5 måter en negativ bedriftskultur kan drepe IT-prosjektet ditt på

Hvordan planlegge for din første prosjektlederrolle

iStock.com/Thinglass

Når du blir spurt om "hva som forårsaker prosjektfeil?", Pleier de vanlige mistenkte som kommunikasjonshindringer, mangel på innkjøp, kostnader, kvalitet og tidsstyring, og unøyaktigheter i forretningskrav å overflate. Det som kanskje er mindre kjent, er at bedriftskultur spiller en monumental rolle i å sette tonen for prosjektets suksess eller fiasko.

Forstå bedriftskultur

Bedriftskultur omfatter livssyn, holdninger, atferd, dynamikk og interaksjoner mellom intern ledelse og ansatte med hverandre, så vel som eksterne parter. Denne kulturen er immateriell og håndgripelig og kan endres over tid, avhengig av ulike faktorer, inkludert den generelle forretningsmessige tilnærmingen og målene.

Kulturelle komponenter

John Coleman, forfatter av Passion & Purpose: Stories from the Best and Brightest Young Business Leaders, nettsteder i Harvard Business Review "Six Components of Great Corporate Culture".

 • Bedriftsvisjon, som identifiserer de underliggende årsakene til et selskaps eksistens; identifisere sitt fokus og mål som guider forretningsavgjørelser og initiativer.
 • Bedriftsverdier er med på å støtte visjonen ved å bestemme bedriftens tilnærming og oppførsel.
 • Bedriftspraksis er den "bevis" faktoren, som bekrefter bedriftens verdier. Den interne praksis bidrar enten til å styrke selskapets verdier ytterligere eller motsi dem.
 • Mennesker ansatt av selskaper spiller en kritisk rolle i enten å oppføre seg på måter som styrker bedriftens visjon, verdier og praksis eller setter initiativ i fare.
 • Fortellinger gir publikum, klienter, leverandører og andre interessenter en overbevisende historie bak virksomheten.
 • Sted forholder seg til det fysiske miljøet, inkludert geografisk beliggenhet, kontorstruktur og layout og alle fysiske attributter som inkluderer organisasjonsoppsettet.

Ansetter du en ny IT-prosjektleder? Sjekk ut Tech Pro Researchs ferdige IT-prosjektleder stillingsbeskrivelse.

Hvordan påvirker bedriftskulturen prosjektinnsatsen?

Til tross for en prosjektleders innsats for å holde prosjekter innenfor omfang og har en tendens til alle andre prosjektledelsesaspekter, er det tider hvor bedriftskultur kan spille en tung hånd i den utilsiktede forstyrrelsen av prosjektinnsatsen. Det er en nær kobling mellom styrken til en bedriftskultur og nivået på prosjektkulturforstyrrelse eller innvirkning på suksessforhold.

Det er mange indikatorer for forstyrrelse av bedriftskultur som kan signalisere at prosjekter har økt risiko for å mislykkes. Her er bare noen få.

 • Lav moral og produktivitet, til tross for effektive systemer og prosesser: Misfornøyde ansatte og konsulenter legger mindre tid til å kreve tid og krefter for å fullføre oppgaver i tide og oppfylle nødvendige frister og leveranser. Dette har muligheten til å forlenge tidslinjene betydelig og kompromittere avhengighet.
 • Ekstraordinært fravær fra ansatte og omsetning: Ansatte som viser en betydelig økning i fraværet skaper en tyngre arbeidsmengde for de gjenværende prosjektgruppemedlemmene. Dette fremmer i sin tur harme og lav moral hos andre, fôrer ekstra fravær og til slutt enda høyere omsetning. Dette resulterer i økte kostnader, risikoen for redusert arbeidskvalitet og utbrenthet av ansatte ved å utvide de gjenværende ressursene.
 • Økt forekomst av konflikt og / eller alvorlighetsgrad: Uansett forretningsaktivitet vil konflikt utvilsomt være på menyen på et eller annet tidspunkt. Lenge før prosjekter til og med igangsettes, kan eksisterende intern konflikt bo mellom en eller flere individer. Hvis disse personene er involvert i de samme, parallelle eller konkurrerende prosjektene, kan dette raskt spres til andre teammedlemmer og skape potensialet for den perfekte prosjektstormen.
 • Skarpe økninger i usunne sladder fra ansatte : Tro det eller ei, et visst nivå av selskapets sladder er ikke bare normalt, men faktisk noe sunt, forutsatt at det ikke er skader. Det kan høres dumt ut å si, men det er menneskets natur å skape litt skravling; dette indikerer at mennesker henger sammen med hverandre på forskjellige nivåer. Problemet oppstår når usunn sladder tar fart, siden dette går fra "vanlig skravling" til å ha potensial til å forårsake alvorlig skade på enkeltpersoner så vel som prosjekt- og virksomhetsdekkende aktiviteter.
 • Økt kundetap: Betydelige midler og ressurser tildeles globalt hvert år i et forsøk på å gjennomføre hele virksomheten. Ofte gjennomføres prosjekter uten erkjennelse av at grunnleggende endringer kan ha skjedd selv før eller mellom planlegging, igangsetting og utførelse av faser. Når kunder forlater, er det vanligvis fordi en verdifull grunnleggende endring har påvirket deres tro eller buy-in negativt til selskapet eller dets produkter og tjenester. Prosjekter som er i gang, risikerer å mislykkes hvis innsatsen støtter et kundebehov som har endret seg. Et unntak fra dette er hvis prosjektet støtter et forsettlig initiativ som adresserer tap av klienter, eller hvis det er et forskyvning i fokus og prosjektet fremdeles møter den overordnede strategiske retningen.

Virkningen av bedriftskultur på prosjektets suksess eller fiasko er vesentlig, og bør ikke tas lett på. Til syvende og sist har bedriftseiere og C-Suites en mulighet til å skape og pleie vinnende bedriftskulturer, noe som øker sjansen for vellykkede prosjektresultater.

Se mer:

 • Hvordan planlegge for din første prosjektlederrolle
 • Hvordan TV-show Shark Tank kan lede prosjektets vetting prosess
 • Kan store selskaper ta i bruk smidigheten til startups?
 • 4 spørsmål for å sjekke IT-strategien
 • Ikke la disse fem tegnene undergrave dine tekniske prosjekter

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com