5G lover raskere hastigheter og større sikkerhetsrisiko

5G lover raskere hastigheter og større sikkerhetsrisiko TechRepublics Karen Roby snakker med Radware exec Mike O'Malley om den økende sikkerhetsrisikoen som følger 5G for leverandører, smarte byer og bedriften

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

TechRepublic's Karen Roby snakket med Mike O'Malley, visepresident for Marketing for Radware, om den økende sikkerhetsrisikoen vi garantert vil møte når 5G blir mer mainstream. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet deres.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Mike O'Malley: Det bedrifter og tjenesteleverandører kommer til å forstå er at 5G kommer til å bli en enorm kapasitetsøkning, både i hastighet og lavere forsinkelse. Tenk på det med tanke på å gå ned på motorveien, der jeg i dag skal ned på motorveien på 60 mil i timen, og med 5G vil jeg kunne gå motorveien 600 kilometer i timen.

Det er et utrolig sprang når det gjelder ytelse, og det er bra for forbrukerne, for nå vil de kunne få tilgang til videostreaming, interaktive applikasjoner, applikasjoner med veldig høy båndbredde på mobil. Men samtidig er det også en enorm mulighet for hackere, og både bedrifter og tjenesteleverandører må forstå dette fordi de også vil trenge å beskytte disse nye applikasjonene.

Tenk på noen av de store, ekle bruddene som vi har sett på den kablede siden, som Dyn-angrepet eller andre større brudd. Det vi skal se der er, vi kommer til å se disse nå alle flytte over til det trådløse nettverket, og alle de store ekle angrepene som blir gjort i dag, alle de samme verktøyene nå vil bli brukt på det trådløse siden den vil ha de samme mulighetene, og både tjenesteleverandører og bedrifter vil trenge å forberede seg på det.

Karen Roby: Føler du at leverandørene er forberedt, før vi kommer til virksomheten mer spesifikt? Er dette noe de har visst at de trenger å være klar for? Eller er det noe der de slags spiller innhenting nå?

Mike O'Malley: Så det er to ting som skjer der. Tjenesteleverandørene er generelt forberedt. Vi ser omtrent 60% av dem i dag som sier at de føler at de har et godt håndtak på 5G-sikkerhet. Men den større bekymringen, tror jeg, er på bedriftssiden. Hvor tjenesteleverandørene, som er gutta som vet mest, er det de som bør forstå sikkerhetsmessige implikasjoner av dette. De er mest bekymret, men de forbereder seg på det, men det vi ser er at bedriftskundene bare tror dette er en annen G - dette er 4G til 5G. Jeg gjorde det litt raskere, men de forstår ikke økningen i ytelsen og implikasjonene av hva det kommer til å bety og hvordan det kommer til å endre hvordan de håndterer nettverket sitt.

Sikkerhetsrespons (TechRepublic Premium)

Karen Roby: Når du snakker om bedriftssiden av ting, hva er det som skal komme for dem, og ser du et stort utdanningsgap der?

Mike O'Malley: Vi ser definitivt et stort utdanningsgap. Det vi ser er at bedrifter omfavner ting som IoT-applikasjoner, mer og mer mobilitet, ta med din egen enhet, alle disse mobilbaserte tjenestene. Men på samme tid vil 5G endre veldig mye måten de leveres på, og slik at tjenesteleverandører gjør mange endringer i nettverkene sine og hvordan de blir distribuert for å gi sikkerhet. Samtidig må virksomheter forstå hva som blir deres ansvar og hvordan disse tjenestene skal operere i sine nettverk, og de må forberede seg på det fordi de også har ansvar.

Karen Roby: Utvid litt på hvilke angrep du kan se som skjer her. Jeg vet at du nevnte fra kameraet en ting som virkelig er skummelt, er smarte byer, hvor potensielt de kan bli påvirket.

Mike O'Malley: Absolutt. 5G kommer til å bringe mange nye applikasjoner, industriell IoT, telemedisin, smarte byer. Så la oss ta smarte byer som et konkret eksempel. Så hvis jeg tilbyr en smart byløsning i Chicago, og jeg er eieren av applikasjonen, la oss si, det har smartkameraer og kanskje smarte enheter på alle drosjene, så jeg vet i sanntid hvor alle drosjene er i byen. Hvis jeg er eieren av applikasjonen, må jeg være bekymret nå for at enhetene blir hacket og lanserer angrep på resten av nettverket.

Det er to stykker der som må forstås. Det ene er tjenesteleverandøren trenger for å beskytte seg mot angrepet, ikke sant? Dette er som når kollisjonsputen synker i flyet og sier at legg kollisjonsputen over deg selv før du legger den over et lite barn. Det er det samme. Først må tjenesteleverandøren bevare seg; Ellers går hele nettverket ned. Så de tar skritt for å gjøre det, men så er det også bedriften og applikasjonseierens bekymring fordi han først og fremst må være bekymret for at disse smarte kameraene, for eksempel, de har en applikasjon som de skal snakk med det vil fortelle deg hva som skjer i byen til enhver tid. De må sørge for at applikasjonen ikke blir angrepet av sine egne kameraer og ta applikasjonen ned. De trenger å beskytte mot det.

Så er det andre stykket hvis disse enhetene blir angrepet, kanskje de bare er midlene til slutt, og angrepet er ikke bestemt for applikasjonseieren selv, men et annet sted i den smarte byen. Nå er jeg en applikasjonseier hvis nettverk blir brukt som en plattform for å angripe resten av den smarte byen og kanskje ta andre applikasjoner ned, og nå er jeg kanskje ansvarlig for å fjerne alle smarte by-applikasjoner i Chicago fordi min smarte kameraer ble hacket. Det er virkelig ansvar fra begge sider, men det er her applikasjonseiere og bedrifter må være mye mer kyndige når 5G kommer til å forstå hva slags funksjoner hackere kommer til å ha. Og de må være enda mer flittige nå om enhetene sine fordi de kommer til å være mye mer attraktive for hackere enn de har vært tidligere.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com