5G er i rute i Kina, men vil det betale seg?

Bilde: BeeBright, Getty Images / iStockphoto

Har spørsmål om 5G, fakturert som "et kapitalforbedringsprosjekt på størrelse med hele planeten" og "et kvantesprang sammenlignet med 4G" når det gjelder mobilkommunikasjon? Nesten hvert spørsmål du kanskje tenker å stille er dekket i ZDNets Hva er 5G? Bedriftsveiledningen for neste generasjons trådløs teknologi - bortsett fra en: Når skal vi få denne magiske 5G, spesielt i verdens største mobilmarked (Kina)?

For dette er det verdt å se på Credit Suisses aksjeforskning, "Key takeaways from China 5G Supply Chain Tech Tour" (rapporten er kun for abonnenter). Resultatet? Vi kan godt være i rute for å se 290 millioner 5G-aktiverte mobiltelefoner som ble sendt i 2020, noe som gir en hel masse mennesker mye mer dataoverføring og bruker dramatisk mindre batteritid - det vil si hvis teleoperatørene kan finne ut hvordan de skal betal for det.

5G mobilnett: En innsideveiledning (gratis PDF)

Mye bedre, men til en pris

Credit Suisse møtte nylig en rekke leverandører og eksperter i Hong Kong og Shenzhen. Inkludert i disse møtene var China Communication Services, Comba Telecom, Mobi, Trigiant, Gfk Boutique Research og bransjeeksperter. Hensikten var å sjekke status for 5G-utrullinger i Kina. Hva fant de?

For det første er 5G utrullinger på banen. Faktisk ser Kinas 5G-utrulling ut til å være litt foran det opprinnelige tempoet som Credit Suisse forutslo. Antallet 5G-baserte overføringssystemer (BTS) frakt er en god indikasjon på hvor mye kapasitet transportørene vil ha, og indikerer også hvor stor etterspørsel de tror de vil ha. Som sådan antyder Credit Suisses funn at 150 000 BTS vil sendes i 2019 (mot et anslått 136 000) og 600 000 i 2020 (sammenlignet med anslag på 681 000, selv om mer optimistiske scenarier knytter dette til opptil 1 200 000 enheter) etterspørselen er høy, og telekom tilbydere vil kunne møte det.

Dette samsvarer med Credit Suisses estimater om at Kina kunne se 290 millioner 5G-telefoner sendt i 2020, sammenlignet med et tidligere anslag på 176 millioner. Hvilke telefonleverandører vil se mest salg? I følge industriobservatører i Kina vil Apple toppe markedet med tre 5G-kompatible iPhone-modeller, med Huawei frakt fra 80 til 100 millioner (sammenlignet med Credit Suisses opprinnelige prognose på 44 millioner for Huawei).

Så det er bra. Og dårlig.

For transportører kan prisen for utrulling av 5G tross alt være vanskelig å få tilbake. Som Credit Suisse påpeker, er det tre relaterte utfordringer for 5G for transportører:

  1. High capex (ca. 2x av den totale kostnaden for 5G vs. 4G under samme dekning)

  2. Økt energiforbruk (2-3 ganger høyere for 5Gs aktive antennenhet), dvs. bruksavgift

  3. Begrenset mulighet til å øke gjennomsnittlig inntekt per enhet / kunde, gitt nr. 1

Verizon har estimert at kostnadene for utrulling av 5G til nettverket vil koste over 100 milliarder dollar. Det er mye mer enn det kostet AT&T å lyse opp iPhones med et "5G E" -ikon på toppen av skjermbildene det siste året. AT&T hadde faktisk ikke gitt kundene sine (som meg) 5G - det viser seg at det koster alvorlige penger. I stedet var det bare en markedsføringsgimmick.

5G forskningsrapport 2019: Foretaket er ivrig etter å ta i bruk, til tross for kostnadshensyn og tilgjengelighet (TechRepublic Premium)

Betaler av 5G-investeringen

Slike gimmicks kommer ikke til å fungere lenge. 5G lover dramatisk raskere hastigheter, noe som muliggjør all slags kommunikasjon i sanntid for telemedisin, underholdning og mer. Det gir også lavere ventetid, noe som gjør at ting som bilsystemer kan snakke med hverandre i sanntid for å unngå ulykker og forbedre trafikkflyten. Det betyr at trådløst nettopp blir slik vi kommuniserer, alltid, i motsetning til i dag hvor en tetet bordtelefon vil levere mer pålitelig samtale kvalitet enn en mobiltelefon.

Men vil folk betale for det?

Sannsynligvis ikke - i det minste ikke for typiske tjenester som tilbys i dag. Ja, forbrukere er vant til å betale mer for mer data eller raskere hastigheter, men sannsynligvis ikke nok til å dekke Verizons fane på 100 milliarder dollar. I stedet er det mer sannsynlig at vi i stedet for å betale mer for eksisterende tjenester (som telefonplanen vår) betaler for å koble til nye tjenester (som biltjenesten eller telemedisinen nevnt ovenfor). Vi betaler ikke for petabytes, men heller for øyeblikkelig tilgang til en mengde innhold på våre forskjellige enheter.

Eller slik går tankegangen. Foreløpig er det verdt å se på mobil-sentriske markeder som Kina for å se hvordan 5G spiller ut og lønner seg. I følge Credit Suisse-dataene vil infrastrukturen være på plass i 2020 for en skikkelig test. Spørsmålet er om forbrukerne vil stille opp for å betale for 5G-aktiverte tjenester i 2020, og dermed rettferdiggjøre investeringene.

Offentliggjøring : Jeg jobber for AWS, men ingenting her refererer direkte eller indirekte til arbeidet mitt der.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com