5 toppbrukssaker for AR / VR i virksomheten, og hvordan du kan komme i gang

Accenture Interactive jobber med virksomheter som bruker virtuelle, utvidede og mixed reality-teknologier NFL, Whole Foods og Boeing er blant selskapene som bruker Accenture Interactive's teknologier for å nå kundene bedre.

I følge en Altimeter-rapport fra analytiker Omar Akhtar, forventes den samlede markedsstørrelsen for augmented reality (AR) og virtual reality (VR) å vokse eksponentielt fra rundt 18 milliarder dollar i 2018 til 215 milliarder dollar i 2021. Med dette økende presset mot oppslukende teknologi er det mange som stiller spørsmål ved hvordan de kan bruke det og hvordan de implementeres i strategiene.

Emily Olman, administrerende direktør i VR / AR i Hopscotch Interactive, sa i rapporten at altoppslukende teknologiimplementering er et spørsmål om "når, ikke hvis."

"Jo tidligere firmaet ditt er i stand til å forstå språket til AR / VR og bli flytende i hva mulighetene er, desto raskere vil de kunne reagere, " sa Olman i rapporten.

Mixed reality in business (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Her er de fem brukssakene for fordypende teknologi som er beskrevet i rapporten.

1. Skap merkevarebevissthet

Rapporten uttalte at selskaper som ønsker å skape "buzz" om produktene sine kan begynne med implementering av AR. Bedrifter kan nå et stort publikum ved å vise frem teknologien under arrangementer, produktlanseringer og annonsekampanjer.

2. Tren ansatte

Oppslukende teknologi har vist seg å være et effektivt verktøy i treningssituasjoner, ifølge rapporten. Det kan være nyttig i opplæring av ansatte ved å gi dem en opplevelse i nærheten av det virkelige liv for å lære sine ferdigheter og ikke trenger å takle kostnadskonsekvensene av feil. Rapporten la vekt på at denne bruken av blandet virkelighet (MR) eller VR gjør at ansatte kan lære ved å gjøre i stedet for ved å lese.

3. Test og lær kundens behov og preferanser

Kundetilfredshet er fortsatt en topp prioritering for de fleste virksomheter, men å teste mer komplekse produkter kan være et økonomisk og logistisk spørsmål. Rapporten antyder at implementering av AR, MR eller VR kan løse disse problemene. En oppslukende teknologiopplevelse kan tillate potensielle kunder å samhandle med en prototype slik at bedriftene får bedre innsikt i forbrukernes preferanser.

4. Bygg kundenes tillit og tillit til produktet

Når du selger avanserte produkter som luksusvarer eller møbler, gir fordypende teknologi bedrifter muligheten til å demonstrere verdien av produktene sine til kunder som kan være nølende. Rapporten bemerket at produkter som disse ikke er lett å kjøpe, så de ikke lett kan returneres. AR-, MR- eller VR-teknologi lar potensielle kunder se og oppleve produktet for seg selv før de kjøper det.

5. Få folk sammen

Rapporten bemerket at en enkel måte for bedrifter å utvide rekkevidden og bringe kundene tettere sammen og tillate bedre kommunikasjon var altoppslukende teknologi. VR kunne samle team fra hele kloden eller la kundene oppleve et live-arrangement fra langt borte.

Rapporten ga seks tips om hvordan du kan begynne å implementere denne teknologien.

  • Bestem hva du vil bruke det til. Selv om fordypende teknologiske muligheter er uendelige, foreslo rapporten å definere en klar plan for å bruke den, enten det er med kunder, produkter eller ansatte.
  • Visualiser resultatene for å sikre lederstøtte. Utvikle et klart bilde av suksess for fordypende teknologi for å overbevise potensielle kynikere om hvorfor det er nyttig.
  • Tildel en intern mester. For å sikre suksess foreslo rapporten å finne en ansatt som brenner for teknologien som har en visjon for implementering.
  • Se for deg det umulige. Rapporten antydet at bruk av forrykende teknologi ikke trenger å være akkurat som en ekte opplevelse. Den nye teknologien kan være hva som helst, slik at bedrifter bør se på ideene sine gjennom et mer kreativt objektiv.
  • Få 3D-eiendelene dine sammen. Organisering, som nevnt i rapporten, er nøkkelen for 3D-teknologien. Å lage en sentralisert database med alle 3D-eiendeler kan gjøre det lettere for ansatte og leverandører.
  • Plan for interoperabilitet. For å fortsette en kundesentrisk enhetlig opplevelse, bemerket rapporten at selskaper bør slå sammen data generert fra AR, MR og VR med tradisjonelle datasystemer.
  • For å følge med den oppslukende teknologitrenden eller AR, VR og MR, bør virksomheter vurdere å implementere dem i sine strategier.
  • Effektiv altoppslukende teknologi kan bidra til å bygge kundenes tillit, trene ansatte og skape merkevarekjennskap.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com