5 trinn for å feilsøke Google Apps

"I 2013 var Gmail tilgjengelig 99, 978% av tiden, " ifølge et innlegg fra mars 2014 av Nicolas Lidzborski til den offisielle Google Enterprise-bloggen. Gmail - og andre Google Apps-tjenester - gir konsekvent oppetid og tilgjengelighetsnumre som de fleste organisasjoner ikke kan matche.

En eller annen gang fungerer ikke ting som forventet.

Følgende tips kan hjelpe deg - og kollegaene dine - å identifisere og løse eventuelle Google Apps-relaterte problemer.

1. Kontroller tilkoblingen

Er du tilkoblet?

Hvis du bruker Chrome, installerer du Googles verktøy "Chrome Connectivity Diagnostics" fra Chrome Web Store ( figur A ). Du må installere dette verktøyet før du trenger det, tydeligvis. Appen hjelper folk med å teste og feilsøke problemer med internettforbindelsen på Chrome og Chrome OS-enheter.

Figur A

Kontroller først internettforbindelsen din.

Merk: Hvis du er administrator, kan du forhåndsinstallere denne appen for brukerne dine som logger seg på Chrome. Dette er hvordan:

  1. Logg deg på admin.google.com oversikten
  2. Velg Andre Google-tjenester (du må kanskje klikke på menyen Flere kontroller nederst først)
  3. Velg Chrome Management fra listen
  4. Klikk på Brukerinnstillinger
  5. Se etter forhåndsinstallerte apper og utvidelser, og velg deretter Administrer forhåndsinstallerte apper ( figur B )

Derfra kan du velge apper og utvidelser som skal installeres automatisk for brukerne dine.

Figur B

Som administrator kan du forhåndsinstallere apper og utvidelser for brukerne dine som logger på Chrome.

Kan andre koble seg sammen?

Hvis forbindelsen ser ut til å fungere, kan du gå til isup.me i nettleseren din. Prøv å koble deg til Google-tjenesten du ikke kan nå derfra. Skriv for eksempel inn drive.google.com for å teste om nettstedet kan koble seg til Google Drive.

2. Kontroller Google Apps-status

Google poster statusen til Google Apps-tjenester på appstatus.google.com. Se dit for å se om det blir rapportert om forstyrrelser eller strømbrudd for kjernen av Google-tjenester, for eksempel Gmail, Kalender, Disk eller Grupper ( figur C ).

Figur C

Besøk appstatus.google.com for å se tjenestestatusen til kjernen i Google Apps.

Hvis det ikke er rapportert om noen strømbrudd, kan du gjøre et raskt søk etter tjenesten du ikke kan koble til på Twitter. Folk nevner ofte brudd eller forstyrrelser på Twitter før en formell statusoppdatering vises på AppStatus-siden. Du kan søke på Twitter - selv om du ikke har en konto - ved å gå til search.twitter.com i nettleseren din, og deretter angi navnet på tjenesten (f.eks. Google Drive eller Gmail).

3. Sjekk brukerstøtten

Noen ganger er problemer ikke knyttet til tilkoblingen din eller tilgjengeligheten til en tjeneste.

I så fall kan et besøk i Google Apps brukerstøtte eller den sentrale Googles brukerstøtteside gi nyttig informasjon. Ytterligere opplæring for Google Apps på learning.googleapps.com kan også hjelpe.

For øyeblikket identifiserte problemer eller feil er detaljert på en side om kjente problemer i brukerstøtten ( figur D ).

Figur D

Sjekk om du har fått et allerede kjent problem.

4. For teknikere: Kommuniser med brukerne dine

Opprett en alternativ kanal for å kommunisere med brukerne dine. Hvis du bruker Gmail, Google+, Hangouts eller nettsteder for å kommunisere, vil ingen av disse være nyttige hvis Google-tjenester ikke er tilgjengelige. Sørg for at brukerne vet hvor de skal søke informasjon hvis organisasjonens primære tjenester er nede. En tredjeparts helpdesk-tjeneste utenfor Google Apps-økosystemet fungerer bra for denne oppgaven.

Du kan bruke en sosial medietjeneste for å formidle informasjon om forstyrrelser i tjenesten. For eksempel vil universitetet der jeg underviser rapportere store systembrudd på Twitter-kontoen deres (@gvsuIThelpdesk). Twitter opprettholder en status.twitter.com-side på Tumblr for å rapportere status når Twitter opplever problemer.

5. For Google Apps-administratorer: Kontakt Google

Ring eller e-post

Som superadministrator har du direkte tilgang til Googles støtte via telefon eller e-post. Kontaktinformasjon for Google Enterprise-støtte finner du i dashbordet: logg inn på admin.google.com, og velg deretter Support. Du kan søke støtte via e-post eller telefon. Hvis du ringer, kan du hente den genererte PIN-koden fra denne siden ikke mer enn en time før du ringer.

Figur E

Logg deg på admin.google.com som administrator for å få informasjonen du trenger for å kontakte Googles bedriftssupport.

Teststøtte

Når jeg hjelper folk med å konfigurere Google Apps, prøver jeg å få kunden til å ringe til Google Enterprise Support minst én gang for å få et spørsmål. Jeg vil at klienten kontakter Google Enterprise support i en ikke-stressende situasjon. Jeg vil ikke at en krisesamtale skal være den første støtteanropet en klient ringer.

Delegat

I Google Apps kan en superadministrator tilordne en administratorrolle til andre kontoer. En person med "Support" -privilegiet kan få tilgang til informasjonen som er nødvendig for å kontakte Google for support. Hvis du jobber i en liten organisasjon, må du huske å tildele roller slik at mer enn en person kan kontakte support!

Vær forberedt

Husk at Google Apps sjelden går ned. Følg trinnene ovenfor når du støter på et problem, og du - og kollegene dine - vil trolig være tilbake på jobb snart.

Har du opplevd noen problemer med Google Apps? I så fall kan du dele løsningene dine i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com