5G vil gi smarte byer liv på uventede måter

5G vil bringe smarte byer til live på uventede måter 5G har potensial til å hjelpe byer med å forbedre innbyggerengasjementet og bygge et intelligent byøkosystem rundt tjenester, atmosfære, bærekraft, inkludering og rettferdighet.

5G har vært et hett tema i mange år, men 2020 vil være året vi begynner å se 5G komme til forbrukerenheter i omfang og bli en styrke for digital transformasjon i bedriften. Disse neste generasjons mobilnettverk vil presse utviklingen av teknologier som autonome kjøretøy, IoT, edge computing, dataanalyse og smarte byer. Jeg snakket med Bettina Tratz-Ryan, VP Analyst med Gartner, om hvordan 5G vil påvirke smart byteknologi og endre hvordan byer engasjerer seg med innbyggere og besøkende. Følgende er et redigert utskrift av samtalen vår.

Bill Detwiler: Bettina, før vi begynner å snakke om 5G og smarte byer, gi meg en definisjon av begrepet "smarte byer."

Bettina Tratz-Ryan: Og dette er et veldig, veldig viktig spørsmål fordi smart by i essensen virkelig betyr en mye mer teknologi- og datadrevet definisjon på en måte som lokale myndigheter eller bydeler har implementert smart trafikkbelysning eller smart teknologi . Men hvis du ser på smarte byer i dag, ønsker mange av de smarte bylederne i dag å skape et miljø som faktisk engasjerer seg med innbyggere, med et større økosystem rundt tjenester, atmosfære, bærekraft, til og med inkludering og rettferdighet. Den smarte bydefinisjonen av i dag for mange byer går utover teknologi og omfatter serviceopplevelsen, og det blir viktig når vi snakker om 5G.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Bill Detwiler: En av tingene med 5G er at den forhåpentligvis gir høyere båndbredde. Det gir en større tilkobling for å bygge videre på ... å kunne samle inn mer data og kunne gjøre mer dataanalyse. Hvordan ser du 5G påvirke smarte byer generelt på kort sikt, tenk på ett til tre år, om i det hele tatt?

Bettina Tratz-Ryan: Ja. Gitt at vi ser på den smarte byopplevelsen fra måten vi som brukere, innbyggere, bransjer faktisk opplever miljøet vårt, 5G fra en båndbredde, fra et prosesseringsperspektiv blir viktig når det er mye data og analyse som vi trenger å behandle og overføring på opplevelsesnivå. Men hvis du ser i dag, mange tjenester, parkeringsmaskiner, lysanlegg, trenger de ikke den høye båndbredden. De kan trenge det i fremtiden når vi har autonome systemer på biler, sensorer som kobles til tilkoblede biler og smarte bygninger. Men akkurat nå, vil jeg si ganske ærlig i løpet av de neste ett til tre årene, vil du være hardt presset for å finne en god servicemodell som faktisk vil kreve 5G.

Bill Detwiler: Hva med utover den tre års tidsrammen. Hva er teknologiene som byene ser på som virkelig vil dra nytte av den høyere båndbredden du får med en teknologi som 5G?

Bettina Tratz-Ryan: Det er en interessant trend som vi ser utvikle, og når du ser på smart by, har vi faktisk fått det, og jeg liker å kalle det også intelligent byøkosystem. Vi begynte å se på ikke bare statlig engasjement med innbyggere, men også alle interessenter i privat sektor som kjøretøyprodusentene, eiendomsutviklingen, byggefirmaene, livsstils- og fritidsbedriftene, turisme.

Hvis du begynner å koble til en smarttelefon, strømmer og opplever alle disse dataene når du ser etter en semi-autonom bil for å se etter riktig parkering, i nærheten av museet, for en eldre person som ikke snakker språket, så du ser hvordan den behandlingen kommer sammen, så kan 5G like godt være et veldig godt sted å faktisk la den teknologien og den prosessen bruke en veldig god serviceopplevelse for den eldre personen.

Vi har byer som fra et stedsperspektiv i smarte gater eller smarte distrikter begynner å utvikle strategier til et smart innlegg, for eksempel der du har flere sensorer for sikkerhet, bærekraft, luftkvalitet, men da også publikumshåndtering, parkering, avfallshåndtering og så videre. Hvis du kobler dette sammen og du oppretter en plassering "bøtte", vil du faktisk ha kravet til høy båndbredde og kanskje den mest moderne databehandlingen. Og byer som Toronto med Google Sidewalk Labs eller i London med Datastore, dette er byer som vurderer det.

Forskning: Hvordan 5G vil transformere virksomhet (TechRepublic Premium)

Bill Detwiler: Som noen som alltid snakker med byledere, byråsjefer og private selskaper, hvordan ser beslutningstakere på 5G og hvilke brukstilfeller mener de er mest fornuftige?

Bettina Tratz-Ryan: De ser i utgangspunktet på noen av endringene som skjer i forhold til den demografiske utviklingen. Det er en endring i hvordan vi skal konstruere veier og bygninger på grunn av, la oss si, klimaendringsinitiativer. Bygninger blir mye mer engasjert med enheter med myndighetene våre eller et Google-kart, for å koble til individuelle vindusinnstillinger eller skyggeinnstillinger for vinduer i bygningen. Du har basert på plasseringen, basert på bestemte brukermønstre eller demografiske mønstre, klimaendringsmønster, du kobler veldig godt lokasjoner til fremtidige hendelser. Og det er det vi gjør med 3D- eller 4D-modellering i dag, og by for å gjøre digitale tvillinger av byer.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Og så ser du på datakravene du trenger for å få disse modellene til å komme til liv. Du trenger 5G for det. Du må gjennomgå kanskje hendelser eller type data på hendelsesnivå, skaffe data til rådighet for disse modellene. Alle disse modelleringsmulighetene er ganske nødvendige fordi byer bygger på disse modellene. Det er fremtidige investeringer. Du snakket om mange år. Trenger vi alle disse parkeringsplassene i fremtiden når vi har autonome biler eller kan det være fritidsfasiliteter som vi har i Paris eller ved siden av Seinen. Denne typen spørsmål kan besvares gjennom modellen.

En annen veldig spennende teknologi og tilnærming som byene bruker handler om å lage den innbyggerengasjementsmodellen. Byer som New York for eksempel bruker de sin Link-kiosk for å faktisk begynne å ha en kommunikasjonsportal med besøkende, men også med borgere rundt tjenester som er i nærheten av den kiosken. Det kan bare være et informasjonssenter. Det kan også være et veiledningsmiljø for folk som ikke snakker språket, fordi du kan ha en chatbot i den andre enden som faktisk oversetter språk eller nød, kanskje forvirring og så videre, kulturmiljø.

Du ser at teknologien og behandlingen som ligger bak teknologien, dataene som begynner å bli veldig spennende er en viktig trigger for alle disse nye serviceopplevelsene, men det fører oss også til spørsmålet rundt datasikkerhet og hvem som har tilgang til dataene ? Utfordringen vil være at vi også har prosessering på plass igjen som faktisk lar oss forstå dette er det mer personlige spørsmålet som kanskje krever en viss tilleggsgodkjenning, eller kanskje dette er et spørsmål som flere personer i løpet av den siste timen har stilt. Dette kan være en massekilde, og det vil gi dem tilfeldig og mer samlet svar. Dette er også igjen intelligens som byer legger inn i systemene slik at de kan engasjere seg på et interaktivt nivå med mennesker.

Bill Detwiler: Når vi beveger oss fremover og når byene prøver å bygge de bedre opplevelsene fra borgerengasjement, vil 5G-teknologier som gir større båndbredde og gir en større flyt av informasjon, bli viktigere når vi beveger oss dit, ikke sant?

Bettina Tratz-Ryan: Ja, og du må gjøre om, så 5G har forskjellige spekter og teknologinivåer. På den ene siden vil du bruke visse teknologier bare for å gjennomføre. I stedet for å ha alle disse forskjellige digitale kioskene, og du trenger å gjøre om dem til fiber. Og så er du kanskje midt i Roma eller midt i Jerusalem, slik at du ikke kan grave fiberen. Du kan bruke 5G til å faktisk spole frem implementeringen.

Eller du kan faktisk opprette nye distrikter. Vi ser mange universiteter allerede som blir veldig interessert i hvordan du kan se på datarike applikasjoner, innovasjonsprogrammer. Og her kan du faktisk bygge ut pilotinfrastruktur ganske raskt. Eller du kan se det i industriell produksjon i smarte byer der du faktisk ser på 3D-utskrift og nye former og måter å produsere urbane fordi nå har du innovasjon på plass, du har infrastruktur på plass. Du kan se at 5G potensielt kan utløse og åpne dørene for ny ferdighetsutvikling, ny BNP-utvikling, helt nye egenskaper fordi nå har du båndbredden til å gjøre dette.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com