5 tech trender i 2020: Quantum computing, AR / VR, 5G, og mer

CES 2020: Trendene og teknologiske forretningsfordeler bør bry seg om Enterprise-teknologier som AI, dataanalyse og 5G, som ligger til grunn for de nyeste IoT-dingsene, smarte enhetene og autonome kjøretøyene og vil være på full visning på CES 2020.

Topp teknologitrendene for 2020 dekker et bredt utvalg av områder inkludert kvanteberegning, kunstig intelligens (AI), augmented reality (AR), virtual reality (VR) og 5G, ifølge en CB Insights-rapport utgitt torsdag.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

De fleste av elementene på listen ble inkludert i CompTIAs topp 10 nye teknologier i 2019. Denne crossoveren indikerer at 2019 kan ha vært begynnelsen for mange av disse teknologiene, men 2020 er året da de tar fly.

For å bestemme topptrendene for 2020, brukte forskerteamet anonymiserte og samlede klientsøk på CB Insights-plattformen, patentaktivitet, investeringsaktivitet av VC-er, og medie- og utøvelsesprat sporet av CB Insights Earnings Transcript og News Mentions søkeverktøy, ifølge til rapporten.

Følgende er teknologitrendene som "fortjener nøye oppmerksomhet det første året på 2020-tallet, " som det heter i rapporten.

De 5 største tech-trendene i 2020

1. Bredere kvanteteknisk kommersialisering

Fremskritt innen kvantecomputere og kvantekryptografi har vært i eksperimentstadiet i mange år, men i 2020 vil teknologien begynne å bli kommersialisert for bedrifter.

Kvantedatamaskiner er nyttige for raskt å løse problemer eller sile gjennom store datasett som vil ta konvensjonelle datamaskiner mye lenger tid å oppnå.

For øyeblikket overgår konvensjonelle datamaskiner fremdeles kvantedatamaskiner, men aspekter ved kvanteberegning kan hjelpe nåværende virksomheter, ifølge rapporten.

Mange AI-programmer i bedrifter kan jobbe mye raskere hvis de støttes av kvantecomputere, og noen organisasjoner har allerede startet det.

Microsoft og Amazon for eksempel kunngjorde begge at de kobler kvantedatamaskiner til skyenettverkene sine for å tillate bedriftskunder å teste eksperimentelle algoritmer, viser rapporten.

2. AR, VR og 5G former måten folk jobber på

I 2020 vil arbeidsplassen bli mindre med veksten av virtuelle samarbeidsverktøy, ifølge rapporten.

Året 2019 var et enormt år for fjernarbeid, da kommunikasjonsverktøy som Slack og Zoom begynte å erstatte behovet for kostbare kontorlokaler.

Fremskritt innen AR og VR i 2020 vil imidlertid ta eksterne arbeidsevner til et helt nytt nivå ved å bringe arbeidere praktisk talt inn i det fysiske rommet.

Selskaper som Microsoft, Apple og Google jobber med headsett som kan skifte hvilken som helst plass til et virtuelt kontor, og også transportere eksterne arbeidere til et kontorlokale, viser rapporten.

Denne trenden startet i 2019 med Microsofts Hololens 2 og vil fortsette i hele 2020.

3. Apple dobler ned helseprodukter

Tekniske giganter, særlig Apple, vil styrke sitt engasjement i kronisk sykdomshåndtering og rutinemessig helseomsorg.

Enkelte Apple Watch-modeller fokuserer betydelig på helse med falldeteksjon, et innebygd EKG og pulsmåler. Apple Watch ryktes om at de til slutt skal ha diabetesbehandling. For tiden selger Apple One Drop glukosemonitorer, som er designet for å integreres med andre Apple-enheter, ifølge rapporten.

Med så mange helsefokuserte enheter og funksjoner introdusert av Apple i fjor, spår rapporten at Apple vil bygge videre på disse mulighetene i 2020.

4. Cyberrisiko blir enda mer alvorlig

Som det fremgår av rapporten, "2020 vil være et år der publikum, bedrifter og myndigheter innser sikkerhetstrusler mot mennesker og fysiske eiendeler i økende grad har blitt allestedsnærværende, kontinuerlige og programvarebaserte."

Programvarebaserte våpen inkludert roboter, droner, ormer og ransomware spre angrep på høyt nivå og vil fortsette til hele 2020.

Ransomware - et mangeårig problem i nettets sikkerhet - vil også bli enda sterkere etter hvert som året går, viser rapporten.

Organisasjoner må være klar over disse truslene og holde seg oppdatert om cybersikkerhetsprotokoller, ifølge rapporten.

5. AI-skjevhet blir et topp forskriftsmessig problem

AI i virksomheter økte betydelig i 2019, spesielt innen ansettelses- og opplæringspraksis. Bekymringene rundt AI-skjevheter har imidlertid også økt.

Mens noen store teknologiselskaper har forsøkt å selvregulere med AI-løsninger som fokuserer på etikk, er det mange som stiller spørsmål ved om selvregulering vil være nok, ifølge rapporten.

Rapporten forventer overvåking av AI-skjevheter å gå fra selvregulering til myndighetsregulering i 2020.

Bevegelser i den retningen startet allerede i fjor da USA fokuserte på å forby regjeringers bruk av ansiktsgjenkjenningsteknologi, som visstnok hadde rase og kjønnsfordeling, fant rapporten.

For å utarbeide anbefalte rapporten teknologiselskaper et forsprang på etterlevelse ved å implementere skjevhetsretningslinjer før lovgivning er vedtatt.

Andre teknologiske trender

Mens de fem beste trendene er omtalt over, dypper rapporten også inn ni andre trender vi kunne se i 2020:

 • Radikal biohacking
 • Ytterligere robot kommersialisering
 • Flere saudiarabiske og russiske investeringer i teknologi
 • Helse og velvære teknologien når nye høyder
 • Teknisk blir mer empatisk
 • Store bedrifter omfavner bærekraft
 • Shoppere henvender seg til livestreams
 • Store bedrifter kan slå seg sammen
 • Bankfolk ruller ut sine egne digitale valutaer

Lær mer om de andre trendene i hele rapporten.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
 • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)
 • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (TechRepublic Premium)
 • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)
 • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Urupong, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com