5G-utvidelse fortsetter, men enheter sliter med å holde tritt

5G lover raskere hastigheter og større sikkerhetsrisiko TechRepublics Karen Roby snakker med Radware exec Mike O'Malley om den økende sikkerhetsrisikoen som følger 5G for leverandører, smarte byer og bedriften

Utplasseringen av 5G-nettverk har gitt massevis av nyheter de siste månedene etter hvert som utplasseringen i USA fortsetter å rulle ut. Men funn i PwCs siste halvårlige US 5G-indeks viser at applikasjoner og bruk i den virkelige verden har vært treg med å følge med.

Ser frem til de neste seks månedene, spår PwC at 60% av USA vil ha 5G-dekning, men mindre enn 2% av enhetene vil være 5G aktivert. Akkurat nå er færre enn 1% av mobile enheter som er i bruk 5G aktivert. Til tross for avviket, sa PwC-rektor Dan Hays innen utgangen av året, mer mainstream 5G-kompatible enheter vil være tilgjengelige for kjøp.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

"Vi har fulgt fremgangen på 5G siden de første nettverkene ble lansert i USA for omtrent ett år siden, og vi har sett dekningen for 5G vokse betydelig det siste halvåret. Det er borte fra en veldig liten brøkdel av USA som 5G-dekning til i dag, hvor omtrent halvparten av landet er dekket med minst ett 5G-signal, "sa Hays.

"Selv om dekningen har avansert, er det fremdeles relativt få enheter som er i stand til å koble til disse mer avanserte nettverkene, og salget av disse enhetene er fremdeles veldig svakt. Selv om vi har halve landet der 5G er tilgjengelig, er mindre enn 1 % av sluttbrukerenheter er virkelig i stand til å dra nytte av 5G-signalet. "

Mini-ordliste: 5G-termer du bør vite (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

Indeksen sier at de fleste fordelene med 5G først vil bli sett av foretakene, særlig de som bruker nettverk av IoT-enheter. I følge PwC vil utvidelsen av 5G bringe rekordhastigheter, robust kapasitet og muligheten til å "katalysere nye tjenestetilbud, transformere kundeopplevelser og forbedre virksomhetsdrift."

Men forbrukerne har vært trege med å varme opp til 5G, og PwCs undersøkelser viser at de fleste gjennomsnittlige brukere bare ville være villige til å betale rundt $ 5 per måned mer for hjemmetjenester eller ytterligere 4 dollar hver måned for mobil.

"Mange føler at de allerede betaler for mye for mobiltjenestene sine, og vi ser at med mindre bransjen gjør en veldig tydelig og overbevisende sak for 5G, kan de sitte fast og investere i nettverket og ikke se noen fordel i vilkår for inntekt og fortjeneste, "sa Hays.

Handelskrig hemmer utrulling av 5G

Utrullingen har blitt hemmet av handelskrigen mellom Kina og USA fordi det meste av verden er avhengig av Kina for den typen lavprosproduksjon som er nødvendig for å overhaling av alt fra infrastruktur til teknologi til funksjoner som markedsføring og salg, ifølge PwC.

"På sitt beste bør 5G tilby opptil 10 ganger hastigheten på 4G-nettverk. Imidlertid er det i disse tidlige dagene av 5G mye mer variabilitet. Noen av nettverkene som bruker det veldig høyfrekvente spekteret oppnår denne typen veldig høye hastigheter i dag. Imidlertid har de en tendens til å være tilgjengelige bare i svært begrensede områder og ikke veldig bra for virkelig mobil bruk. Du må ganske enkelt sitte på ett sted for å dra nytte av dem, "sa Hays.

"For å jobbe med et 5G-nettverk, må enheten din ha et kompatibelt sett med antenner og et kompatibelt brikkesett. Spesielt brikkesettet har vært et av portene for tilgjengeligheten av 5G-smarttelefoner spesielt. Akkurat nå er det flere dusin enheter som er kunngjort som fungerer med 5G-nettverk. Mange av dem fungerer imidlertid ikke med hver enkelt operatør, så de kan kanskje bare jobbe med en og ikke alle, og mange av dem er ikke kommersielt tilgjengelig ennå, "la han til .

De fleste større byer er i ferd med å spre 5G-distribusjoner og nettverksoperatører sier at tette urbane sentre er de beste stedene å rulle det ut fordi disse områdene har en tendens til å være sterkt overbelastet med 4G, slik at de kan bruke den ekstra kapasiteten som 5G gir. Byer har vanligvis også flere mennesker med avanserte enheter som etter hvert vil kunne håndtere 5G-nettverk.

Det beste eksemplet er Miami, som er vertskap for Super Bowl denne uken. Alle de fire nasjonale operatørene av mobilnettverk har kunngjort at de har slått på 5G-dekning for hele byen Miami, noe som gjør det til det første stedet i USA hvor alle operatørene tilbyr dekning.

Det vil ta ytterligere tre til fem år før hele landet er dekket med 5G, og realiteten er at de fleste brukere ikke vil se en betydelig forbedret opplevelse, la Hays til. Men når nettverkene vokser og mer spekter blir introdusert for å aktivere 5G, kan disse tallene endres og gi den gjennomsnittlige personen raskere internetthastigheter.

"Foretak kan godt avvikle de tidligste brukerne av 5G-teknologi. Årsaken er at de fleste virksomheter er inneholdt på bestemte steder. De er i et kontorbygg, et produksjonsanlegg, de driver et hotell eller en temapark eller en restaurant eller butikk Når du har bestemte steder, er det mye lettere å sikre at du har sterk 5G-dekning. Vi ser også mange bedrifter som tenker på private 5G-nettverk på deres lokasjoner, "sa Hays.

Bedrifter kan opprette sine egne 5G-nettverk

Noen selskaper ønsker å hoppe over andre leverandører og opprette egne 5G-nettverk, i henhold til PwC-indeksen. Med mer lokaliserte 5G-nettverk kan bedrifter bringe ny teknologi til sine ansatte og kunder.

"En bedriftsapplikasjon kan være mye mer effektiv. Vi ser en betydelig interesse for bedrifter som begynner å tenke gjennom hvordan de kan utnytte kraften til 5G for sine kunder, for deres virksomhet og for sine ansatte, " sa Hays.

"Vi tenker på 5G som en veldig sterk mulighet for nye opplevelser. Dette kan være at fabrikkarbeiderne dine kan bruke AR-briller for å se informasjon om kvaliteten og produktiviteten til en produksjonslinje i sanntid. Eller en restaurant som har en gjestene bruker interaktive 5G-briller for å samhandle med menyen og se hvordan kokkene tilbereder forskjellige matvarer. Det er mange forskjellige opplevelser som kan aktiveres ved økt båndbredde og lavere latenstid på 5G. "

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com