De 6 kuleste teknologiske nyvinningene som ble brukt på FIFA-VM 2018

Video: Hvordan IBM og Visas nye tjeneste vil gi betaling per bruk til IoT IBM vil tilby tilgang til Visa Token Service via sin Watson IoT-plattform, slik at internett-tilkoblede enheter kan støtte sikre betalinger.

Enten du kaller det fotball eller fotball, spenningen og spenningen til verdensmesterskapet forener fans over hele verden. Og i år er teknologien i spillet ved FIFA-VM 2018 nesten like overveldende som utøverne selv.

Teknologi kan skape kontrovers i en idrett som allerede er lastet med lidenskapelige fans, og i år er en ny videoassistentdommer blant de mest elskede og hatede av den nye teknologien.

"En av fordelene med teknologi ved disse store eller globale begivenhetene er at den kan introdusere ideer eller innovasjon som ellers kan gå glipp av sesongens ligaer. Budsjettene for globale begivenheter er store og innsatsen er enda høyere, " sa Mike Guiffre, senior vice president for SuiteHop.

Med det i bakhodet er her seks teknologiske fremskritt som gjør en forskjell på verdensmesterskapet i 2018.

1. Adidas Official Match Soccer Ball

Adidas Mechta Official Match Ball.

Bilde: Adidas

Adidas har laget den offisielle fotballen for verdensmesterskapet siden 1970. I år, i et nikk til Brazuca Official Match Ball i 2014, har det skapt Adidas Telstar Mechta for knockout-rundene i turneringen. Telstar 18 ble brukt i verdensmesterskapet tidligere.

Telstar 18 er en reimagining av den første Adidas FIFA World Cup Official Match Ball, som ble brukt på 1970-turneringen i Mexico.

Både Telstar 18 og Mechta inneholder innebygde NFC-brikker for å kommunisere med smarttelefoner.

2. Elektroniske ytelses- og sporingssystemer (EPTS)

The Electronic Performance and Tracking Systems er et nettbrettbasert system der hvert team kan dele informasjon med sine trenere i sanntid. Spillerstatistikk og videoopptak er tilgjengelig. Hvert team har tre nettbrett. Den ene er for en analytiker på tribunen, en annen for en analytiker på benken, og en tredje for det medisinske teamet. Optiske sporingskameraer brukes til å overvåke spillerne og ballen og gi tilbakemelding. Det fungerer med kamerabaserte systemer og bærbar teknologi.

3. Video Assistant Referee (VAR)

Dette er det første året verdensmesterskapet har brukt en ny type videoteknologi, kalt Video Assistant Referee, for å hjelpe til med å fungere. Tanken er at den fanger feil som ikke ble fanget tidligere. VAR-teamet støtter dommerne fra et sentralisert videooperasjonsrom ved det internasjonale kringkastingssenteret i Moskva, ifølge en FIFA-video.

Én videoassistentdommer, tre assistenter og fire replayoperatører utgjør gruppen, som har tilgang til alle 33 kamerafeeder som dekker kampene, pluss eksklusiv tilgang til to spesielle offside-kameraer. To kameraer er slått på refsene selv, så beslutningsprosessen deres vil være offentlig, ifølge CNET.

Teknologien brukes bare i situasjoner der en samtale kan ha endret resultatet av en kamp. Hvis det er gjort en "tydelig og åpenbar feil", kommuniserer teamet med dommerne på banen og de kan når som helst stoppe spillet for å konsultere VAR-laget.

4. 4K Ultra High Definition Video og VR

Dette er året for 4K Ultra High Definition-teknologi på verdensmesterskapet. Det var 4K-forsøk på verdensmesterskapet i Brasil i 2014, men dette er første gang det har vært utbredt og tilgjengelig for seere med kompatible TV-er.

I Storbritannia har kampene imidlertid bare vært tilgjengelig online via BBC iPlayer. BBC har også en virtual reality-feed som fansen får tilgang til gjennom BBC Sport VR-appen.

"Mest bemerkelsesverdig, med alle 64 kamper produsert i UHD, har 4K og HDR tatt et stort sprang fremover, med kringkastere over hele verden, inkludert BBC, DirecTV, Sky Deutschland, Swisscom og BeIn som viser kamper i 4K via kabel, satellitt og IPTV, "sa George Bevir, redaktør for IBC365.

"AI, via IBMs Watson, har blitt brukt til å behandle forespørsler om opptak, og det har vært mer dedikert innhold for sosiale medier enn noen gang før. Og det er bemerkelsesverdig at virtual reality og 360-graders innhold er omfavnet av FIFA. Det ser ut til å være en rimelig sunn appetitt på å oppleve altoppslukende innhold. Midtveis i konkurransen kunngjorde BBC at BBC Sport VR - FIFA World Cup Russland 2018-appen hennes hadde blitt lastet ned totalt 325 000 ganger, "sa Bevir.

Bevir sa at selv om ingen forventer at VR skal erstatte vanlig visning, gir det kringkastere og annonsører muligheten til å lage tilleggsinnhold for store arrangementer som de vet vil tiltrekke store publikum.

5. Mållinjeteknologi (GLT)

Å finne ut om det er et mål eller en nesten-glipp er en viktig del av en dommerjobb. Målteknologi debuterte i verdensmesterskapet i 2014 i Brasil, og det er fremdeles en viktig del av teknologien som brukes i år i Russland. Med GLT tar 14 kameraer opptil 500 bilder per sekund og sender bildet til et bildebehandlingssystem. 3D-koordinatene til ballen overvåkes, og når hele ballen krysser målstreken, fanger kameraet den og sender et signal til dommerens klokke.

GoalControl leverer igjen teknologien, som i Brasil.

6. Kontaktløs betaling

Kontaktløs betaling er ikke helt ny, men det er verdt å nevne på grunn av den overveldende bruken av den på verdensmesterskapet. Visa, den offisielle betalingstjenestepartneren til FIFA, analyserte utgiftene i FIFA verdensmesterskap i Russland i 2018 fra åpningskampen 14. juni til semifinale 11. juli.

"Kontaktløse betalinger har spilt en enorm rolle for oss i Russland på FIFA verdensmesterskap, " sa Chris Curtin, sjef merkevare og innovasjonsmarkedsføringsansvarlig i Visa. "I løpet av turneringens åpningsdager var mer enn halvparten av utbetalingene på stadion kontaktløse, noe som viste at fansen virkelig stolte på den innovative teknologien."

Over hele verden er 20% av ansikt til ansikt Visa-transaksjoner kontaktløse. "Vi visste at fansen som deltok på FIFA verdensmesterskap - en virkelig global begivenhet - skulle være kjent med teknologien og forvente at innbetalinger på stadion skulle være raske og sømløse. Vi jobbet for å utstyre de 12 stadionene rundt i Russland med den nyeste betalingsteknologien, og sørget for at fansen kunne utnytte hastigheten og enkelheten til kontaktløse betalinger for å bruke mindre tid på linjer rundt stadion og mer tid fokusert på handlingen på banen, "sa Curtin.

VM er det ideelle stedet for å prøve ut nye teknologier.

"FIFA verdensmesterskap fortsetter å gjøre store teknologiske fremskritt, fra forbedringer som direkte påvirker spillet på banen, til forbedringer for fans på stadion - som oppdateringene til betalingssystemene som Visa ga. Fra et teknologisk perspektiv, hos Visa vi se på FIFA verdensmesterskap som et sted å teste nye initiativer, og for å gi fansen nye måter å betale ved å bruke produkter som betalingsband og ringer, "sa Curtin.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også:

  • Slik strømmer du verdensmesterskapet 2018 på nettet (ZDNet)
  • Hvordan se FIFA verdensmesterskap 2018 på Android eller iPhone (Download.com)
  • VM i reiseplanene dine? USA advarer mot russiske hackere (CNET)
  • Hvordan massive hendelser som Super Bowl og OL avverger ondsinnede cyberattacks (TechRepublic)
  • FIFA kommer til å avvise helvete fra verdensmesterskapet i år (CNET)
  • VM 2018: De tekniske sikkerhetsutfordringene rundt det store arrangementet (ZDNet)
Bilde: CBS Sports

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com