5G smarttelefoner: Et jukseark

Hvordan Louisville er klar til å være en av AT & Ts første 5G-byer AT&T har brukt 700 millioner dollar de siste tre årene i Kentucky for å forbedre trådløse og kablede nettverk og støtte debuten til 5G i Louisville. Louisville er en av 12 byer planlagt for 5G fra AT&T i 2018.

Mobilnettoperatører rundt om i verden sprinter for å distribuere 5G-nettverk for mer effektivt å betjene det økende antall enheter brukere og bedrifter kobler seg til mobilnett. Selv om smarttelefoner allerede er allestedsnærværende, vil den økte bruken av mobile bredbåndskort, alltid tilkoblede datamaskiner, og forbruker- og enterprise IoT-enheter kreve mer data enn nåværende 4G-nettverk kan levere bærekraftig.

Naturligvis er smarttelefonprodusentene ivrige etter å være den første ut av porten med en 5G-telefon. På grunn av dette kan noen mobilnettoperatører og smarttelefonprodusenter merke proprietære eller overgangsnettverksteknologier som 5G, selv om disse enhetene ikke vil motta alle fordelene som "ekte" 5G tilbyr (eller i det minste løfter).

TechRepublics jukseark for 5G-smarttelefoner er en oversikt over smarttelefoner som markedsføres som 5G-kapable, samt en prognose for når produsenter vil gi ut nye enheter. Denne artikkelen vil oppdateres med jevne mellomrom når nye kunngjøringer og produkter slippes. Det er også tilgjengelig som nedlasting, 5G smarttelefoner: Et jukseark (gratis PDF).

5G-teknologi: En bedriftsleders guide (TechRepublic Premium)

Hva er 5G?

Mer om mobilitet

 • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
 • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
 • Lær et språk før neste tur med disse appene
 • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

5G viser til den femte generasjonen av mobil mobilkommunikasjon. Strengt tatt heter industristandarden 5G NR (New Radio). I motsetning til den fjerde generasjonen av mobil mobilkommunikasjon, som hadde to konkurrerende standarder - LTE og WiMAX - er det ingen konkurrerende standard til 5G NR. Imidlertid er 5G NR-standardene designet for å være ganske allsidige for å imøtekomme et mangfoldig bruksområde.

5G NR gjør det mulig for nettverk å operere på et bredere utvalg av frekvenser, resirkuleringsfrekvenser fraflyttede fra nedlagte 2G- og 3G-nettverk, samt det digitale utbyttet av spekter som er fraflyttet fra overgangen til digitale TV-sendinger, og tidligere ubrukt ekstremt høy frekvens (EHF ) eller millimeterbølgefrekvenser (mmWave), som omfatter området 30 til 300 GHz.

5G NR-standarden tillater hastigheter opptil 20 gigabit per sekund, selv om dette er et teoretisk maksimum basert på laboratorietesting av proof-of-concept-maskinvare. Mens innledende utrullinger bare kan oppnå hastigheter som allerede er oppnåelige i nåværende 4G-nettverk, er 5G konstruert for å minimere latenstid sammenlignet med 4G. Videre antas modne 5G-modemer å ha beskjedent lavere strømbehov enn 4G, og dermed forlenge batteritiden for 5G-drevne smarttelefoner.

Det er viktig å merke seg at 5G ikke er en inkrementell eller bakoverkompatibel oppdatering av eksisterende mobilkommunikasjonsstandarder. 5G er atskilt fra 4G-standarder som LTE eller WiMAX, og kan ikke leveres til eksisterende telefoner, nettbrett eller trådløse modemer ved hjelp av tårnoppgraderinger eller programvareoppdateringer. Mobilnettoperatører distribuerer oppgraderinger til LTE-infrastrukturen, inkludert teknologier som LTE Advanced og LTE Advanced Pro, som gir mulighet for nedlastingshastigheter over en gigabit på smarttelefoner. Selv om dette er verdige og velkomne fremskritt, er dette til slutt overgangs 4G-teknologier og gir ikke hele spekteret av fordelene med 5G NR.

For en teknisk oversikt over 5G-nettverk, når og hvor 5G-nettverk blir distribuert, og hvordan bedrifter og forbrukere kan dra nytte av 5G-teknologier, sjekk ut TechRepublics jukseark for 5G mobilnett.

Tilleggsressurser

 • 5G forskningsrapport 2019: Foretaket er ivrig etter å ta i bruk, til tross for kostnadshensyn og tilgjengelighet (TechRepublic Premium)

 • IT pro sin guide til utviklingen og effekten av 5G-teknologi (gratis PDF) (TechRepublic)

 • Hva er 5G? Alt du trenger å vite om den nye trådløse revolusjonen (ZDNet)

 • Her er FCCs plan for å få fart på 5G-distribusjoner og senke kostnadene (TechRepublic)

 • Hvorfor 5G kommer til USA raskere enn forventet (TechRepublic)

 • Kabling for trådløs: 5G og tårnet i hagen din (ZDNet)

 • AT&T viser frem forstyrrende potensial for 5G med verdens første mm bølgesuringsøkt (TechRepublic)

Hva er fordelene og ulempene med 5G-smarttelefoner?

De to mest åpenbare fordelene med 5G-smarttelefoner er reduserte forsinkelser sammenlignet med 4G-nettverk, og motstandskraft mot ytelsesforringelse i tettpakkete områder. Strukturer som historisk sett har vært vanskelige å betjene via mobilnett, er ofte utsatt for nettverksforringelse eller forstyrrelse av tjenesten på grunn av antall enheter som er koblet til den tilgjengelige infrastrukturen; eksempler inkluderer høye kontorbygg, som er arkitektonisk vanskelige å betjene på grunn av radiobølgenes fysikk, og store stadioner beregnet på å ta imot titusenvis av tilskuere. Siden 5G i stor grad benytter seg av små celletårn som kommuniserer på millimeterbølgefrekvenser, kan disse tårnene mer effektivt betjene kunder i denne typen strukturer.

Bruk av millimeterbølgefrekvenser er også en betydelig ulempe, ettersom design av antenne og modem forårsaker overdreven varme i smarttelefoner, noe som kan tømme batteriets lading raskt. På samme måte, for tradisjonelle litium-ion-batterier, kan overdreven eksponering for høye temperaturer forkorte batteriets levetid.

Tilleggsressurser

 • Hva 5G trådløse enheter vil gjøre som 4G ikke kan (ZDNet)
 • Tekniske eksperter rangerer sky, AI og 5G blant teknologier som vil være viktige om 50 år (TechRepublic)
 • Hvordan 5G tar sikte på å avslutte nettverksforsinkelser som bremser alt (CNET)
 • Hva er forbrukerne villige til å betale for 5G? (ZDNet)
 • Tekniske selskaper ringer ned hypen rundt 5G-mobil - her er grunnen (ZDNet)

Når slippes 5G-smarttelefoner?

Med det akselererte tempoet på 5G-distribusjoner fra nettverksoperatører, jobber smarttelefonprodusentene for å ta igjen. I februar 2018 kunngjorde 18 produsenter planer om å gi ut 5G-kompatible enheter i 2019 drevet av Qualcomms X50 5G-modem, selv om dette kommer med betydelige advarsler. Av de 18 selskapene som er nevnt i kunngjøringen, produserer syv bare mobile bredbåndskort eller IoT-enheter, og fem har begrenset til ingen salgsinfrastruktur utenfor Asia.

Nedenfor er en prognose for når 5G-kompatible telefoner fra populære leverandører vil bli utgitt.

eple

Historisk sett har Apple tatt en veldig konservativ holdning til nettverksteknologier på iPhone. Den originale iPhone-en, som ble utgitt i juni 2007, manglet 3G-muligheter til tross for at 3G-nettverk var utbredt den gang. På samme måte var iPhone 5, som ble utgitt i september 2012, den første LTE-kapable iPhone, noe som gjorde Apple litt mer enn ett år for sent til å introdusere 4G sammenlignet med Android-smarttelefoner.

Av den grunn er det trygt å anta at Apple vil fortsette sin konservative holdning mot mobile standarder, noe som gjør utsiktene til en 5G-kapabel iPhone i 2019 usannsynlig. Videre tyder ryktene på at Apple planlegger en utgivelse i 2020 for den første 5G iPhone.

IPhone XS og XS Max er i stand til Gigabit LTE, slik at disse telefonene kan dra full nytte av oppgraderinger i eksisterende LTE-nettverk.

ASUS

ASUS har ikke kunngjort en 5G-telefon ennå, selv om den taiwanske giganten typisk er den første til å ta i bruk nye nettverksteknologier. ZenFone 4 Pro og ROG-telefonen støtter begge 802.11ad - også kjent som WiGig - som gir mulighet for høyhastighets trådløs kommunikasjon over frekvensbåndet på 60 GHz, og gir ASUS erfaring med å designe telefonantenner som kan bruke ultrahøye frekvenser.

Google

Det er vanskelig å forutsi om Google vil være klar til å lansere en 5G-kapabel telefon i 2019. Historisk sett slippes nye Google-telefoner i oktober, noe som gir en beskjeden mengde ledetid for en 5G Pixel 4 og 4 XL.

Nexus 4, som ble utgitt i oktober 2012, fikk mye kritikk for å mangle LTE. Til en inngangspris på $ 299 for 8 GB-modellen, ble Nexus 4 (og antagelig Nexus-serien) posisjonert som et budsjettmessig alternativ, noe Pixel definitivt ikke var, før budsjettet Pixel 3a ble gitt ut og 3a Maks.

I likhet med iPhone XS og XS Max, er Pixel 3 og 3 XL i stand til Gigabit LTE, slik at disse telefonene kan dra full nytte av oppgraderinger i eksisterende LTE-nettverk.

HTC

HTC er et av selskapene som signerte et løfte om å gi ut en Qualcomm-drevet 5G-telefon i 2019, selv om sannsynligheten for at HTC slipper en ny flaggskipstelefon er tvilsom, da det en gang topp taiwanske firmaet solgte halvparten av design- og forskerteamet, samt ikke-eksklusive rettigheter til smarttelefonpatenter, til Google for 1, 1 milliarder dollar i en avtale som ble avsluttet i januar 2018.

HTC har gitt ut et 5G-kompatibelt mobilhotspot, bruker sub-6 GHz-frekvenser, i USA, Europa og Asia.

I juli 2018 kunngjorde HTC permittering av 1500 ansatte (ca. 22%) fra arbeidsstokken. Dager senere kunngjorde selskapet et fall i salget på 68% i juni 2018, året over år, til 72 millioner dollar USD (2, 23 milliarder NTD).

Huawei

Som en stor leverandør av nettverksutstyr til nettverksoperatører, i tillegg til å produsere egne Kirin SoC-er for bruk i smarttelefoner, ville Huawei teoretisk sett være godt posisjonert til å være blant de første leverandørene som ga ut 5G-kapable produkter.

Huawies mulighet til å sende produkter er usikker på grunn av sanksjoner fra den amerikanske regjeringen som effektivt forbyr selskaper som handler med amerikansk opprinnelsesteknologi - inkludert normalt utenlandske firmaer - fra å samarbeide med Huawei. Dette har stimulert 5G-distribusjoner fra nettverksoperatører over hele verden. Spesielt har Google suspendert Huaweis Android-lisens, noe som kan føre til at selskapet distribuerer sitt "plan B" -telefon OS.

Huawei Mate 20 X 5G er den første 5G-kapable telefonen fra Huawei. Den har en 7, 2 "OLED-skjerm, med en oppløsning på 1080x2244, 8 GB RAM og 256 GB blits (en økning fra 4 GB RAM og 128 GB blits fra ikke-5G-modellen) og 40 MP vidvinkelobjektiv, 20 MP ultra vidvinkelobjektiv, og 8 MP tele bakkameraer, samt et 24 MP selfie-kamera, drevet av et 4200 mAh batteri.

Det ble kunngjort som et lanseringsapparat for utrulling av 5G av Vodafone og EE i Storbritannia, selv om disse planene ble skrotet i mai 2019. Til tross for det, forventes Mate 20 X 5G å bli lansert i Kina, så vel som potensielt i Italia og De forente arabiske emirater, i juli.

Huawei Mate X ble tidligere kunngjort på Mobile World Congress som en 5G-kapabel sammenleggbar Android-smarttelefon, med en fleksibel OLED-skjerm. Tatt i betraktning problemene med den sammenleggbare skjermen i Samsung Galaxy Fold, kunngjorde Huawei stille en forsinkelse for Mate X. Gitt Huawei dagens utfordringer, kan Mate X være vaporware.

LG

LG V50 ThinQ ble utgitt i mai 2019, er en Android-smarttelefon som er i stand til 5G. Den har et 6, 4 "P-OLED-skjerm, med en oppløsning på 1440x3120, 6 GB RAM og 128 GB blits (utvidbar ved bruk av microSD) og et trippel hovedkamera med et standardlinse på 12 MP, 16 MP ultravidvinkelobjektiv og 12 MP teleobjektiv, med et dobbelt 8 MP-standard og 5 MP vidvinkel-selfie-kamera. Det drives av et Qualcomm Snapdragon-brikkesett, spesielt Snapdragon 855 sammenkoblet med X50 5G-modemet. Avhengig av transportør bruker V50 ThinQ enten sub-6 GHz- eller mmBølgefrekvenser for 5G.

I USA er V50 ThinQ tilgjengelig på Verizon eller Sprint. I Sør-Korea er den tilgjengelig på KT, SK Telecom og LG U +.

LG V30, LG V30S ThinQ, LG G7 ThinQ og LG V35 ThinQ er alle i stand til Gigabit LTE, slik at disse telefonene kan dra full nytte av oppgraderinger i eksisterende LTE-nettverk.

Motorola

Mellomtonen Moto Z3, som ble utgitt som en Verizon-eksklusiv i august 2018, er utpekt som "5G kapabel" gjennom bruk av et tillegg. CNETs Jessica Dolcourt testet Z3 og 5G-tillegget i Chicago under Verizons 5G-lansering i april 2019, og la merke til at "noe fungerer ikke bra - nettverket, telefonen, Moto Mod-vedlegget eller måten de alle kommer sammen på, " legger til at "Det er et vanskelig sted å være for et nettverk som kan skryte av å være verdens første live 5G-nettverk."

Moto Z2 Force og Moto Z3 (uten bruk av tillegg) støtter Gigabit LTE, slik at disse telefonene kan dra full nytte av oppgraderinger i eksisterende LTE-nettverk.

Nokia

Nokia (teknisk sett HMD Global) er et annet selskap som kunngjorde planer om å gi ut en Qualcomm-drevet 5G-telefon i 2019, selv om CNET melder at Nokias første 5G-telefoner sannsynligvis ikke kommer frem til 2020.

OnePlus (Oppo)

Oppo, som selger telefoner i vest under OnePlus-merket, kunngjorde en 5G-variant av OnePlus 7 Pro, som er ventet å bli utgitt i 2019.

OnePlus 6 og 6T støtter Gigabit LTE, slik at disse telefonene kan dra full nytte av oppgraderinger i eksisterende LTE-nettverk.

Samsung

Samsungs første 5G-telefon var Samsung Galaxy 10 5G, utgitt i mai 2019, drevet av et Snapdragon 855 og X50-modem, og er den første som har Samsungs dynamiske AMOLED-skjermteknologi.

Noen variant av Galaxy Note 10 antas å støtte 5G, selv om det er uklart om en 5G-aktivert variant vil lanseres samtidig med LTE-modellen som forventes lansert i august 2019.

Den dårlig skjebnesvangre Samsung Galaxy Fold forventes å bli lansert på nytt i september med designforbedringer. En 5G-variant ble annonsert, selv om det er uklart om den modellen vil lanseres samtidig med standard LTE-modellen. Galaxy Fold vil bare være tilgjengelig i utvalgte land, med Samsungs hjemlige Sør-Korea et sikkert bud for lanseringen. T-Mobile har valgt å tilby den omdesignede Galaxy Fold når den er tilgjengelig i USA.

Galaxy S8, S8 + og Note 8 støtter Gigabit LTE, slik at disse telefonene kan dra full nytte av oppgraderinger i eksisterende LTE-nettverk. På samme måte støtter Galaxy S9, S9 + og Note 9 hastigheter opp til 1200 Mbit / sek.

Sony

Sony er et av selskapene som signerte et løfte om å gi ut en Qualcomm-drevet 5G-telefon i 2019, selv om ingen konkret informasjon om disse planene er tilgjengelig.

Sony Xperia XZ2, XZ2 Premium og XZ3 støtter Gigabit LTE, slik at disse telefonene kan dra full nytte av oppgraderinger i eksisterende LTE-nettverk.

TCL (Alcatel)

Alcatel 7 5G forventes fra TCL for utgivelse i Europa i slutten av 2019 eller begynnelsen av 2020, for å sammenfalle med en bredere distribusjon av 5G mobilnett i regionen.

Xiaomi

En 5G-variant av Xiaomi Mi Mix 3 var forventet for utgivelse i mai 2019, men ser ut til å ikke være kommersielt tilgjengelig ennå. Mi Mix-linjen er Xiaomis eksperimentelle modell, med mer kreative design enn budsjettfokuserte mobiltelefoner.

Xiaomi planlegger også 5G-modeller for sin Black Shark spilltelefon og Redmi-merke.

Tradisjonelt mangler Xiaomi-telefoner LTE-bandene for å være nyttige i USA, selv om selskapet har begynt å fokusere på det amerikanske markedet nylig, med utgivelsen av Pocophone F1.

ZTE

ZTE Axon 10 Pro 5G ble utgitt i mai 2019, med en fingeravtrykkssensor i displayet og AMOLED-skjerm. 5G-funksjonene i ZTE Axon drives av Qualcomms Snapdragon 855 SoC. Utgivelsen av Axon Pro startet i Tyskland, ettersom selskapet er fokusert på Europa. Ifølge CNET, "sa en talsmann for selskapet at ZTE følger med på det amerikanske markedet, og hvis den slipper telefonen, vil den sannsynligvis være senere på sommeren priset riktig for det amerikanske markedet."

ZTE er på ujevn grunn, ettersom press fra den amerikanske regjeringen lot den ikke være i stand til å kjøpe sjetonger fra Qualcomm i en lengre periode i 2018. Mens selskapet ble gitt en utsettelse, er det uklart hvordan denne forstyrrelsen har påvirket ZTEs produktutgivelsesplan.

Tilleggsressurser

 • 5G-telefoner kommer. Her er en (sannsynlig) liste over dem (CNET)

 • 5G kommer, men ikke alle er glade for det (CNET)

 • Huawei planlegger å pakke 5G inn i den sammenleggbare telefonen, heter det i rapporten (CNET)

 • 5G mobil: Ankommer ikke med et smell, men en hvisking (ZDNet)

 • 6 harde 5G-sannheter som du også må møte (CNET)

 • Samsung Galaxy (TechRepublic på flipboard)

Hvem lager 5G-modemer for smarttelefoner?

Fem selskaper er offentlig kjent for å utvikle 5G-modemer for bruk i smarttelefoner. MediaTek, Qualcomm og Samsung vil produsere modemer tilgjengelig for enhetsprodusenter. Samsung-telefoner som selges i Nord-Amerika bruker Qualcomm-modemer, selv om Samsungs internutviklede deler brukes i telefoner som selges i Asia. Tradisjonelt gir Samsung tilgang til komponenter til tredjepartsprodusenter, mens Huaweis HiSilicon-divisjon - som også produserer 5G-modemer - ikke gjør det.

Den femte produsenten, Intel, var all-in på 5G så sent som MWC 2019, men skrotet hele divisjonen i april umiddelbart etter et forlik i Apples søksmål mot Qualcomm om patenteringslisensier. Med det oppgjøret kunngjorde Apple en overraskende flerårig leveringsavtale for brikkesett, noe som gjorde kunngjøringen 25. juli at Apple kjøper hoveddelen av Intels 5G-modemvirksomhet til en betydelig overraskelse.

Huaweis første-generasjons Balong 5G01-modem ble kunngjort i februar 2018, og hevder å være i stand til 2, 3 Gbps nedlastingshastigheter. Huawei's Kirin SoCs selges ikke til tredjeparts telefonprodusenter; som et resultat vises de bare på Huawei-telefoner, i tillegg til undervaremerket Honor.

5G-revolusjonen er over oss. Her er alt du trenger å vite (CNET)

MediaTeks Helio M70 ble lansert i mai 2019, men vil sannsynligvis bli vist mer i telefoner bestemt for det kinesiske markedet, ettersom M70 er bygget for frekvenser under 6 GHz, mens mobilnettoperatører som AT&T og Verizon fokuserer på mmWave-frekvenser. I følge CNET har M70 "nedlastingshastigheter opp til 4, 7 Gbps og opplastingshastigheter på opptil 2, 5 Gbps. Den kan kjøres i mobilnettverk fra 2G til 5G."

Bransjeleder Qualcomm utvikler sitt X50-modem, som selskapet anser å være i stand til nedlastingshastigheter på opptil 5 Gbps. Qualcomm er vanligvis leverandøren av SoC (system på en chip) som brukes av de fleste produsenter av Android-enheter i USA.

Samsung kunngjorde Exynos Modem 5100, som selskapet antyder er i stand til 2 Gbps nedlastingshastigheter for sub-6 GHz-nettverk, og 6 Gbps i millimeterbølgenettverk. Samsung bruker Exynos SoC-er for globale ulåste smarttelefoner, selv om nordamerikanske modeller ofte bruker Qualcomm Snapdragon SoC-er, siden de har tilbakefallskompatibilitet med Verizon og Sprints CDMA-nettverk. Det er uklart om det er tilleggsgrunner til disse endringene, og også uklart om Exynos-drevne 5G-telefoner til slutt vil bli solgt i Nord-Amerika, da denne kompatibiliteten ikke er nødvendig for bruk med T-Mobile og AT&T.

Tilleggsressurser

 • Smarte byer: En guide for teknologi- og bedriftsledere (TechRepublic Premium)

 • Samsung, Qualcomm-partner i 5G liten celle, nettverkspress (ZDNet)

 • Europas 5G-tempo er sakte og jevnt mens andre løper (ZDNet)

 • MWCA: '5G er et løp som alle skal vinne' (ZDNet)

 • Hvorfor 5G ikke vil være den store utjevneren for SMB og landlige samfunn når som helst (TechRepublic)

 • Hvorfor trådløse Internett-leverandører fremdeles er nødvendige i en alder av 5G (TechRepublic)

Hvordan får jeg en 5G smarttelefon?

Før du vurderer om du skal oppgradere til en 5G-smarttelefon, må du først sjekke om 5G mobilnett har blitt distribuert i regionen din. TechRepublics jukseark for 5G mobilnett gir en teknisk oversikt over 5G-nettverk, når og hvor 5G-nettverk blir distribuert, og hvordan bedrifter og forbrukere kan dra nytte av 5G-teknologier.

Siden ingen 5G-smarttelefoner er tilgjengelige for kjøp, er det beste alternativet å oppgradere til en telefon som støtter Gigabit LTE. Nyere modeller av iPhone- og Android-smarttelefoner inneholder oppgraderte modem- og antennekoblinger som muliggjør vesentlig forbedrede nedlastingshastigheter.

Tilleggsressurser

 • Et titt bak AT & Ts 5G-debut og $ 700 millioner brukt i Kentucky (TechRepublic)
 • AT&T treffer ny 5G milepæl med standardbasert mobilenhet (ZDNet)
 • Andy Penn om hvordan Telstra distribuerer 5G (ZDNet)
 • SK Telecom synkroniserer Samsung, Ericsson, Nokia 5G-utstyr (ZDNet)
 • Vodafone 5G går online i en første for Storbritannia (ZDNet)

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag BeeBright, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com