoto

Bedrifter og forbrukere lever og dør av nettverket. Vi jobber og spiller i en alltid tilkoblet verden og vet at produktivitet og underholdning kan lide når tilkobling er upålitelig. I den anledning har vi hatt våken teknologi som lover å gjøre livene våre bedre.

For det meste har det lyktes, men hva har fremtiden for våre nettverksbehov? La oss dykke inn og se på nettverkspredningene mine for 2020.

Jukseark: Hvordan bli nettverksadministrator (gratis PDF) (TechRepublic)

1. Nettverksautomasjon vil være viktig

Følgende i Kubernetes 'fotspor vil nettverksautomasjon bli et must-have, takket være større avhengighet av edge computing og Internet of Things (IoT). Flere enheter vil leve på skyens kant som krever stadige oppdateringer sendt til sentraliserte datalagre. Den eneste måten å gjøre dette på med hastighet, konsistens og pålitelighet er med automatisering, og flere bedrifter vil stole på det for nettverksmiljøene sine. Dette vil føre til distribusjon av mer komplekse nettverksløsninger uten å avhenge av menneskelig intervensjon for å holde disse nettverkene jevnt.

Flere teknologiske forutsigelser for 2020 (TechRepublic på Flipboard)

2. AI vil utvide til nettverk

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

En del av nettverksautomasjon vil være kunstig intelligens (AI), men AI vil ikke bare drive automatiseringen av nettverksdistribusjon, det vil være nøkkelen til smartere nettverk. AI vil tillate bedrifter å rute trafikk med større intelligens og forutsigbarhet og vil bli avgjørende etter hvert som flere 5G-nettverk rulles ut og kantberegning blir standarden for spredning av IoT-enheter.

3. Wi-Fi 6 vil være mainstream

Wi-Fi 6 - også kjent som AX WiFi eller 802.11ax - er den neste standarden for trådløs teknologi og ble opprettet for å støtte det økende antallet utplasserte enheter med forbedret trafikkruting. Denne nye protokollen debuterte i 2019, og innen utgangen av 2020 vil Wi-Fi 6 være mainstream, og alle mobile enheter vil støtte den.

Møt Wi-Fi 6-rutere som støtter 802.11ax (CNET)

4. 5G vil bli utgitt i alle større byer

5G har hatt en tøff vei til virkeligheten, men 2020 vil se denne nye standarden løsne i alle større byer rundt om i verden og bringe grunnleggende endringer i nettverkstilkoblingen. Med større hastigheter, rekkevidde og fleksibilitet, vil 5G ikke bare gjøre forbrukerne glade, det vil muliggjøre massiv innovasjon innen kanten av databehandling og gi forbedringer med tilkoblingsmulighet til siste mil, Software-Defined Wide Area Networks (SD-WAN), videoovervåkning, nettverkskapasitet og mye mer.

5. Store ryster i nettleserkrigen

Selv om dette gjør meg vondt, vil nettleserkrigen bli vunnet - i det minste midlertidig - av Microsoft Edge. Hvorfor? Microsoft gjorde den smarte tingen og bygde om nettleseren på toppen av åpen kildekode Chromium, som allerede var en velprøvd vare favorisert av mange open source-brukere. Når Microsoft slipper Edge-nettleseren, vil den se en uptick i brukerbasen, takket være en opprinnelig Linux-versjon; Imidlertid vil denne seieren være kortvarig, ettersom konkurransen vil klage for å gjenvinne topplasseringen.

Jeg ser også etter den alternative nettleseren Vivaldi for å vokse i popularitet, takket være økte sikkerhetstiltak og en uovertruffen hastighet og pålitelighet.

Nettleserkrigen vil være mer oppvarmet enn vi noen gang har sett, og brukere vil ha fordel fordi de store nettleserne vil ha forbedret seg i alle kategorier.

Microsoft gjør seg klar til å rulle ut den nye Edge til Windows 10 via Windows Update (ZDNet)

6. Returneringen av desktop-programvaresuiten

Kall meg gammeldags, men jeg lengter etter tilbakekomsten av desktop groupware-pakken. I denne verdenen der skyen regjerer, er det lite rom for klientbaserte verktøy, men jeg spår at vi vil se et massivt skybasert datainnbrudd i motsetning til noe som noen gang har vært vitne til. Dette vil føre til at forbrukere og bedrifter (i det minste midlertidig) vender seg bort fra nettbaserte gruppeverktøy til fordel for desktop-iterasjoner. På hælene til et slikt brudd vil de fleste e-postleverandører kreve utfordrende passord og tofaktorautentisering (2FA) eller multifaktorautentisering (MFA), som vil bli rullet inn i den nye avlingen av utgivelser for gruppevarepakker.

Serverløs databehandling: En guide for IT-ledere (TechRepublic Premium)

7. Edge as a Service tar sentrum

Teknologi elsker sine akronymer, og en som vil få sin tid i søkelyset er EaaS (Edge as a Service). Med denne teknologien vil kantnoder og enheter gå videre fra å bygge bro mellom sentraliserte nettverk og prosessering og overføring av data til samhandling med publikum på et nivå av effektivitet og pålitelighet som aldri er sett.

For eksempel har du kantenheter som er distribuert i stor trafikk, urbane områder der datainnsamling og sikkerhet er avgjørende. I stedet for at brukere er avhengige av usikre og periodiske nettverk for å betale for eller logge på tjenester, kan de distribuerte kantenhetene samle inn og bekrefte disse dataene i sanntid og sende dem av når tilkoblingen blir mer pålitelig. Edge-enheter blir formidlingstjenesten mellom bruker og nettverk. Vi vil se slik teknologi distribuert flere steder og på mer unike måter.

Fra sky til kant: Den neste IT-transformasjonen (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Hva er dine nettverksforutsigelser?

Mange av spådommene mine stammer fra erfaring og endringer og nyvinninger jeg ønsker å se. Selv om ingen av disse spådommene går i oppfyllelse, kan vi håpe at teknologien vil fortsette å tjene oss med større sikkerhet og pålitelighet.

Del nettverksrelaterte spådommer for 2020 i kommentarfeltet.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com