5G overtakelse: Neste generasjonsnettverk vil dekke 65% av verdens befolkning innen 2025

Å skille hypen fra virkeligheten i første 5G mobilnett og smarttelefon James Sanders og Karen Roby diskuterer den nærmeste fremtiden for 5G mobilnett og smarttelefoner, og hvordan eksisterende utstyr ikke kan oppdateres til 5G via programvareoppdateringer.

Mer om mobilitet

 • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
 • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
 • Lær et språk før neste tur med disse appene
 • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Mobilabonnementene øker med utgivelsen av 5G, ifølge en Ericsson-rapport mandag. Totalt 13 millioner 5G-abonnementer forventes å eksistere innen utgangen av 2019. Og innen 2025 vil 5G-nettverk støtte nesten halvparten av verdens mobildatatrafikk, med potensial for å dekke opptil 65% av verdens befolkning i 2025, rapporten ble funnet.

Ericsson Mobility Report undersøkte effektene 5G vil ha på mobildatabruk og trafikk. Med det løftet om raskere hastigheter og mer pålitelige mobilnett, vil 5G ha en stor innvirkning på smarttelefonbrukere og Internet of Things (IoT) enhetsbrukere, i rapporten funnet.

5G mobilnett: En innsideveiledning (gratis PDF) (TechRepublic)

"Hvis du ser på alle tidligere generasjoner av mobilteknologi, har de endret folks liv, " sa Peter Linder, 5G-evangelist og leder for 5G-markedsføring hos Ericsson. "1G kom, et eksempel på det var da selgere plutselig hadde en telefon i bilen sin slik at de kunne ringe inn ordrer når de var ute og reiste. 2G flyttet telefoner i folks lommer, og vi kunne begynne å sende tekstmeldinger til hverandre ."

Med 3G begynte telefoner å fungere overalt, og var ikke begrenset til en viss region. 4G brakte hele smarttelefon-appens økonomi. Når vi kommer til 5G, er det den første mobilgenerasjonen som er designet for både forbrukere, bedrifter og kommuner. "Det kommer til å koble en stor del av økonomien fremover, " sa Linder.

Den nåværende mobiløkonomien blomstrer allerede: 3. kvartal 2019 var det 8 milliarder totale abonnement på mobil, med 61 millioner abonnement lagt til i løpet av kvartalet. Ledende i mobilabonnement var Kina, som tilførte 14 millioner i 3. kvartal, fant rapporten.

4G (LTE) økte med 190 millioner i løpet av kvartalet, og står nå for 52% av alle mobilabonnement. Mobil bredbåndsabonnement hadde også en betydelig økning og nådde 6, 2 milliarder.

Når vi ser på mobilabonnement, "det vi måler, er for eksempel hvis du og jeg har to telefoner med to forskjellige SIM-kort, vil det telle som to abonnement, " sa Linder. "Vi har fenomenene til at folk bruker mer enn en smarttelefon til daglig, og de har det vanligvis som to enheter i dag, i stedet for som to SIM-er på en enhet."

Når vi kobler flere IoT-enheter og biler til dette nettverket, vil abonnementene fortsette å øke, la Linder til. Og med 2020 i horisonten vil 5G-abonnement vinne terreng, ifølge rapporten.

Forventninger til 5G mobilabonnement

Med flere tjenesteleverandører som beveger seg mot 5G, og flere 5G-enheter blir tilgjengelige, har 5G-abonnementer begynt å vokse og vil eksplodere i løpet av de neste fem årene, fant rapporten.

En 5G-abonnementsoppdatering forventes å være raskere enn LTE, med en nøkkelfaktor som Kinas tidligere engasjement i 5G sammenlignet med LTE. Totalt 13 millioner 5G-abonnement forventes innen utgangen av 2019, med de fleste av disse abonnementene kommer fra Kina, fant rapporten.

Rapporten spådde også at innen 2025 vil det være 2, 6 milliarder abonnement på 5G globalt, og utgjøre nesten 30% av alle mobilabonnement. Til tross for økningen i 5G-abonnementer, vil LTE også forbli en fremtredende mobil tilgangsteknologi med abonnement, ifølge rapporten.

"4G kommer til å være teknologien med universell landsdekkende dekning i ganske lang tid, " sa Linder. "Alle tidligere generasjoner - da vi gikk fra 2G til 3G og 3G til 4G - tok vi de samme tårnene, vi satte den nye G i hvert tårn, og vi skrudde på nettverket. Vi hadde mer eller mindre den samme 4G dekning da vi hadde 3G-dekning.

"Når vi går til 5G, skal vi legge den i lommer og områder der det virkelig trengs, spesielt hvis vi snakker om de kraftigste versjonene av 5G, " fortsatte Linder. "Du kommer ikke til å få til 5G universell dekning så raskt som vi har fått det med de tidligere generasjonene. Fordi for 5G, fokuserer vi ikke bare på å lyse opp 5G i tårnene vi har. Vi har en lik fokus i USA på å legge til tre ganger eller fire ganger så mange små celler som vi har celletårn. "

Et eksempel på dette konseptet er med transport. "I begynnelsen av transport hadde vi busser og biler stort sett overalt. Vi hadde busser og biler på landsbygda, vi hadde busser og biler i byen, men da trafikken ble for tung i byene, skapte vi T-bane, "sa Linder. "Det betyr ikke at vi bygger t-bane over hele landet, og 5G er mer; la oss gå inn og skape virkelig sterke kapasitetsforbedringer, men inni lommene."

Vekst i mobil trafikk

Men med flere abonnement vil det komme mer mobiltrafikk, fant rapporten.

Mellom 3. kvartal 2018 og 3. kvartal 2019 vokste mobilt datatrafikk 68%. I 2025 forventes mobiltrafikken å øke med 27% årlig, og video står for nesten 76% av mobildata per måned, ifølge rapporten.

"Økningen av bruken er skiftet i å gå fra tekst og bildesentriske ting til visuelt-sentriske ting, " sa Linder. "Hvis jeg finner en artikkel eller en håndbok på nettet, og jeg leser manualen, forbruker ikke disse databitene mye trafikk. Men hvis datteren min bruker YouTube, og hun strømmer video ned til telefonen sin, er det bare forbruker betydelig mer båndbredde. Ettersom det visuelle øker, er trafikken også. "

Rapporten spår at innen 2025 vil 45% av den totale mobildatatrafikken bli ført av 5G-nettverk. Rapporten har funnet å bidra til mer enn 50% av cellulære IoT-tilkoblinger IoT (NB-IoT) og Cat-M1-nettverk.

"Da 4G ble introdusert, var det fire nettverk som ble lansert det første året. Da 5G ble introdusert, ble 30 nettverk lansert i løpet av det første halvåret, " sa Linder.

Rapporten avslørte at veien til 5G er eksplosiv i seg selv, men de neste fem årene vil være vert for enda mer vekst.

For mer, sjekk ut hva som er 5G? Bedriftsveiledningen for neste generasjons trådløs teknologi på ZDNet.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • 5G mobilnett: Et jukseark (TechRepublic)
 • 5G mobilnett: En innsideveiledning (TechRepublic nedlasting)
 • Spesiell rapport: Hvordan 5G vil transformere virksomheten (TechRepublic Premium)
 • Hva er 5G? Alt du trenger å vite om den nye trådløse revolusjonen (ZDNet)
 • De beste alternativene for innbytte av mobiltelefoner for iPhones og Android-telefoner (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • 5G: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: iStockphoto / LHG

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com